Thema Condens: bemutatkozik a legújabb generáció

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #1330  

 

Kondenzációs működésű fali gázkészülékeket 2005 óta kínál a Saunier Duval márka Magyarországon, de az első, az égéstermékek látens hőjének hasznosítására is alkalmas Thema Condens hőtermelő idén már a 15. születésnapját ünnepli.

Újgenerációs Thema Condens hőtermelő

Első lépésben csak a kombinált üzemű Thema Condens F24 képviselte hazánkban a termékcsaládot, amelynek teljesebb portfoliója 2010-ben mutatkozott be. Ma a Thema Condens választék összesen 5-féle fűtő (12-25-30-45-65 kW) és 2 db átfolyó rendszerű kombi (25 & 30 kW-os HMV teljesítmény) hőtermelőt kínál. A bevezetés óta eltelt időszak, illetve az értékesített készülékek mennyisége alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a Magyarországon is a Thema Condens sorozat a legnépszerűbb kondenzációs hőtermelő család a Saunier Duval márka alatt, más európai országokhoz hasonlóan. Idén áprilisban azonban már 4. generáció debütált, amely alapfelszereltségben is emelt komfortot kínál.

Az új generáció 3 alappillére
Ami egyszer már bevált, azon a Saunier Duval fejlesztőmérnökei csak akkor változtatnak, ha az új jobbat és többet ad a végfelhasználó számára. A megváltozott külső mellett az új Standard Condens készülékcsaládot a következő 3 szempont jellemzi:
• Egyszerű kezelés
• Bevált minőség
• Okos komfort

A magas komfort egyben intuitív működtetést is jelent, így az új Thema Condens FlameFit hőtermelők kezelőfelülete egyszerű és logikusan felépített: érintésre érzékeny elemei világosan felismerhetők, de nem hivalkodóak. A háttérben futó kezelési koncepció értelemszerűen strukturált, ezen kívül könnyen megérthető. Mindezt szöveges üzenetek nélkül, legyen szó fűtésről, a meleg víz hőmérsékletének beállításáról vagy a következő karbantartási igény kijelzéséről. Ezt jól tudják kezelni az idősebb vagy a technikában kevésbé jártas felhasználók is.
Ezen kívül további jó érv a még nagyobb kényelem: teljesen mindegy, hogy a készülék kezelőfelületét, a MiPro Sense szabályozót vagy a MiControl okostelefonos applikációt használja, a működtetés mindegyik eszközön teljesen azonos. Amennyiben a kezelő az egyiket már ismeri, akkor a többivel sem lesz többé problémája. Az ingyenes MiControl applikáció iOS és Android alapú operációs rendszerek alatt egyaránt futtatható.

 

Thema Condens Flamefut készülékek (40 kw alatt)
Az esztétikus, gazdaságos új Thema Condens termékcsalád az energiatudatos működés, illetve a komfortos melegvíz-készítés specialistája. Kínálatunkban továbbra is elérhetőek a kombinált (26 & 31 kW), valamint fűtő (15, 25, 30 kW) üzemű berendezések. Az innovatív megoldások és az ezekből adódó gázmegtakarítás, a széles programozási lehetőség mindenki számára meggyőző lesz. A kombi Thema Condens készülék megbízható melegvíz-szolgáltatást biztosít bármilyen társasházi lakásban, ezzel szemben a fűtő verziót tárolóval lehet kombinálni. Bár kellően kompakt ez a hőtermelő ahhoz, hogy bárhol felszerelhető legyen a fürdőszobában vagy a konyhában, telepíthető háztartási helyiségben és a pincében is. A Saunier Duval megújult fali gázkészülék családja azt is lehetővé teszi, hogy a beüzemelő szakszerviznek nem kell kimennie és újból beállítania a hőtermelőt, ha megváltozik a felhasznált gáz összetétele. Ez azért van, mert a Thema Condens automatikusan illeszkedik a felhasznált gáz típusához: a FlameFit funkció a mindenkori gázminőség alapján igazítja az égési folyamatot az optimális értékre.
Ahol már egy új Thema Condens készülék üzemel, ott minden adott a későbbi gáztípus cseréjére is. A FlameFit ugyanazt a gázmennyiséget jobb hatásfokkal tüzeli el, közben bizonyíthatóan csökken a hőtermelő igénybevétele. Az adaptív működés egyenletesebb égőüzemet biztosít, miközben kisebb lesz a karbantartási szükséglet. 

 

Aquafast & Smartshower funkciók
Az AquaFast technológia egy hatékony eszköz a vízpazarlás ellen, mert a meleg vizet rövid idő alatt a kívánt hőmérsékletre emeli. A kombinált üzemű Thema Condens készülék jelentős megtakarításra képes, mert csapolásonként 14 másodperccel lerövidíti a várakozási időt és átlagosan 2 literrel csökkenti a vízfelhasználást. Évente ez 54 órának és 28 köbméter víznek felel meg! Mindenkinek szüksége van stabil hőmérsékletű meleg vízre, de hogy közben takarékoskodni is lehet a vízzel? Az új SmartShower funkcióval a készülék 3 percig megtartja a kívánt vízhőmérsékletet, amennyiben a felhasználó elzárja a melegvíz csapot. Így tehát nyugodtan beszappanozhatja magát, majd folytathatja a zuhanyzást a megszokott hőmérsékletű meleg vízzel. Az új Thema Condens a rádiófrekvenciás szabályozók (MiSet R vagy MiPro Sense R) vevőegységének egyszerű bekötését is lehetővé teszi: ehhez egyszerűen csak a megfelelő modult kell alul a készülék erre a célra kialakított részére felhelyezni.

1. ábra: Érintőgombos, intuitív kezelés
2. ábra: Magas műszaki tartalom a burkolat alatt
3. ábra: Vevőegység felhelyezés és elektromos bekötés

 

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft.

Webáruházunk ajánlata

 

SAUNIER DUVAL Thema Condens 25-A ERP fali kondenzációs kombi kazán 25, 5 kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 12-A ERP fali kondenzációs fűtőkazán 12, 2 kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 25-CS/1 (N-INT) ERP fali kondenzácoiós fűtőkazán 26, 9 kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens 26-CS/1(N-HU)ERP fali kondenzációs kombi kazán 26 kW

SAUNIER DUVAL Thema Condens AS 30-CS/1 (N-INT) ERP fali kondenzácoiós fűtőkazán 32, 8 kW

 

LOGO