Padlófűtési megoldások felújításhoz - Minden igényre van egy Uponor megoldás!

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1285  

 

Idén fókuszba került a felújítás. Nem véletlen, hiszen a meghirdetett kormányzati támogatás sok végfelhasználóban elindította a gondolatmenetet, hogy talán ideje lenne korszerűsíteni a meglévő rendszereket, kijavítani a hibákat. Az egyre korszerűbb megoldásokhoz, hőtermelő berendezésekhez (mint például napelemes és hőszivattyús rendszerek), az alkalmazott gépészeti megoldásoknak is meg kell felelni, alkalmasnak kell lenni. Legyen az családi ház vagy társasházi lakás, új építés vagy felújítás az Uponor számos rendszert kínál a fűtési rendszerek területén. Nézzük most a padlófűtési megoldásokat.

Minden igényre Uponor padlófűtési rendszer

A mostmár mondhatni régi, hagyományos acélhálóra tekert és rögzített padlófűtés kialakítás mellett mára már számos, hatékony és gyorsan telepíthető rendszermegoldás érhető el. S hogy mik is ezek dióhéjban:

Az Uponor Tacker leszúrótüskés rendszer: itt a szigeteléssel ellátott raszterhálós kiosztású rendszerlemezre/fóliára kerülhet rögzítésre tüskékkel a cső. Viszonylag egyszerű dolga van a szerelőnek, hisz az előrajzolt rasztereket követve könnyű a kiosztás tartása, a tűzőgéppel pedig könnyű és ergonomikus a cső rögzítése – sokkal kevesebb térdelés az eredmény, ami a szerelőnek nem utolsó szempont.
Burkolástechnika terén ez esetben, amire figyelni kell:
az esztrich-et nem szabad nekiengedni a falnak, hőtágulásra figyelni kell
 az esztrich magassága a cső fölött minimum 35mm legyen (a legfelső pont felett), mivel nincs „lekötve” az esztrich.

 

Az Uponor Tecto pogácsás padlófűtési rendszer: 30mm vagy 11mm vastag szigeteléssel érhető el a rendszerlemez a választékban.
A pogácsás kialakítás révén az osztástávolságok adottak. A kiosztás sűrítése megoldható indokolt esetben, mint például egy fürdő, mellékhelyiség esetleg szauna vagy nagyobb egybefüggő üvegfelületek mellett pl. teraszajtónál. Fontos, hogy minden esetben le legyen méretezve és meg legyen tervezve a padlófűtés rendszerünk és szegélyszigetelést mindenképpen kell használni. Ennek a rendszernek az egyik nagy előnye a szerelőknek, hogy csőcsévélő használatával jelentősen gyorsabb a fektetési idő. Kiöntés előtt nyomás alá kell helyezni a rendszert.

 

 

Uponor Minitec: ha csak abszolút minimális magasság áll rendelkezésre vagy meglévő burkolatra szeretnénk elvégezni a felújítást és lefektetni a padlófűtést, akkor a vékony Minitec rendszert javasoljuk.
Az öntapadós 15mm vékony rendszerlemez lehelyezése egyszerű és tartós.
Fontos: ha padlólapot mégis felszedjük, akkor az alatta lévő felület teljesen sima legyen és érdemes azt alapozóval lekenni. Jó tudni: a padlófűtési kör hosszába be kell számolni az osztó-gyűjtőhöz történő csatlakozás hosszát is, ezért nem mindegy, hogy az hol helyezkedik el a lakásban. A körök kialakítása után szintén nyomás alá kell helyezni ezt a rendszert is, hogy ellenőrizzük teljesen tömör-e, nincs-e szivárgás, majd jöhet a kiöntés.
Ha olyan a felújítandó terület, ahol nem kivitelezhető a nedves technológia, akkor is van megoldás.

 

 

Az Uponor Siccus egy száraz technológiás padlófűtési rendszer. A rendszer áll egy: 25mm vastag lépésálló szigetelésből, amelyen gyárilag kialakított csőhelyek vannak, amelyekbe el lehet helyezni az előre legyártott hő és teherelosztó alumínium lemezeket, majd ezekbe bepattintani a csövet.
Arra figyelni kell szerelés technikailag, hogy osztó-gyűjtőről indulunk és osztó-gyűjtőre érkezünk ebben a rendszerben. Így egy mezőben 70-80 folyóméter cső tekerhető le. Majd párazáró fólia kerül a rendszerre, amelyre fektethető a laminált parketta.
Fontos, hogy olyan burkolatot válasszunk, amely padlófűtéshez kompatibilis.

 

De ha csak kiegészítő fűtési alternatívát keresünk nem vizes rendszert, akkor erre is van megoldás az Uponornál, ez pedig az Uponor Comfort E elektromos padlófűtés, amely két verzióban érhető el. Hidegburkolathoz vagy pedig alumínium borítással melegburkolathoz (laminált padló alá például). Lefektetése egyszerű, különösebb szerszámigénnyel nem rendelkezik.


Ha többet szeretne tudni a fenti rendszerekről, akkor tekintse meg videókat az Uponor YouTube csatornáján (www.youtube.com/uponormagyarorszag),
vagy hallgasson bele a az Uponor webinar előadásokba.
Utóbbi minden hónap harmadik keddjén 10:00órától.
Aktuális információ és regisztráció: https://www.uponor.hu/szolgaltatasok/uponor-webinar

Webáruházunk ajánlata

 

Uponor padlófűtés rendszerelemek

 

LOGO