Miért válassz Ravak kádat?

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1347  

 

Akril kád és akril kád között jelentős különbség van, amely nem csupán a termék árában mutatkozik meg. Az ár magába foglalja a gyártás során alkalmazott alapanyagok minőségét, mennyiségét, az alkalmazott technológiai folyamatot és a kád formatervezéséhez kapcsolódó szerzői jogokat.

Akril kádak a Ravak-tól.

Gyártástól függetlenül kétfajta akrilt különböztetünk meg: az extrudált és az öntött akrilt. Az extrudált akril használat vagy gyártás során hamarabb elrepedhet. A technológia olcsóbb ugyan, de nehezebben vákuum formázható és egy irányba terhelhető. A vákuum formázás után a kádnak hátuljára merevítésként műgyantába kevert üvegszálat fújnak fel. Ennek mennyisége befolyásolja a kádak tartósságát. Tapasztalhatjuk, hogy gyártók azonos méretű kádjai különböznek.

A Ravak kádak gyártásához öntött akrillemezt használnak, amely hosszútávon megtartja formáját, nem görbül, nem reped. Az akrillemez könnyen vákuum formázható - előkészített formába van öntve - két irányban terhelhető, extrémebb formavilág is kialakítható segítségével. Kádgyártásnál egy forradalmi technológiát használnak, ez a vákuum hőprésen végzett függőleges ponthevítés, amelynek köszönhetően az akrillemezt tökéletes formára tudják húzni.  Formázás után, a kád hátuljára, az átlag gyártókhoz képest, dupla mennyiségű, azaz 14 kg műgyantába kevert üvegszálat hordanak fel, így extrémebb terhelésnek is ellenáll.
A Ravak kádak könnyen formázható akrilból készülnek, így minden esetben olyan termékek kerülnek ki a gyárból, amelyek minden testalkatnak maximális kényelmet biztosítanak, harmóniában vannak a felhasználói igényekkel és stílusos megjelenésükkel a legújabb trendnek is megfelelnek. Formatervezőink – Achim Storz, Krystof Nosal – ezen trendeket követik.
Több Ravak kádforma Red Dot, iF Design, Elle Deco, Good Design díjakat nyert.

Összegezve: Egy extrudált akrillapból készült kád, mely egyszerű hevítés során kerül formázásra és a merevítéshez a szabványnak már megfelelő, minimális mennyiségű műgyanta-üvegszál kerül felhasználásra, valamint mindez egy nem eredeti tervezésű (másolt vagy vásárolt) kádformát eredményez – akár 100%-os árkülönbséget is eredményezhet. A leírt tények értelmében, „ugyanaz csak olcsóbb” állítás, kádak esetében sem lehet igaz!
A Ravak gyárban a gyártósorokon a minőségi követelmények betartása közvetlen irányítás és ellenőrzés alatt történik, ezért a Ravak bátran vállalja fel az élettartam garanciát kádjaihoz.

Amennyiben további inspirációra vágysz fürdőszoba témában, kövess minket Facebook és Instagram oldalunkon, illetve YouTube csatornánkon is – folyamatosan frissülő tartalommal várunk!

 

Webáruházunk ajánlata

 

Ravak kádak

 

LOGO