Calis-TS-RD háromjáratú osztószelep 100% fűtési és hűtési rendszerekhez

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1220  

 

A Herz Calis osztószelepek termosztatikus váltószelepként alkalmazhatók a helyiség vagy a közeghőmérséklet állandó szinten tartására

Herz Calis osztószelep fűtési és hűtési rendszerekhez

Működés
A HERZ-Calis-TS-RD 100 osztószelepek termosztatikus átváltószelepként alkalmazhatók a helyiség vagy közeghőmérséklet állandó szinten tartására, megközelítőleg állandó tömegáramú, zárt hideg- és melegvizes körökben. Nyitott termosztátszelep mellett a szelep átfolyó ága nyitva van; ha egy termosztát vagy termikus vezérlés zárja a szelepet, kinyílik az osztó ág és elzárul az átfolyó ág.
A termosztátszelep felsőrészének cseréje
A CALIS-TS felsőrész (DN 15 és DN 20) nyomás alatt is kicserélhető a 7780 cikkszámú HERZ Changefix cserélő készülékkel. A készülék segítségével könnyen elháríthatja az üléstömítésnél jelentkező zavarokat, pl. a szennyeződések, hegesztési és forrasztási maradványok lerakódását.
Termosztátüzem
A termosztát felsőrészek szabályozásához valamennyi felszerelhető vagy merülőérzékelővel szerelt HERZ termosztát, valamint a HERZ-RTC (helyiséghőmérséklet számítógép, DDC szabályozó elem) és a HERZ-RTR (helyiségtermosztátok, termomotorok) elektronikus szabályozórendszerek elemei felhasználhatók. A beragadás megelőzése érdekében a TS felsőrész szelepstiftjét egy másik O-gyűrű védi a szennyeződésektől.
Orsótömítés
Orsótömítésként egy, ill. két (DN 25 és DN 32 esetén) O-gyűrű szolgál, amelyek üzem közben is cserélhető sárgaréz kamrában találhatók. Az O-gyűrűk maximális karbantartási szabadságot és a szelep hosszú távon is könnyű kezelhetőségét biztosítják.
HERZ termosztátszelep
A menetes kupak a szelep szerelési szakaszban való működtetésére szolgál (vezetéköblítés). A termosztátszelepet a menetes kupak lecsavarozásával és a HERZ termosztátfej felcsavarozásával hozhatja létre, a rendszer leeresztése nélkül.


Webáruházunk ajánlata

HERZ Calis-TS szelep, háromjáratú, 100% osztó, 3/4”

HERZ Calis-TS szelep, háromjáratú, 100% osztó, 1”

 

LOGO