Maximális leválasztási teljesítmény, minimális energiafogyasztás

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1221  

 

A Flamco XStream lég- és iszapleválasztók növelik a központi fűtés hatékonyságát és a kazán élettartamát.

Flamco lég- és iszapleválasztók a hatékony és hosszú élettartamú központi fűtésért.

A levegő és a szennyező részecskék leválasztása meghatározó jelentőséggel bír a központi fűtési rendszerek gazdaságos és hibamentes üzemeltetése szempontjából. A tiszta és levegőmentes rendszer hosszabb élettartamú, valamint magasabb befektetési megtérülést kínál. Az új lég - iszapleválasztók egyedülálló innovatív ECO/MAX módja javítja a rendszer teljesítményét és akár 15%-kal csökkenti az energiafogyasztást is. Ráadásul a telepítésük is különösen felhasználóbarát, üzemeltetésük pedig különösen kényelmes.

Az ECO módban kisebb az ellenállás és a nyomásesés. Ilyenkor a rendszerben található víznek csak egy része halad át a leválasztón /részáramú leválasztás/, így a rendszerben lévő szivattyúnak kisebb teljesítményt kell leadnia ezért a leválasztási folyamat fokozott hatékonysággal zajlik.
A MAX módot főként a rendszer beindításakor, üzembe helyezésekor szokták használni. Ilyenkor a rendszerben található összes víz a berendezésen keresztül áramlik /teljes leválasztás/. Ennek az előnye, hogy a levegő, szennyeződés és a magnetit rendkívül gyorsan leválasztásra kerül.
Használatával a rendszer kényelmesen és rövid időn belül energiahatékonyan és biztonságosan üzemeltethető megóvva a kazánt a szennyeződésektől.


„Akár 6%-kal magasabb vízhozam”
A Flamco három új terméke:
Az XStream Vent új generációs légleválasztók gyorsan és hatékonyan távolítják el a mikrobuborékokat, így megelőzik a korróziót és a zajt.

Az XStream Clean mágneses iszapleválasztók az erős belső mágnesnek köszönhetően még a legkisebb szennyeződést és magnetitrészecskéket is kiszűrik. A szennyeződésektől mentes fűtési rendszer kevesebb energiát fogyaszt, lassabban használódik el, a kazán nem szennyeződik el, és ezekből eredően hosszabb élettartammal rendelkezik.

Az XStream Vent-Clean kombinált lég- és iszapleválasztó ideális megoldás olyan helyzetekre, ahol nehéz lenne külön-külön levegőleválasztót és szennyeződésleválasztót telepíteni, valamint hőszivattyús és hűtési rendszerekhez is.
Mindhárom verzió beépített szigeteléssel rendelkezik, ami tovább csökkenti a hőveszteségeket.

 

Levegő- (mikrobuborékok) és iszapszennyeződés hatékony gyűjtése
Levegő- és iszapszennyeződés (nem mágnesezhető részecskék) esetében Eco üzemmódban a leválasztási sebesség nagyobb és hatékonyabb az előző generációs mágneses lég- és iszapleválasztókhoz képest.

Integrált szigetelés akadályozza meg a hőveszteséget
Egy lég - iszapleválasztónál is fontos a hőveszteség, így ezt a minimálisra kell szorítani. A hő olyan csöveken helyeken szökik meg, amelyet nem használnak a szoba fűtésére. Az ilyen jellegű elpazarolt energia azt is jelenti, hogy a központi kazánnak túlzott mértékben kell működnie és ezáltal a hatásfoka is romlik.  Ezért a szigetelés integrált szerves része ezen leválasztóknak, hogy a minimálisra csökkentsük a keletkezett hőveszteséget.

 

100%-os egyszerű telepítés
A Flamco XStream csatlakozása 360 fokban forgatható. Ez lehetővé teszi, hogy vízszintes, függőleges és oldalirányú helyzetben is be lehessen szerelni. Így a berendezés folyásirányára sem kell tekintettel lenni, a telepítési hibák kiküszöbölhetők.
A lég- és iszapleválasztók három különböző csatlakozóval kaphatók: belső menetes, szorítógyűrűs és külső menetes (a meglevő rendszerekbe történő kompakt és gyors telepítés érdekében).

A szerviz dátum kijelzőnek köszönhetően többé nincs szükség szerviz matricákra
Az integrált szerviz kijelző megmutatja, hogy a leválasztót utoljára mikor öblítették. A légleválasztó esetében a szerviz kijelző megmutatja, hogy a rendszert MAX üzemmódban utoljára mikor légtelenítették. A szerviz kijelzőnek köszönhetően többé nincs szükség szerviz matricákra.

 

Intelligens mágneses funkció
Az erős belső mágnesnek köszönhetően az iszapleválasztó rendkívüli mértékben vonzza a magnetitet. A leválasztóban található mágnes optimális mágneses mezőt biztosít, így a legapróbb magnetit darabkákat is magához tudja vonzani.

Intelligens innováció a leválasztási technológiában
• Egyedülálló eco/max üzemmód választás
• Optimális beszerelési kényelem minimális hőveszteség
• Erős belső mágnes és hatékony leválasztás
• Akár 15 %-kal csökkentett energiafelhasználás, hosszabb kazán élettartam

Alkalmazza ma a jövő megoldásait. Flamco Kft


Webáruházunk ajánlata

FLAMCO XStream Clean mágneses iszapleválasztó, szigeteléssel, 1”B

FLAMCO XStream Clean mágneses iszapleválasztó, szigeteléssel, 3/4”B

LOGO