Frissült a Rautherm Speed plus. Itt a legújabb 2.0!

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1286  

 

Bátran kijelenthető, hogy technológiaváltás történt a padlófűtés területén. A megújulás kiemelkedő és sikeres megoldása a Rautherm Speed plus tépőzáras rendszer, amely a sok, már megvalósult rendszer révén kivívta partnereink elismerését, nekünk a dicsérő szavakat. Megérkezett a 2.0 frissítés!

Rehau Rautherm Speed plus padlófűtés rendszer

A sok pozitív visszajelzés szólt a kifinomult rendszerelemeknek és a könnyű szerelhetőségnek, mivel a klett, tépőzáras rendszer a leggyorsabban szerelhető Rehau padlófűtés.

A Rautherm Speed plus tépőzáras cső új dimenzióba emelte a padlófűtés fektetést. Különleges eleme a Rautherm Speed plus 1,5 mm vastag tépőzáras fektetőszőnyeg. Öntapadó hátsó felének köszönhetően gyorsan a hőszigetelésre rögzíthető, majd a tépőzáras szőnyegen villámgyors a csőfektetés.

A rendszer előnye, a kivitelező haszna:
A fektető szőnyeg csupán 1,5 mm vastagsága, amelyen tetszőleges a cső fektetési távolsága. Különböző típusú aljzatokra és szigetelésekre is közvetlen teríthető mivel nem okoz kárt a hő- és lépéshang hangszigetelésben. Egyszerűen méretre vágható vágókéssel (sniccer) és a maradék anyagok jól felhasználhatók. 90%-kal kisebb a tömege, így helytakarékos a raktározás és a szállítás.

Az alacsony építési rendszer elválasztó rétegként az aljzat és az esztrich között > 33 mm a beépítési magassága Knauf N440 simító esztrichkel, 10,1 x 1,1 csővel.  A csőtakarás 20 mm.

Meggyőző érv: a gyorsaság, ami megtérül
Akár 30% -kal rövidebb kivitelezési idő, mint a hagyományos rendszerek esetében, köszönhetően az 1-emberes kivitelezésnek.

Nincs további ragasztás a lemezek illesztéseinél és a szegélyszigetelő szalagoknál. A szigetelő réteg nem sérül, így a szigetelés tulajdonságai teljesen megmaradnak.

A Rautherm Speed plus 2.0 fektető szőnyeg kétféle változatban

lemezként: 1,18 x 0,93 m,

tekercsként: 21,5 x 0,93 m


Meggyőző érv: csúcs ergonómia
A fűtőcső rögzítése kis erőkifejtést igénylő és kényelmes. A szerelők számára ez ergonómiailag előnyös, álló munkavégzést tesz lehetővé.
A csőfektetés korrekciója egyszerű. A cső meglazítsa után újra elhelyezhető a cső lemezre való rányomásával.

Meggyőző érv: bizonyított minőség, maximális biztonság!

Rautherm Speed K tépőzáras cső (10,1 x 1,1, 14 x 1,5 és 16 x 1,5) 
új, rugalmasabb anyagválasztása révén hajlékonyabb a hagyományos felületfűtési csövekhöz képest. Előszerelve, azonos távolságú spirál tépőzárral rendelkezik. Kiváló tartós szilárdság jellemzi. Sérülés esetén a cső kimelegítéssel javítható. Kötéstechnikája az aljzatban is elhelyezhető toldóhüvelyes kötéstechnika! Maga a cső anyaga tömít, szerelés után azonnal hőmérséklet- és nyomásálló, optikailag egyszerűen ellenőrizhető.
A bizonyított előnyök, mint például a -10 °C-ig történő feldolgozhatóság, a feszültség okozta repedés képződéssel szembeni ellenállás, a maradék csődarabok toldóhüvelyes kötéstechnikával történő hasznosítása a Rautherm Speed K tépőzáras cső esetében is igaz.

Rautherm Speed K plus rendszertartozékok a kivitelezési időt tovább csökkentik, a minőséget növelik: tekercselő szerkezet vezetőszemmel és kereszt karokkal, ajtókitámasztó csővezető-szemmel, védőkesztyű, rögzítőszalag.

 

Kapcsolódó rendszerelemek:
• Speed HKV P polimer padlófűtési osztó-gyűjtő technika és szekrények
• Szegélyszigetelő szalag és mozgási-hézag-profil
• Nea Smart 2.0 helyiségenkénti szabályozó

Rövid kivitelezési idő, kedvező áron, magas műszaki tartalommal a Rautherm Speed plus 2.0 felhasználásával megvalósítható és mindez alacsony építési magassággal!

Legújabb fejlesztéseinkről a havonta megjelenő Rehau Magazin ad tájékoztatást!

Szebellédi Tamás
üzletágvezető
Rehau Épületgépészeti üzletág

LOGO