Vaillant rendszerszabályozók távoli elérése

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1436  

 

A mobil applikációk korában ma már egyre több ügyfélnél alapvető igény a fűtési (adott esetben hűtési) rendszer távszabályozási lehetősége. Ennek oka valóban kettős: egyrészt távollétünk alatt is biztonságban szeretnénk tudni otthonunkat, valamint az ott felhasznált energia mennyisége sem utolsó szempont a környezettudatos felhasználók számára.

Vaillant termosztát távoli vezérlése telefon applikációval.

Környezetvédelem, energiatakarékosság, szigorodó hazai és uniós előírások. Csak néhány ok azok közül, ami miatt számtalan háztartás használ okos eszközt is a lakóingatlanok energiafogyasztásának alacsonyabbá tétele és a lakótérkomfort fokozása érdekében. Egy modern, többfunkciós Vaillant berendezés elengedhetetlen tartozéka a megfelelő rendszerszabályozó: ebből ma kétfajta típus közül választhat a felhasználó.

Az ehhez kapcsolódó gyártói filozófiát elsőként a multiMATIC 700(f) sorozat képviselte 2015-ben, amelyhez az első internetes átjáró a VR 900 volt. Ez a gateway már 2017-ben új funkciókkal (például: WiFi kommunikáció, beépített rádiós kapcsolat az ambiSENSE helyiségenkénti hőfokszabályozó rendszerrel) bővült, így megszületett a VR 920. Ezt az átjárót – kisebb ráncfelvarrás miatt – váltja a sensoNET (VR 921) kommunikációs egység, a felhasználás alapján differenciált gyári csomagolással. Ezzel párhuzamosan jelent meg a sensoCOMFORT 720(f) időjárás-követő szabályozó is, ami a VRC 700/x széria továbbfejlesztett változatának tekinthető.

Mindegyik VR 9xx átjáró egyébként teljesen kompatibilis ezekkel a Vaillant rendszerszabályozókkal, ügyelni kizárólag arra kell, hogy mindig a megfelelő applikációt (multiMATIC App vagy sensoAPP) töltsük le az App Store vagy a Google Play áruházakból. Hamarosan (még az idei évtől kezdve) azonban a myVAILLANT alkalmazás fogja ezeket a meglévő applikációkat automatikusan, előre ütemezett folyamat szerint leváltani.

A forgatókönyv az egyszerűbb kialakításoktól (gázkészülék + szabályozó, egykörös fűtési rendszerben) a bonyolultabbakig és egészen 2023 végéig fog tartani. A végfelhasználók az átállás szükségességéről egy SMS, illetve push üzenetek formájában fognak tájékoztatást kapni. Mindez nemsokára egyes hazai felhasználók esetén is kézzelfogható lesz…. A távszabályozás rendszerfelépítési alapelve (az alkalmazott applikációtól és a telepített átjárótól/Vaillant rendszerszabályozótól függetlenül) ellenben a jövőben sem fog változni, amit legjobban a fenti ábra szemléltet.

 

Fördős Norbert – termékmenedzser
Vaillant Saunier Duval Kft.

LOGO