TS-14 száraz fektetésű padlófűtés rendszer

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1263  

 

Az épületszerkezetek modernizálásával az épületek hővesztesége tovább csökken, így a padlófűtések alkalmazása folyamatosan bővül. Célszerű a felületfűtések alappillére, a padlófűtés alkalmazása felújítások esetében is ahol korábban nem volt használatos.

TS-14 száraz fektetésű padlófűtés rendszer felújításokhoz

Nem kell lemondani a legmagasabb komfortot biztosító padlófűtés használatáról felújítások és készházak, gerendaházak esetében sem. Nem akadály a kis beépítési magasság vagy a nedves technológiákat mellőző könnyűszerkezetes építési mód sem. A csupán 25 mm-es szerkezeti magasság, a rövid kivitelezési idő és a csekély súly következtében a TS-14 száraz fektetésű padlófűtés rendszer kiválóan alkalmas felújításhoz és a DIN EN 13813 szerint tömör vagy fagerenda födém esetében is alkalmazható.

Mint más REHAU padlófűtési rendszereknél ebben az esetben is szükséges a PE takarófólia, REHAU szegélyszigetelő szalag és a REHAU mozgásihézag-profil használata a kifogástalan megvalósítás érdekében.

 

ALKALMAZHATÓ CSŐMÉRET:
RAUTHERM SPEED 14*1,5 mm

A RAUTHERM SPEED cső alapanyag kifejezetten komfort felületfűtés, -hűtés céljára került kifejlesztésre. A bizonyított előnyök a -10°C-ig történő feldolgozhatóság, a feszültség okozta repedésképződéssel szembeni ellenállás, a maradék csődarabok toldóhüvelyes kötéstechnikával történő hasznosítása.
A 800 millió tartósan tömör toldóhüvelyes kötéstechnika már több mint 30 éve és több mint 50 országban bizonyított. Ráadásul O-gyűrűk és keresztmetszet csökkenés nélkül. Maga a cső anyaga tömít, szerelés után azonnal hőmérséklet- és nyomásálló. A beépítés akár -10 °C-on is lehetséges.

A TS-14 rendszerlemezzel egyszeres kígyóvonalú fektetés valósítható meg, 12,5 cm-es fektetési távolsággal. 
A hőelosztás majdnem teljes felületű a TS-14 hővezető lamelláknak és a TS-14 forduló lamelláknak köszönhetően. A TS-14 hővezető lamellák beépített töréspontjai lehetővé teszik a helyszínen történő, gond nélküli és gyors méretre vágást. Az omega hornyos hővezető lamellák erőzáró módon kapcsolódnak a szintén omega hornyos rendszerlemezzel.

 

Rendszerelemek
TS-14 rendszerlemez EPS 035 DEO dh S = 25 mm
TS-14 hővezető lamella horganyzott acéllemez S = 0,4 mm
TS-14 forduló lamella horganyzott acéllemez S = 0,4 mm
Takarólemez horganyzott acéllemez S = 0,4 mm
Térkitöltő lemez EPS 035 DEO dh S = 25 mm
TS-14 rendszerlemez Térkitöltő lemez
TS-14 forduló lamella Takarólemez
TS-14 hővezető lamella
TS-14 rendszerlemez műszaki jellemzői:
EPS 035 DEO dh
EPS expandált polisztirol
035 hővezető képesség (W/mK) ≤ 0,035
DEO épületen belül esztrich alá helyezhető, hangszigetelési követelmény nélkül
dh magas nyomásállóság

A TS 14 rendszerlemezt nem szabad EPS anyagú lépéshang-szigeteléssel együtt fektetni. Lépéshang-szigetelés és EPS-hőszigetelés együttes használata esetén elsőként a hőszigetelés fektetését kell elvégezni.
Fa födémeknél a penészképződés veszélye miatt csak levegőt áteresztő védőréteg használható (pl. nátron- vagy bitumenpapír). Az aljzat terhelés hatására nem hajolhat meg, nem rugózhat.

 

TS 14 RENDSZERELŐNYÖK:
• fűtéséhez és hűtéséhez egyaránt használható
• ideális megoldás műemlék épületek esetén is a kisebb súly miatt
• a csövek nem emelkednek ki
• alacsony hőmérsékleti hullámosság
• a fektetőlemezek gyorsan méretre vághatók az integrált töréspontok mentén
• egyszerűen kivitelezhető
• alacsony szerkezeti magasság
• rugalmas felületű sportpadló fűtéséhez is használható

A TS-14 száraz fektetésű padlófűtés rendszer mellett a burkolat esetében van lehetőség a száraz vagy nedves technológia alkalmazására. A fa alapú padlóburkolatok mellett a PVC-, linóleum- és laminált padlóburkolat is használható. 

Utóbbi kiválóan alkalmas padlófűtésre. A kiválasztás során figyelembe kell venni a termékre vonatkozó gyártói beépítési utasításokat.
Válasszon az épület jellegének, az építkezés feltételeinek megfelelő padlófűtést!
A kor tudományos és technikai színvonalának megfelelve a REHAU számos rendszermegoldást kínál padlófűtés kialakítására. Az épületgépész szakemberek felelőssége a helyes választás.

 

NÉHÁNY SZEMPONT A PADLÓFŰTÉSI TECHNOLÓGIA MEGVÁLASZTÁSÁHOZ:
• beépítési magasság
• födém teherbíró képessége
• előírt rétegrend
• fűtött felület mérete
• rendelkezésre álló kivitelezési idő
• rendelkezésre álló szerelői kapacitás
• logisztikai és raktározási feltételek

 

Felújítások esetében kiváló választás a TS-14 alaplemez! Jellemzői a csupán 25 mm-es szerkezeti magasság, csekély súly, magas minőség és rövid kivitelezési idő, kedvező ár.

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
REHAU Épületgépészeti üzletág

LOGO