Új Siemens keverőcsapok

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #143  

 

Ideálisak fűtött/hűtött mennyezetekhez szabályozó golyóscsapként Mi az a 6-járatú szabályozó golyóscsap (keverőcsap) és miért lett kifejlesztve? Ezeket a termékeket a Siemens elsősorban a fűtött/hűtött mennyezet alkalmazásoknál kezdik előszeretettel használni már a tervezés fázisában a műszaki kialakításukból adódó előnyök miatt. Ilyen megoldás alkalmazása mellett egyetlen szerelvényt kell beépíteni a fűtés/hűtés átváltására, egyetlen motor végzi a működtetést, így egyrészt anyag költség takarítható meg, másrészt mivel kevesebb úgynevezett adatpont keletkezik, ezért az automatizálás is egyszerűbbé és olcsóbbá válhat.

Új, VWG41.. 6-járatú keverőcsapok a Siemenstől

A fokozódó igényekre válaszul mára Magyarországon is elérhetővé váltak a Siemens 6-járatú motoros golyóscsapjai. A VWG41.. csapok mind működési paramétereikben, mind anyaghasználatukban, mind szerelhetőségükben túlmutatnak kortársaikon. Példaként érdemes megemlíteni a Siemens 6-járatú szelepekbe közvetlenül beépített kvs járatot. Így kizárt a más termékeknél alkalmazott utólagos beépítési feladatból adódó hibázás lehetősége és a beépítés és üzembe helyezés is egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

A forgatómotor ezeknél a szelepeknél is kézi rögzítésű, gyorscsatlakozós karimával rögzíthető, biztosítva ezzel a szerszám nélküli, egyszerű és gyors szerelhetőséget. A műszaki kialakításból adódó belső nyomáskiegyenlítési funkciónak köszönhetően garantált a zárt szelep állás melletti (45°-os pozíció) optimális átváltás a fűtő/hűtő rendszer esetenként túlnyomásos vagy depressziós állapota mellett is, így óvva az esetleges rongálódástól a hűtött/fűtött mennyezet különböző elemeit.

A csapok könnyen csatlakoztathatók bármilyen csővezetékhez a külső és belső menetes csatlakozó szetteknek köszönhetően. Az új csapok a termékválaszték szélesítését jelentik és nem váltanak ki egyetlen eddigi termékcsoportot sem.

A Siemens 6-járatú keverőcsap legfőbb jellemzői összefoglalva

- Ideális fűtött/hűtött mennyezetekhez szabályozó golyóscsapként
- Gazdaságos: Egyetlen szelep és szelepmozgató a szabályozására
- Rugalmas: Különféle csatlakozások elérhetők
- Egyszerű: A "gallér" a forgatómotor egyszerű szerelhetőségét biztosítja
- Golyóscsap teste melegen sajtolt rézből CW617N
- DN10…DN20 méretek
- kvs 0,25…4,25 m³/h
- Lapos tömítés, külső menetes G..B csatlakozás, ISO 228-1-szerint
- ALN..B csatlakozó szettek külső menettel ISO 228-1-szerint
- ALN..B csatlakozó szettek belső menettel ISO 7-1-szerint
- Szigetelő gallér PPE-ből, halogén-mentes kivitelben
- 90° elfordulási szög

Forgatómotorok széles választékával
A 6-járatú szabályozó golyóscsapokhoz (keverőcsapokhoz) forgatómotorok széles választéka érhető el a mindenkori rendszer követelményekhez illeszkedően.

Az alkalmazható forgatómotor típusok:
- GDB161.9E (5 Nm, 90° elfordulás, AC/DC24V, DC0/2…10 V, 150 sec, rugós visszatérítés nélkül)
- GDB111.9E/KN (5 Nm, 90° elfordulás, AC24V, KNX S-Mód, 150 sec, rugós visszatérítés nélkül)
- GSD161.9A (2 Nm, 90° elfordulás, AC/DC24V, DC0/2…10 V, 30 sec, rugós visszatérítés nélkül)
- GSD341.9A (2 Nm, 90° elfordulás, AC 230V, 2/3-pont, 30 sec, rugós visszatérítés nélkül)

LOGO