A fűtési rendszer mechanikai hibáinak megelőzése

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1420  

Sok esetben a mechanikai meghibásodás oka, hogy a rendszer részeiben, például radiátorokban, szelepekben és egyéb alkatrészekben összegyűlt a szennyeződés vagy a magnetit.

Keringető szivattyú a fűtési rendszer hibáinak kiküszöbölésére.

A probléma forrása
A magnetit és a szennyeződés komoly problémákat jelentenek a fűtési rendszerekben. A magnetit egy ásványi anyag, amely előfordulhat a fűtési vagy melegvíz rendszerek vízében. Az idő múlásával a fém alkatrészek korrodálódnak, és a víznél nehezebb részecskéket szabadítanak fel. Gyakran fekete iszap formájában fordul elő a radiátor vízben, különösen a fűtési rendszerek alsó részén.

Valami, ami problémát okozhat
A magnetit lerakódhat a csövekben, a kazánban, a rendszer szelepeiben vagy akár a szivattyúban is. Az iszap, amely idővel felhalmozódik, korlátozza vagy blokkolja a vízáramlást, végül üzemzavart is okozhat.

A magnetit kezelése Grundfos módon
A magnetit csak akkor fordul elő, ha oxigén van a rendszerben, tehát az első lépés a szivárgás ellenőrzése. Javasoljuk, hogy a fűtési rendszerben felhasznált víz feleljen meg az elfogadott vízminőségi előírásoknak, például a német VDI 2035 szabványnak.

Sok éves keringető és fűtési rendszerek tapasztalatai alapján, szilárd ismereteket kaptunk a magnetitról és arról, hogy egy szivattyú mennyire képes ezt tolerálni.

A Grundfos keringető szivattyúkat kazánokhoz, hőszivattyúkhoz vagy önállónak tervezték, gyártották és tesztelték, hogy ellenálljanak a magnetitnek és az általános szennyeződésnek. A tervezés és fejlesztés során egy célzott magnetit tesztet végeztünk vizsgálóüzemünkben. A keringető szivattyúink kialakítása és felépítése biztosítja a szennyeződésekkel szembeni ellenállást, például a magnetit ellen:
Minden csapágy és tengely kerámia és szénszálból készül, amely nem vonzza a magnetitet.
• Az áramlási körülményeket úgy tervezték, hogy minimalizálják a forgó dobozban lévő nagy részecskéket, és biztosítsák

  a belső alkatrészek kenését és hűtését.
• A rendszer szennyeződéseivel szembeni magas szintű védelem érdekében a forgórész teljes felülete rozsdamentes
  acélból van.

Annak érdekében, hogy tovább védjük az eltömődéstől, egyes Grundfos keringetők olyan vezérlő funkciókkal rendelkeznek, mint a 'letapadás elleni védelem' és a 'nyári üzemmód' a problémák valószínűségének csökkentése érdekében. Bizonyos keringetőszivattyúkban van egy feloldó csavar is, amely lehetővé teszi a beragadt tengely felszabadítását, ha súlyosan eltömődött.

Előnyök, ha a fűtőrendszerben elkerüljük a magnetitot:
• Csökkentjük a rendszer mechanikai alkatrészeinek terhelését.
• Minimalizáljuk az indítási problémákat szezonális leállás után.

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

Grundfos keringető szivattyú

 

LOGO