Új IsoTwin & IsoFast 21 Condens készülékek

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1203  

 

A Saunier Duval márka 20 éve vezette be az egyedi és szabadalmaztatott IsoDyn technológiát a fali gázkészülékkel biztosított kiemelkedő HMV komfort érdekében. Ennek kiindulási bázisa a burkolat alatt elhelyezkedő, nagyobb űrtartalmú beépített melegvíz-tároló, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások. Ez a megoldás akkoriban forradalmi újdonságként hódított…

Egy új Saunier Duval gázkészülék mindig jó választás

Ahogy azonban ez lenni szokott, az idő előrehaladtával egyre több versenytárs vezetett be hasonló felépítésű fali gázkészüléket, így a technikai előny a 2010-es évek első felére jelentősen megkopott, ezért a 2015-ös ErP váltás során már csak olyan készülék-verzió jelent meg a hazai piacon, amelynek a végfelhasználói ára még követni tudta a 2000-es években megszokott és elfogadott árszintet. Ez a stratégia az eladott készülék-mennyiség emelkedő tendenciájából kiindulva jól működött az elmúlt 5 évben, viszont az IsoFast 21 Condens 25-A (H-HU) hőtermelő egyedül még nem képes lefedni minden, a korábbi években forgalmazott beépített tárolós készüléktípus szolgáltatási színvonalát. Mindezek alapján a legújabb generáció megjelenésével a fő cél már egy olyan termékpaletta összeállítása a hazai piacon, amely minden szempontból tökéletes egyensúlyt teremt az elvárt színvonal és az elfogadható ár tekintetében. Ennek köszönhetően tér Magyarországra vissza az IsoTwin Condens termékcsalád, valamint vele párhuzamosan újul meg az eddig is sikeres, de „csak” 21 literes tároló űrtartalmú IsoFast Condens készülék.

Az új generáció 3 alappillére
Ami egyszer már bevált, azon a Saunier Duval fejlesztőmérnökei csak akkor változtatnak, ha az új jobbat és többet ad a végfelhasználó számára. A megváltozott külső mellett az új Novadyn készülékcsaládot a következő 3 szempont jellemzi:
Egyszerű kezelés
Bevált minőség
Okos komfort
A magas komfort egyben intuitív működtetést is jelent, így az új, beépített tárolós Saunier Duval hőtermelők kezelőfelülete egyszerű és logikusan felépített: érintésre érzékeny elemei világosan felismerhetők, de nem hivalkodóak. A háttérben futó kezelési koncepció értelemszerűen strukturált, ezen kívül könnyen megérthető. Mindezt szöveges üzenetek nélkül, legyen szó fűtésről, a meleg víz hőmérsékletének beállításáról vagy a következő karbantartási igény kijelzéséről. Ezt jól tudják kezelni az idősebb vagy a technikában kevésbé jártas felhasználók is
Ezen kívül további jó érv a még nagyobb kényelem: teljesen mindegy, hogy a készülék kezelőfelületét, a MiPro Sense szabályozót vagy a MiControl okostelefonos applikációt használja, a működtetés mindegyik eszközön teljesen azonos.
Amennyiben a kezelő az egyiket már ismeri, akkor a többivel sem lesz többé problémája. Az ingyenes MiControl applikáció iOS és Android alapú operációs rendszerek alatt egyaránt futtatható (kapcsolódó cikk).
Régi le, az új pedig fel: így is lehet készüléket cserélni
Mostantól kezdve még egyszerűbb és gyorsabb egy régi, beépített tárolós Saunier Duval készülék cseréje. Nem kell új furatokat fúrni, továbbá nem változtak meg a befoglaló méretek és a csatlakozások elhelyezkedése.
A külső megjelenés követi az aktuális trendet: intuitív kezelőfelület és érintésre reagáló funkciógombok. Ezek előnye nyilvánvaló: még könnyebb a kezelhetőség.

