Intelligens szivattyúk fűtési rendszerekbe

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1249  

 

Európában több, mint 50 millió Grundfos keringető szivattyú látja el sikeresen a feladatát fűtési és melegvíz rendszerekben. Ez annak köszönhető, hogy évtizedek óta folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy azok a mindennapi igényeknek és kihívásoknak minden téren megfeleljenek, sőt adott esetben meg is haladják az elvárásokat.

Grundfos Alpha intelligens keringető szivattyúk fűtési rendszerekhez

Az intelligens keringető szivattyúk új generációja
A Grundfos ALPHA3 beépített, egyirányú kommunikációs jellemzőinek köszönhetően az otthoni radiátorainak hidraulikai beszabályozása gyorsan és egyszerűen kivitelezhető. Az ALPHA3 szivattyú tulajdonságai megegyeznek az Alpha2 szivattyúval. Lényeges különbség, hogy az ALPHA3 szivattyúval a radiátoros rendszeren kívül már a padlófűtési rendszert is be lehet szabályozni. A Grundfos GO Remote applikáció révén az ALPHA3-at mostantól közvetlenül az okostelefonjáról vezérelheti, így a szivattyú beállítása és felügyelete minden korábbinál könynyebb.
A Grundfos GO Balance alkalmazás telepítésével Ön valós idejű számításokat kaphat a rendszer radiátorainak térfogatáram igényéről. A felhasználót az alkalmazás lépésről-lépésre végigvezeti az otthonában található radiátorok hidraulikai beszabályozásának teljes folyamatán. 

Az Grundfos ALPHA2 szivattyút változó vagy állandó térfogatáramú fűtési rendszerekhez fejlesztették ki. A rozsdamentes szivattyúházzal gyártott változat HMV rendszerbe történő beépítésre is alkalmas. 
Az állandó mágneses motornak köszönhetően alacsony az energiafogyasztás, jobb hatásfokú szabályozást tesz lehetővé. A pillanatnyi teljesítményfelvétel és térfogatáram a LED kijelzőn folyamatosan nyomonkövethető. Az AUTOADAPT funkció által a szivattyú teljesítményét automatikusan a rendszer igényeihez igazítja. Az éjszakai üzemmód a szivattyú fordulatszámát automatikusan minimálisra csökkenti, ha az előremenő vízhőmérséklet rövid idő alatt jelentősen lecsökken.

További tulajdonságok:
 Legnagyobb energiahatékonyság a piacon
 Beépített szárazonfutás elleni védelem
 Letapadás/megszorulás elleni védelem (erőteljes indításnak, kézi nyári üzemmódnak és demagnetizált
  tengelyvégnek köszönhetően)

 

Alpha3 ás Alpha2 műszaki adatok
Térfogatáram, Qmax 3,8 m3/h
A szállított folyadék hőméréklete +2°C ... +110°C
Hangnyomásszint <=32 dB(A)
Környezeti hőmérséklet 0°C ... +40°C
Energiahatékonysági index EEI<=0,15 (4 méteres szivattyú)

 

Univerzális fűtési és csereszivattyú 
Az ALPHA1L a jó választás kiváltási feladatoknál, ahol csak egy megbízható, energiaoptimalizált, és egyszerűen kezelhető fűtési szivattyúra van szükség. Így a GO Replace applikációnkkal együtt  máris készen áll, szinte minden szivattyú kiváltási/csere munkára.

 

Alpha1L műszaki adatok
Védelmi osztály IPX4D
Hangnyomásszint 43 dB(A)
Hőszigetelési osztály TF95
Energiafogyasztás 4-60 W
Qmax 3,8 m3/h
Hmax 6,5 m
EEI <=0,23
Közeghőmérséklet +2°C ... +95°C
Környezeti hőmérséklet 0°C és +55°C között

Az említett alkalmazások az App Store-ból és a Google play áruházból is ingyenesen letölthetőek. 

Bővebb információt szeretne termékeinkről?
www.grundfos.com/hu


Webáruházunk ajánlata

Grundfos Alpha1L és Alpha2 szivattyúk

 

LOGO