Magna Aqua + Thema Condens = egy fenntartható kombináció

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #1246  

 

Közeleg az év vége, 2021-től pedig már a lakóépületek is csak úgy kaphatnak használatbavételi engedélyt, amennyiben az épület energiaigénye teljesíti a hatályos TNM rendeletben előírt követelmények feltételeit.

Magna Agua hőszivattyú és Thema Condens fali gázkészülék

Amennyiben alaposabban átgondoljuk, viszonylag könnyen és gyorsan beláthatjuk, a HMV-t előállító hőszivattyú lehet az egyik legegyszerűbb módja annak egy újépítésű családi ház esetén, hogy 2021-től a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet összesített energetikai jellemző követelményértékei között a felhasznált minimális megújuló energia részaránya (25%) teljesíthető legyen. A jelen formájában még mindig érvényes előírás szerint minden épület energiaigényét az összesített energetikai jellemző méretezett értékéhez viszonyítva legalább 25%-os mennyiségben olyan megújuló energiaforrásból kell biztosítani, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított. Természetesen ebbe a kategóriába sorolhatóak a hőszivattyús fűtési hőtermelők, a napenergia hasznosítás különböző eszközei, valamint a meleg vizet előállító hőszivattyús melegvíz-tárolók is.

Magna Aqua: egy eddig háttérbe szorult HMV hőszivattyú
A 2019-ben bevezetett Magna Aqua 200/3 C meleg víz hőszivattyú maximálisan képes teljesíteni az ügyfelek melegvíz-komforttal kapcsolatos elvárásait. A Saunier Duval ezzel a leghatékonyabb melegvíz-készítő megoldással egy olyan fenntartható terméket kínál, amely a természetes hűtőközeg felhasználásának köszönhetően már ma is teljesíti a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat. HMV hőszivattyúként a Magna Aqua a hatékony melegvíz-készítéshez energiát a környezeti levegőből nyer, az R290 hűtőközeggel pedig már most teljesíti az F-gáz rendelet közeljövőben életbe lépő előírásait, hozzájárulva a globális klímavédelmi célok eléréséhez. Az R290 egy a természetben fellelhető, fluor-mentes hűtőközeg, amelynek globális felmelegedési potenciálja (GWP) csak 3. Ez az érték 1000-szer kisebb, mint a más termékekben általánosan használt hűtőközegek esetén! 

A kiváló minőségnek és a fokozott hőszigetelésnek köszönhetően a Magna Aqua hőszivattyús HMV tároló az egyik leghalkabb készülék a piacon. Mindössze 33 dB(A) zajterhelés, 2 m távolságból! Ez a zajszint semmivel sem magasabb, mint az a környezeti zaj, amelyben a mindennapok során élünk a háztartásban. A készülék átmérője mindössze 63,4 cm, így a termék könnyen szállítható, valamint szinte bárhol elhelyezhető a lakóingatlanon belül. Ezek a befoglaló méretek lehetővé teszik a legszűkebb helyen történő felállítást, illetve a szekrénybe építést, ezzel is csökkentve a környezeti zajterhelést és segítve a harmonikus integrációt a lakókörnyezeten belül. A készüléknek integrált után-fűtő HMV hőcserélője van, így közvetlenül összeköthető a bármelyik típusú Thema Condens AS fali fűtőkészülékkel.

További előnyök
• Gyors telepítés és rugalmasan elhelyezhető légcsatorna elemek 
• A nemesacélból készült tartálynak nincs védőanódja, így csekély a karbantartási igény 
• Könnyen integrálható meglévő fűtési rendszerekbe
• Elsősorban új építésű és passzív házakban alkalmas a használati-melegvíz készítéshez
• Meleg víz energiahatékonysági osztály (A+ - F): A+

Thema Condens: 10 éve a legnépszerűbb kondenzációs Saunier Duval készülék
Kondenzációs működésű fali gázkészülékeket 2005 óta kínál a Saunier Duval márka Magyarországon, de az első, az égéstermékek látens hőjének hasznosítására is alkalmas Thema Condens hőtermelő ma már a 14. születésnapját ünnepli. Először csak a kombi üzemű Thema Condens F24 típus képviselte hazánkban a termékcsaládot, amelynek teljesebb portfoliója 2010-ben mutatkozott be. A bevezetés óta eltelt időszak, illetve az értékesített készülékek mennyisége alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a Magyarországon is a Thema Condens sorozat a legnépszerűbb kondenzációs hőtermelő család a Saunier Duval márka alatt, más európai országokhoz hasonlóan.

