Mofém csaptelepek

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #124  

 

A vállalat 2015-ben ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját. A Mofém termékpalettájában csaptelepek, zuhanyok és kiegészítők, valamint ipari szerelvények is megtalálhatók.

Csaptelepek, Mofém, Pro, AHA gömbcsap

Az egyes termékkörökben számos újdonság található, mint például a csaptelepeknél a Mofém Pro csaptelep család. Az ipari szerelvények területén pedig kiemelkedő innováció az új légbuborék és iszapleválasztó, vagy a 10 év garanciás Mofém  AHA gömbcsap család.

Pro és kontra a vízpazarlásnak
A Mofém csaptelep formai és technikai adottságainak köszönhetően, könnyedén mindenki kedvencévé válhat. A vízmegtakarítás terén élenjáró műszaki megoldásokat rejtő modern vonalvezetést szerethető formában tálalja, ezért a felhasználóknak nem kell választani az energia tudatosság, a modernség, és a barátságos design között. A+ energiaosztályos víztakarékos csaptelep család!

Mofém AHA gömbcsap családja hosszú évtizedekig un. „univerzális” (vízre és gázra is jó) kivitelű volt.

Európai Uniós törekvés, hogy az egységes piac igényeit egységes műszaki előírások elégítsék ki. A gázipari gömbcsapokra megjelent az MSZ EN 331: 2000 számú szabvány. Ez a szabvány az eddigi gyakorlattól eltérő műszaki előírásokat is tartalmaz. Minden szempontot figyelembe véve döntött úgy a MOFÉM ZRt. hogy az

AHA típusú gömbcsap családot két családra bontja – Épületgépészeti elzáró és Gázipari elzáró.

Szabvány előírás, hogy „...... a zárótest vagy a tömítés a szerelvény károsodása vagy a beavatkozás látható nyoma nélkül ne legyen eltávolítható. ” A tömítések „lezárását” egy a fedél biztonsági csavarral történő rögzítésével oldotta meg a MOFÉM. A biztonsági csavarfej-kialakítása olyan, hogy nem teszi lehetővé a csavar kitekerését. A fentieket figyelembe véve az AHA gázipari gömbcsap nem szerelhető szét roncsolódás nélkül és ennek megfelelően a gyártó a szerelvény felújításához, javításához nem járul hozzá. A szabvány előírásait figyelembe véve a fogantyú (kar) rögzítése is biztonsági csavarral történik. A gázipari használat fokozott igényeit figyelembe véve az NBR tömítők anyaga is igazodik az elvárásokhoz. A gázipari használatot a sárgára festett fogantyú is jelzi.

Termékkínálat

LOGO