SCHELL SWS vízmenedzsment rendszer

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1270  

 

Mindentudó megoldás a szaniterszerelvények hálózatba kapcsolásához.

Schell SWS vízmenedzsment rendszerszaniterszerelvények hálózatba kapcsolásához.

Az egyik legfontosabb dolog, ami manapság az üzemeltetőket, a beruházókat, a vízvezeték-szerelőket, a tervezőket és a létesítménykezelőket foglalkoztatja, az az ivóvíz hatékony és biztonságos felhasználása. Ez nem könnyű feladat, különösen a nagyobb létesítmények esetében, legyen az régi vagy új épület. Hogyan szavatolható hosszú távon a vízellátó rendszer higiéniai szempontból kifogástalan működése?
Hogyan vezérelhetők hatékonyan és gazdaságosan a szerelvények és a karbantartások?
Létezik olyan menedzsment rendszer, amelyik integrálható a meglévő épületirányítási rendszerbe?

Ezekre a kérdésekre a SCHELL egyetlen, innovatív választ ad: SCHELL SWS. Ez az első olyan vízmenedzsment rendszer, amely vezeték nélküli és/vagy vezetékes hálózatba kapcsolja és vezérli az elsősorban középületek szaniterhelyiségeiben található szerelvényeket.

Az előnyök:
Biztonságos: a lehető legnagyobb ivóvíz-higiénia egészen a vételezési pontig automatizált higiéniai öblítések és központilag vezérelt termikus fertőtlenítés révén.

Hatékony: energetikai és gazdaságossági szempontból optimalizált megoldás a vízmennyiségek célirányos vezérlése és az épületirányítási rendszerbe történő bekötés révén.

Felhasználóbarát: intuitív kezelés a legtöbb PC-n, táblagépen és okostelefonon futtatható, böngészőalapú szoftverrel.

Sokoldalú: elemzési és mindenre kiterjedő dokumentációs funkciók helyiségtervek készítéséhez, csoportba foglaláshoz stb.

Intelligens: szerelvényparaméterek központi vezérlése a vízmenedzsment rendszeren keresztül.

Praktikus: a mindössze néhány elemből álló rendszer segít elkerülni a téves megrendelést, és gyors üzembe helyezést tesz lehetővé.

A rendszer elemei:
Az SWS a központi vízmenedzsment szerver és a hozzá fejlesztett, intelligens szoftver segítségével lehetővé teszi az elektronikus SCHELL szerelvények hálózatba kapcsolását, vezérlését és felügyeletét.
Működési elve a „kevés elem, sokféle lehetőség”. A rendszeren keresztül vezérelhetők az elektronikus SCHELL mosdó-, zuhany-, WC- és piszoár csaptelepek. A szerelvények kábellel és/vagy megfelelő busz bővítőmodulokkal vezeték nélkül is hálózatba kapcsolhatók. Egy szerverhez legfeljebb 64 egység (egység = busz bővítőmodul) csatlakoztatható. Átjárókon keresztül a rendszer beköthető a meglévő épületirányítási rendszerbe.

1.    SWS vízmenedzsment rendszer szerver
2.    SWS Be-K kábeles busz bőcítőmodul
3.    SWS Be-F vezeték nélküli busz bővítőmodul
4.    SWS Fm vezeték nélküli jelerősítő
5.    30 V-os SWS busz tápegység
6.    SWS átjáró
7.    SWS hőmérséklet-érzékelő
8.    SWS szivárgásvédelmi szelep

LOGO