A Thema Condens készülékek olyan anyagokból, alkotóelemekből és egységekből készülnek, amelyek sikeres alapokat tettek le az igényesebb piacokon. Önálló családi és többlakásos társasházakban fali gázkészülékek milliói működnek rozsdamentes acélból készült primer fűtési hőcserélővel. Alapvetően ez a hőtermelő család a hatékonyabb és megbízhatóbb fűtés, illetve melegvíz-készítés növelése érdekében az utóbbi 22 évben hozott fejlesztésből profitál:

     • A hidraulikus és tüzeléstechnikai blokk egyetlen, hőszigetelt burkolatban helyezkedik el. Ez a felépítés csökkenti a
       hőveszteségeket, valamint a zajterhelést. Ezen kívül még több helyet biztosít a könnyű és gyors javítási műveletek
       
elvégzésére a készüléken belül.
     • Az elektromos kapcsolódoboz egy szigetelt egységen belül tartja a készülék vezérlőpaneljét. Az alacsony és magas
       feszültségű körök világosan elkülönülnek egymástól, ezen kívül a csatlakozások eltérőek a biztonságos és össze nem
       keverhető használat érdekében. A készüléken belüli elemek elölről történő hozzáférését a fedél teszi lehetővé,
       valamint ez óvja a vezérlőpanelt a vízcseppektől (a vezeték nélküli szabályozó vevőjének bekötése is itt történik).
     • A készülék élettartama alatt a karbantartást igénylő összes alkotóelem elölről történő hozzáférhetősége vagy az
       alapvető paraméterek beállítása garantált az oldalsó burkolati elemek leszerelése és oldaltáv tartása nélkül.
       Ez a beüzemelést és a javítási műveleteket valóban egyszerűbbé teszi.

A Thema Condens készülékkel lehetőség van a helymegtakarításra és a szűkebb sarkokban történő beépítésre. Osztályán belül ez az egyik legkompaktabb hőtermelő. Ez különösen akkor nyilvánvaló, ha a készüléket már felszerelték a falra az összes hidraulikai és égéstermék elvezető tartozékkal együtt. Nem látható a szifon, a szerelőpanel, a karbantartó csapok, tágulási tartály, a fűtés biztonsági szelepe és a fali tartókonzol. Ezeknek nincs befolyásuk az esztétikus felszerelésre és a kompakt telepítésre. A fűtő típusú Thema Condens készülékverziók („AS” sorozat) beépített 3-utas váltószeleppel, valamint tároló-fűtés előnykapcsolással rendelkeznek, így csupán csak egy tároló NTC szükséges ahhoz, egy Magna Aqua 200/3 C meleg víz hőszivattyúval korszerű és energiatakarékos hőközponti kialakítást kapjunk

Saját professzionális szervizpartnereink már megbizonyosodtak a Saunier Duval készülékek kezelőfelületének könnyű kezelési koncepciójával. A navigáció világos és intuitív, a készülék kijelzője egyértelműen jelzi és visszacsatolja a végfelhasználóknak, miként menedzseljék saját komfortigényüket. A szervizes szakembereket pedig tökéletesen irányítja, ha beüzemelést vagy szervizes paraméterezést végeznek.

Fördős Norbert - Termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft. -
Saunier Duval Brand


 

Webáruházunk ajánlata

 

SAUNIER DUVAL Thema Condens 25-A ERP kombi kazán, kondenzációs, fali, 25.5kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 25-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 26.7kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 30-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 30kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens 30-A ERP kombi kazán, kondenzációs, fali

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 12-A ERP fűtőkazán, kondenzációs, fali, 12.2kW

LOGO