Vaillant showPOINT App & Telepítői gyorssegédletek

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1340  

 

Manapság már szinte nélkülözhetetlen eszköz minden telepítő szakember számára az olyan okostelefonos alkalmazás, amely a munkavégzés támogatása mellett az ügyfélkör profi kiszolgálását is elősegíti. Ebben kíván segítségre lenni a legújabb showPOINT App, illetve azok a telepítői gyorssegédlet animációk és „Mini Eszközök”, amelyeket a Vaillant Group fejlesztett a közelmúltban.

Kiterjesztett valóság az egyszerű telepítésért.

Egy modern hőszivattyús rendszer megtervezése jellemzően még a levegő-víz hőszivattyúk esetén is sokkal nagyobb feladatot ró a szakirányú tervezőre, mint egy családi ház gázfűtéses berendezésének kialakítása. Természetesen ennek következményei a kivitelezést is érintik: a telepítő szakembernek nagyobb rutinra van szüksége a jól működő rendszer kialakításához függetlenül attól, hogy a munka épületgépész terv birtokában készül vagy sem. A hőszivattyús berendezések jellemzően sokkal több alkotóelemből állnak, mint a gázüzemű hőtermelők, ezért sokkal több telepítési utasítást „kellene” a kivitelezés megkezdése előtt átolvasni. Az idő pénz, a terjedelmes gyártói leírásokat pedig sokan nem szeretik alaposan áttekinteni, így ezekre az esetekre is gondolva alkotta meg a Vaillant Csoport az alábbi eszközöket.     

showPOINT App
A Vaillant júniusban megjelent digitális alkalmazása abban kínál hasznos támogatást a szakképzett telepítőnek, hogy a felhasználni kívánt hőszivattyúk virtuális térélményt nyújtsanak az ügyfeleknek az értékesítés előtti műszaki tanácsadás során. A showPOINT applikáció a legújabb kibővített valóság (AR) technológiát használja, mellyel a kivitelezők és a potenciális vevők úgy ismerhetik meg a Vaillant termékeket, ahogyan még soha. Az alkalmazás tartalmazza a hőszivattyúrendszerek beltéri és kültéri egységeinek 3D-s, méretarányos modelljeit. Ez azt jelenti, hogy a telepítő szakember pontos képet kap a hőszivattyú befoglaló méretéről, illetve működéséről bárhol és bármikor.

Hőszivattyúk virtuális elhelyezése: első lépésként áttekinthető a Vaillant márka aktuális hőszivattyú portfóliója az all-in-one megoldástól egészen a kültéri, valamint a hozzájuk tartozó beltéri egységekig. Ezt követően a kibővített valóság (AR) segítségével a beépítendő hőszivattyú elhelyezhető a megrendelő házában vagy kertjében, amelynek során a vevő és a szakember előre, valamint együtt választhatja ki a tökéletes telepítési helyet. A kibővített valóság (AR) a környezetet digitális úton terjeszti ki. Ezzel a Vaillant showPOINT alkalmazás segít láthatóvá tenni, hogy miként illeszkednek a hőszivattyúink a lakóházhoz vagy a háztartási helyiségbe, annak méretei elférnek-e a felállítás helyén. A hőszivattyút különböző távolságokból és szögből lehet megmutatni, így a végfelhasználónak valódi megjelenést lehet kínálni, mintha már a hőszivattyú be is lenne építve. A menüben könnyen kiválasztható az a termék, amit majd a kibővített valóságban (AR-ben) szeretnénk megjeleníteni. A hőszivattyú virtuális elhelyezéséhez egyszerűen csak a környezetet kell beszkennelni be az okostelefon mozgatásával, hogy felismerhető legyen a felület. Amint a környezet felismertetése megtörtént, megjelenik a kiválasztott berendezés. Abban az esetben, ha a készülék különböző teljesítményben kapható, akkor felugrik a típusválasztás lehetősége. A kívánt méret a megfelelő kW gomb kiválasztásával a jelenik meg.

