Tippek zuhanyfolyókás zuhanyzó kialakításához

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1239  

 

Ha zuhanykabin, akkor az új kedvenc a zuhanytálca nélküli megoldás, ugyanis nem csak akadálymentes, de esztétikus is és tökéletesen passzol minden lakberendezési stílushoz. A szóban forgó trend megjelenésével egy új korszak vette kezdetét a zuhanyzók világában, a középpontban pedig egyértelműen a zuhanyfolyóka áll, melynek telepítéséhez és kiválasztásához is szakmai hozzáértésre van szükség. Szakemberek segítségével 5 tippet fogalmaztunk meg és 1 segédletet állítottunk össze, melyekkel felkészülten vághatsz bele zuhanyfolyókás zuhanykabinod kialakításába!

Ravak zuhanyfolyókák zuhanytálca nélküli kialakításhoz

Telepítési segédlet zuhanyfolyókákhoz
Amikor zuhanytálca nélküli, zuhanyfolyókás zuhanykabin mellett tesszük le voksunkat, akkor kiemelten fontos, hogy a burkolatnak minden irányból legalább 1%-os lejtést szükséges biztosítani a zuhanyfolyóka irányába. Amennyiben ezt nem tartod be, megállhat a víz a zuhanytér területén, ami a burkolaton és a fugák felületén foltosodást okozhat. A zuhanyfolyókás telepítési segédlet éppen erre a fontos szabályra épül, hasznos adatokkal, ábrákkal és információkkal segíti a padlóburkolat lejtésének kialakítását.

Figyelj, mert a lejtés megfelelő kialakítását az is befolyásolja, hogy milyen zuhanykabint választasz! A segédletben a RAVAK zuhanykabinokhoz találsz segítséget!

Így válassz zuhanyfolyókát
Lehetőleg olyan zuhanyfolyókát válassz, amely megfelelő vízáteresztő képességgel rendelkezik! A RAVAK zuhanyfolyókák garantált 60 liter/perces vízáteresztő képessége például biztosítja, hogy zuhanyozás során sehol se gyűljön össze a víz. 
Ha kisebb méretű zuhanyfolyókát választasz, akkor azt ajánljuk, hogy kisebb méretű padlóburkolat mellett dönts, ugyanis a nagyméretű lapok esetében az optimális lejtés kialakítása bonyodalmas, továbbá a sok vágás miatt aligha számíthatsz majd tetszetős végeredményre!

Nem utolsó szempont a garancia időtartam sem, ugyanis megmutatja egy termék minőségét! A RAVAK például 25 év garanciát vállal minden zuhanyfolyókára, így biztos lehetsz benne, hogy a beépített zuhanyfolyóka valóban időtálló lesz, a titok az első osztályú alapanyag és kialakítás!

Ügyelj a helyes telepítésre!
A zuhanyfolyókát a burkolat és a felső beton réteg előtt kell elhelyezni, azonban ügyelj arra, hogy szennyeződés, beton, ragasztó és egyéb törmelékek semmi esetre se kerüljön a folyókába! Az ilyesféle hibák elhárítása költséges és sok bosszúsággal jár, ugyanis ezek legtöbbször csak a padló bontásával és az érintett csatorna szakasz cseréjével korrigálhatóak!

Mindig lépésről-lépésre kövesd a szerelési utasítást, így elkerülheted a hibás telepítést és hosszútávon élvezheted új zuhanykabinodat!

Bízunk benne, hogy szakértő tanácsaink segítenek zuhanyzód kialakításában!

 

Webáruházunk ajánlata

 

RAVAK OZP Zebra 750 zuhanyfolyóka, műanyag, 750mm

RAVAK OZP Zebra 850 zuhanyfolyóka, műanyag, 850mm

RAVAK OZ Chrome 850 zuhanyfolyóka, inox, 850mm

RAVAK OZ Chrome 950 zuhanyfolyóka, inox, 950mm

RAVAK OZ Runway 850 zuhanyfolyóka, inox, 850mm

RAVAK OZ Runway 1050 zuhanyfolyóka, inox, 1050mm

LOGO