Giacomini szerelvények

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #140  

 

A Giacomini a világ vezető szerelvénygyártó cégeinek egyike, amely 100 országban van jelen. Termékeinek 80%-a külföldi piacokon kerül értékesítésre.

Építsen be rendszerébe Giacomini szerelvényeket

A Giacomini vállalatnál naponta 100 tonna réz kerül feldolgozásra. A Gépész Holding egyik tagja (a PLAN Zrt.) már 25 éve kereskedelmi együttműködésbe került a Giacomini S.p.A. céggel, akik azóta cégcsoportunk valamennyi szakáruházába biztosítják a szerelvényellátást.

Termékkínálatukban megtalálhatók:
- Biztonsági szelepek
- Csatlakozók
- Golyóscsapok
- Hőmérők
- Légtelenítők
- Osztó-gyűjtők
- Radiátor szelepek
- Radiátor bekötőcsövek
- Termofejek

Hidraulikus váltók
melyek feladata a különböző hűtő/ fűtő energiát előállító berendezések hidraulikus leválasztása az energiát felhasználó körökről. Az így leválasztott körök egymástól különböző térfogatáramokkal üzemelnek. Alkalmazásuk jelentősen megkönnyíti a több akár teljesen önálló fűtési/hűtési körből  álló rendszerek kialakítását, működtetését és szabályozását egyaránt. A hőtermelő berendezések legújabb generációi már gyakorlatban is széles körben alkalmazzák a 3 járatú keverő ill. váltószelepeket. Ezek zárt állásban a primer körben bypass ág vagy differenciál szelep nélkül megszakítják a primer köri áramlást. Ez a folyamat kazánok esetében a kazánban lévő víz hőmérsékletének nagyon gyors emelkedéséhez vezet, aminek az lesz a következménye, hogy biztonsági termosztát vagy egyéb biztonsági berendezés hiányában a kazánrobbanás veszélye megnő. A hidraulikus váltó kialakítása biztosítja az állandó vízáramlást mindenféle üzemi körülmény esetében.
 
A Giacomini hidraulikus váltó a következő szerelvényeket tartalmazza: 4 db belső menetes hollandis csatlakozó / automata légtelenítő / töltő-ürítő csap / poliuretán hőszigetelés

 

Giacomini DADO golyóscsapok
A DADO golyóscsap, önmagában, egy exkluzív Giacomini modell, amely egy forradalmi újítást jelentett a golyóscsapok világában. A golyó „szögletes” formája garantálja, hogy ne kerülhessen be a szennyeződés a szorosan érintkező felületek közé, kizárva annak a lehetőségét, hogy sérüljön a tömítés a nyitási és zárási folyamatok során. A folyadékban lévő szennyeződés így megül a golyó lapos felületén, majd a folyadék áramlással eltávolításra kerül. A csökkentett érintkezés a golyó és a golyóscsap test között, csökkenti továbbá a súrlódást a felületek között, ami a kezelési (manőverezési) nyomaték 15-20%-os csökkenését teszi lehetővé a hagyományos golyóscsapokéhoz képest.

A DADO golyóscsapok így képesek ellenállni a szélsőséges körülményeknek, elkerülik a hőtágulást, mely a csőrendszerbe építéskor merülhet fel és kiküszöbölni a hajlás és nyomásváltozás miatt kialakuló stresszhelyzetek okozta károsodást.

További termékjellemzők:
-
12-20%-kal alacsonyabb kezelési nyomaték
- Vízre-, gázra-, gőzre- és olajra való alkalmazhatóság
- Exkluzív kivitel
- Szennyeződést kizáró kialakítás
- Maximum nyomás 35 bar (20°C-on), 105,5 bar (180°C-on)

 

 

LOGO