Hőszivattyú zajszint szimuláció: abban az esetben, ha kültéri egységet kell elhelyezni, illusztrálható, hogy milyen csendes a készülék a kertben. A környezeti zajszint hangerősségének beállítása után meghallgatható a Vaillant hőszivattyúk zajterhelése. Előre-hátra járva könnyen demonstrálható, hogy hőszivattyúink különböző távolságokból hallgatva mennyire csendesek, továbbá az is megmutatható, hogy a hőszivattyú hangja mennyire nem zavaró a csendes üzemmódban.

Magyarázó videók a hőszivattyú működéséről: a Vaillant hőszivattyú működésének bemutatásához magyarázó videók használhatók. Ezek könnyen érthetően ismertetik a hőszivattyú működését és korszerűsítésre vagy hűtésre történő felhasználását.

Referenciatár: referenciák segítségével megmutatható a potenciális ügyfelek részére, hogyan néznek ki hőszivattyúink a valóságban. Legyen szó akár egy családi házról vagy egy társasházról - termékeinket már a legkülönbözőbb háztípusokban használják.
Ahhoz, hogy jobban megérthető legyen, miként támogatja a Vaillant showPOINT App a kivitelezőket, javasoljuk a termékoldal felkeresését a www.vaillant.hu weboldalon, illetve a saját magyarázó videó megtekintését.

Az ingyenes alkalmazás (kizárólag iOS 12 vagy Android 10 operációs rendszer alatt fut) közvetlenül a webáruházakból tölthető le.

Telepítői gyorssegédletek
A Vaillant márka jelenleg kétféle telepítői gyorssegédletet kínál az aroTHERM plus & split hőszivattyú szakszerű kivitelezéséhez. A telepítői gyorssegédlet egy online kiadvány, amely jellemzően ábrák és magyarázó videók QR kódjain keresztül foglalja szemléletes módon össze a hőszivattyú kivitelezés lépéseit. Első része a tervezéshez kapcsolódó szempontokat tekinti át (fűtési és hűtési teljesítmény; befoglaló méretek, illetve a csatlakozások elhelyezkedése; működési zajszintek és javasolt elhelyezés – adott esetben a szükséges védőtávolság betartásával). A kiadvány hasznos „funkciója” az a QR kód alapú hivatkozás, amely okostelefonon is futtatható úgynevezett Mini Eszközökhöz navigál: ebből jelenleg 5 modul áll rendelkezésre: puffer és HMV tároló méretező; fűtési tágulási tartály kalkulátor; bekötőkábel-keresztmetszet kiválasztó; rendszerszabályozó beüzemelési támogatás; státusz, hiba- és diagnosztikai kódgyűjtemény. Különböző áttekintő táblázatok szemléltetik a javasolt hőtermelő + HMV tároló kombinációkat, az egyes hőszivattyú típusok saját beépített fűtési szivattyúinak felhasználható emelőmagasságát. Ebből a kiadványból is közvetlenül átválhatunk a Vaillant márka honlapján elérhető rendszerséma adatbázisra. Hasznos segítséget nyújt továbbá egy opció, amely a javasolt gyári telepítési tartozékok mellett, QR kód hivatkozás segítségével tölti le az adott egység online szerelési utasítását (ebben vannak olyan elemek is, amelyek a hazai piacon jelenleg nem kaphatók), ezenkívül pedig több tartozék szakszerű beépítését (feliratos) magyarázó videók segítségével szemléltetjük. Kiemelt részt kap az elektromos bekötés, a beltéri egységek bemutatása és felszerelése (adott esetben azok saját opcionális kiegészítőivel), valamint az interaktív beüzemelés-támogatás. A kiadványt a komponensek technikai adatainak áttekintése zárja, amely természetesen a vonatkozó telepítési utasításokban vagy a termékek prospektusaiban is megtalálhatók. A Telepítői gyorssegédletek az adott hőszivattyú webes termékoldalán, a „Letöltések” menü „Tervezési segédletek” mappájában érhetőek bármikor el.

Fördős Norbert
Termékmenedzser – Vaillant brand
Vaillant Saunier Duval Kft.

LOGO