Membrános nyomáscsökkentők hidegvizes rendszerekhez

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #1305  

 

A HERZ 2682.. cikkszámú membrános nyomáscsökkentője üzemi értékre csökkenti a hálózati víznyomást, megvédve ezzel a berendezéseket a túlnyomástól. Ezáltal az áramlási zajok és a vízfogyasztás is csökken. Beállítási tartomány 1-6 bar.

A Herz membrános nyomáscsökkentőkkel alacsonyabb a vízfogyasztás

A nyomáscsökkentő beszerelése előtt alaposan át kell öblíteni a rendszert. Ivóvízhálózatokba való beszerelés esetén a nyomáscsökkentőt a vízóra után kell beszerelni.
A nyomáscsökkentő mind függőleges, mind vízszintes helyzetben állhat, ugyanakkor elsősorban vízszintes helyzetben való használata javasolt. A beszerelés közben ügyelni kell a helyes átfolyási irányra is, amelyet a szerelvény házán lévő nyíl jelez. A kifogástalan működés szavatolása érdekében a nyomáscsökkentő beszerelési helye előtti és utáni csőszakasz egyenes, hosszuk legalább a cső névleges átmérőjének ötszöröse legyen. 
A mellékelt nyomásmérő a nyomáscsökkentő mindkét oldalára felszerelhető. A karbantartás lehetővé tétele érdekében mind a nyomáscsökkentő előtt, mind a nyomáscsökkentő után szereljen be egy-egy lezárást.

Alkalmazási területek és karbantartás
A nyomáscsökkentők jellemzően arra szolgálnak, hogy rendszereket és berendezéseket védjenek a túlnyomástól. Ezenkívül a fűtési rendszerek primer oldalába is beszerelhetők a bojlerek túlnyomás elleni védelme érdekében (kizárólag sárgaréz alsórésszel rendelkező víznyomáscsökkentők esetén, melyek melegvizes rendszerekhez alkalmazhatók). A nyomáscsökkentő utáni nyomás értéke a megadott tartományban állítható be, és független az előnyomástól. A szerelvény utáni nyomás növeléséhez az óra járásával megegyező irányba kell forgatni a kézi fogantyút. A megadott skálán kívül eső nyomások beállítása esetén károsodhat a nyomáscsökkentő. Házi rendszerekben használt berendezésekhez max. 4 bar szekunder oldali nyomás beállítását javasoljuk a hosszabb élettartam és alacsonyabb költségek biztosításához. A beállítási érték minden módosítása után nyomásmentesíteni kell a kimeneti oldalt, például víz csapolásával.

Javasoljuk, hogy a karbantartási munkákat DIN 1988 szerint és szakképzett szerelőkkel végeztesse el. A szűrőt évente több alkalommal kell ellenőrizni. Szükség esetén tisztítsa meg vagy cserélje ki a szűrőt. A nyomáscsökkentőhöz mellékeltük a karbantartásához szükséges szerszámokat.

épületgépészeti rendszerek tökéletes védelme
 kompakt felépítés
 egyszerű tisztítás
 beállítható és állandó szekunder oldali nyomás, nyomásmérővel

 

Webáruházunk ajánlata

 

HERZ nyomáscsökkentő, szűrővel, 1”

HERZ nyomáscsökkentő, szűrővel, 3/4”

HERZ nyomáscsökkentő, szűrővel, 1/2”

 

LOGO