Wilopark: Ultramodern, fenntartható és digitális

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1272  

 

Digitális esemény a Wilo új Okos Gyárának megnyitása alkalmából, több mint 1500 üzleti és politikai meghívottal

Digitális esemény a Wilo új Okos gyárának megnyitása alkalmából.

Dortmund
A Wilo-csoport 2021. február 4-én ünnepelte új dortmundi központja, a Wilopark megnyitását. A (koronavírus járvány miatt) digitális térben megtartott eseményen több mint 1500, az üzlet és a politika világából érkező, magas rangú, nemzetközi vendég, valamint a Wilo munkatársai vettek részt.
Prominens vendégek voltak Dr. Angela Merkel német kancellár, Armin Laschet Észak-Rajna-Vesztfália államminisztere, Prof. Andreas Pinkwart és Karl-Josef Laumann Észak-Rajna-Vesztfália miniszterei, valamint Kazahsztán miniszterelnök-helyettese Roman Skylar, akik az eseményre videó üzenetet küldtek.
Rövid köszöntőt követően a Wilo elnök-vezérigazgatója, Oliver Hermes előadta, miért is jelent fontos mérföldkövet a vállalat történetében a dortmundi Wilopark megnyitása: „Ezzel a 300 millió euró értékű beruházással a Wilo központjának teljes újjáépítése nem csupán vállalatunk történetének legnagyobb projektje, de Észak- Rajna-Vesztfália, sőt egész Németország egyik legnagyobb ipari építési projektje is egyben."

Wilopark - példaértékű iránymutatás
Az ultramodern digitális Okos Gyár, a „Pioneer Cube" irodaépület, az ügyfélszolgálati központ és a termékfejlesztési létesítmények egy összesen közel 200.000 m² nagyságú területen találhatóak.

Dr. Angela Merkel kancellár gratulációját fejezte ki a Wilopark megnyitásával kapcsolatban. Kiemelte a Wilo-csoportnak az innovatív szivattyúival és szivattyúrendszereivel gazdasági és környezetvédelmi területen eddig elért lenyűgöző eredményeit, amelyért a csoport a Német Nemzeti Fenntarthatósági Díj 2021-es díját is elnyerte.
Észak-Rajna-Vesztfália államminisztere Armin Laschet szintén gratulált és elismeréssel adózott a Wilo munkatársai felé: „Nagyon sikeres példáját láthatjuk annak, hogyan lehet olyan okos ötleteket, kreativitást és újításokat alkalmazni, melyekkel egyidejűleg valósítható meg a jövőbe mutató helyi termelés és a biztonságos munkahelyek megteremtése.
Mindezekre szükségünk van ahhoz, hogy biztosítsuk a fellendülést, különösen saját régiónkban. A Wilopark egyértelműen elkötelezte magát Dortmund és Észak-Rajna-Vesztfália mellett."

Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági és energiaügyi minisztere, Andreas Pinkwart professzor, valamint Karl-Josef Laumann munkaügyi, egészségügyi és szociális minisztere szintén személyes videóüzenetben gratuláltak a Wilo-csoportnak az új dortmundi központ hivatalos megnyitója alkalmából.

Ipar 4.0 - éghajlatsemleges termelés már ma
Az új központ felépítésével a Wilo-csoport jövőorientált üzemeltetési koncepciót és digitális hálózatba kapcsolt épületgépészeti rendszert alkotott meg. Ez az energiafogyasztás majdnem 40 százalékos csökkentését jelenti, emellett a gyár CO2 kibocsátása is évi 3.500 tonnával fog visszaesni. Ez akkora CO2 mennyiséget jelent, amennyit 280.000 fa lenne képes elnyelni.

„Az éghajlat védelmére nagy hangsúlyt fektető vállalatként egy átfogó fenntarthatósági koncepció bevezetése már a kezdetektől kiemelten fontos volt számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy a Wiloparkban már most is éghajlatsemleges termelés folyik. Azt szeretnénk, hogy 2025-re minden jelentősebb Wilo gyártóüzemben ez legyen az általános gyakorlat" - hangsúlyozta Georg Weber, a Wilo-csoport műszaki igazgatója és egyben igazgatótanácsának tagja.
A Wilo „Ambition 2025" vállalati stratégiájában egy nagyon határozott fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki. A csoport célja még több embert tiszta vízhez juttatni úgy, hogy közben saját ökológiai lábnyomát is csökkenti. „A Wilopark egyike annak a számos projektünknek, melyekkel hozzájárulunk a Ruhr-vidék, Észak-Rajna-Vesztfália, de akár Németország zöld és egyúttal digitális jövő felé vezető átalakulásához" - ismételte Oliver Hermes.

A Wiloparkban dolgozók is élőben követhették a megnyitó ünnepség digitális eseményét.

A Wilo-csoport elnök-vezérigazgatója, Oliver Hermes több mint 1.500, az üzlet és politika világából érkezett magas rangú, nemzetközi vendég, valamint a Wilo munkatársai előtt beszélt a Wilopark hivatalos megnyitóján.

Főbb ügyfeleink és partnereink világszerte lelkesen érdeklődtek
A Wilo Csoport főbb ügyfelei és partnerei világszerte szintén csatlakoztak az élő közvetítéshez. Így például gratulációját küldte a Wilo vezetésének Kazahsztán miniszterelnök-helyettese, Roman Skylar, valamint a Kínai Népköztársaság volt németországi nagykövete, Shi Mingde is.

Az esemény csúcspontjaként digitális körséta az okos gyárban
Az esemény befejezése előtt a vendégek még betekinthettek a Wilopark legfontosabb területére, a digitális termelőüzembe. A „társadalmi távolság-tartás" ellenére vendégeink virtuálisan megtapasztalhatták és közvetlen közelről láthatták, hogy a korszerű üzemben minden egyes folyamat hálózatba kapcsolva, átlátható módon történik, és hogy az egyedi folyamatelemek és gépek készen állnak az Ipar 4.0 követelményeinek ellátására.


Webáruházunk ajánlata

Wilo szivattyúk

 

LOGO