Gitral tágulási tartályok

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #134  

 

A Gitral 4-1000 literig gyárt tágulási tartályokat és minden a maximális üzemi nyomás kétszeresével ellenőrzik. Minden Gitral tágulási tartályt az üzemi nyomás kétszeresével ellenőriznek.

Zárt tágulási tartályok 4-1000 literig

Hidrofor tartályaik - higiéniai és egyéb felhasználás - elsősorban melegvíz-tároló tartályok táguló térfogatának a felvételére, illetve ivó- vagy technológiai vízhálózatok nyomástartására szolgálnak.

Tágulási tartályaik a központi fűtési rendszerbe kötve a táguló térfogat felvételét biztosítják.
A Gitral zárt tágulási tartályok általánosan ismert kialakítása olyan, hogy a fűtési rendszer víztöltetét és a levegőt, vagy a semleges töltőgázt gumimembrán választja el egymástól, így itt az oxigén nem tud a fűtővízbe jutni. Meg kell azonban jegyezni, hogy az oxigén a fűtési rendszerbe zárt tágulási tartály alkalmazásának esetében is bejuthat, ha a rendszerben ún. oxigéndiffúzióra hajlamos anyagok, elsősorban műanyagok vannak beépítve. Ezeket elkerülve viszont a tágulási tartály beépítésével elkerülhetjük a rendszert- és elsősorban annak acél alkatrészeit fenyegető korróziós károsodásokat. A zárt tágulási tartály alkalmazásának további előnye, hogy a nyitott tartálytól eltérően nem kell a fűtési rendszer legmagasabb pontján elhelyezni, hanem lehet akár a legalacsonyabb ponton, a hőtermelő közelében is.

Termékkínálatukban megtalálhatók:
- Rögzített membránnal ellátott tágulási tartályok 4-400 literes kivitelig (lakóépületekhez és kisebb középületekhez)
- Cserélhető membrános tartályok 100-1000 literig
- Használati és ivóvíz tartály 5-35 literes kivitelig
- Szivattyúhoz kapcsolható hidrofor tartályok
- Szolár tágulási tartályok
- Tartozékok (tágulási tartály csatlakozó)

LOGO