Az IsoTwin Condens készülékkel lehetőség van a legjobb melegvíz-komfort elérésére: ez a hőtermelő ideális választás a családi- és ikerházak számára, akár 8 fő esetén is, vagy ott, ahol napközben nagyon magas HMV igények lépnek fel.
Ez a berendezés a legkiemelkedőbb melegvíz-komfortot garantálja: egyszerre több elvételi hely esetén is elegendő meleg vizet szolgáltat. Ezenkívül megbízhatóan képes akár 200 m2 alapterületű lakóépületek felfűtésére.
Az IsoTwin Condens készülékeknek 2 db, egyenként 21 liter névleges űrtartalmú, beépített melegvíz-tárolójuk van. Ennek, illetve a rétegtöltés elvén alapuló tároló felfűtésnek köszönhetően problémák és hőmérséklet-ingadozások nélkül képes 10 percen belül 200 liter forró vizet készíteni. Intelligens és energiatakarékos töltési funkciójával a készülék csak akkor melegíti fel a tárolókat, ha ez valóban szükséges.

Az IsoFast Condens készülék alkalmazása abban az esetben javasolt, amennyiben nem elegendő az átfolyó rendszerű kombi fali gázkészülék HMV komfortja. Ez a hőtermelő ugyanis pont azokat a hátrányokat küszöböli ki, amelyek az átfolyó rendszerű melegvíz-készítés egyéni sajátosságai. Az IsoFast Condens készülék technikailag ugyanarra a bázisra épül, mint az IsoTwin Condens, azonban burkolata alatt csak egyetlen, 21 literes integrált melegvíz-tárolót tartalmaz. Használatával jóval nagyobb csapolási mennyiség és stabil melegvíz-hőmérséklet garantálható, mint a hagyományos, átfolyó rendszerű kombi hőtermelők esetén. 


A kényelem már tanulásra is képes
A nagy űrtartalmú melegvíz-tároló magas gázfogyasztást is jelent egyben? Nálunk biztosan nem: az IsoTwin Condens tárolóit nem melegítjük fel azokban a periódusokban, amikor nincs szükség meleg vízre. Kizárólag csak akkor, mielőtt megemelkednének a szükségletek a házban, mint reggel vagy este.
Ilyenkor a hőtermelő alacsony energiafelhasználás mellett üzemel. Ez az úgynevezett okos tároló töltés! A teljes melegvíz-mennyiség időben, a csúcsfogyasztások időszakában rendelkezésre áll: akár naponta 7 alkalommal is. A készülék ezzel a működési móddal elkerüli a sűrű ki- és bekapcsolgatást.
A szabadalmaztatott IsoDyn3 technológia a megújult IsoTwin Condens és az IsoFast 21 Condens készülékeknél okos módon gondoskodik a maximális melegvíz-komfortról, lehetőleg alacsony gázfelhasználás mellett. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a készülék észleli, hogy a háztartás mikor és mennyi meleg vizet igényel. A hőtermelő megtanulja, valamint eltárolja a magas és alacsony fogyasztású időszakokat. Csekély szükségletek, illetve HMV igény nélküli időszak esetén a berendezés takarék üzemmódra vált vagy kikapcsolja a melegvíz-készítést. Ez egy teljesen újszerű komfortszintet biztosít a házban.
Az IsoTwin Condens és IsoFast 21 Condens sorozat készülékei automatikusan illeszkednek a felhasznált gáz minőségéhez: a FlameFit funkció a mindenkori gázminőség alapján igazítja az égési folyamatot az optimális értékre. Ezzel gáz takarítható meg, utánállításra pedig nincs szükség.
Röviden: a FlameFit azonos gázfelhasználás mellett is nagyobb teljesítményt nyújt, miközben tehermentesíti a felhasználót és egyben a szakszervizt a gázminőség változásból adódó esetleges utólagos beavatkozások elkerülésével. 

Egy új Saunier Duval gázkészülék mindig jó választás: az IsoTwin Condens és IsoFast 21 Condens készülékek, köszönhetően a kiváló hatásfokú FlameFit égésszabályozási rendszernek és a kondenzációs technikának, „A” energiaosztályú besorolással rendelkeznek. Ez azt jeleni, hogy egy régi, elavult gázüzemű hőtermelőhöz képest akár 30%-os megtakarítás is realizálható! Mindez még tovább tetézhető: programozható helyiséghőmérséklet szabályozó és egy külső hőfokérzékelő használatával a berendezés még az „A+”-os besorolást eléri.

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft –
Saunier Duval brand


Webáruházunk ajánlata

SAUNIER DUVAL Isofast 21 Condens 25-A ERP hőközpont, tárolós, kondenzációs, fali

 

LOGO