Szagelszívós WC - ötletek a kiépítéshez

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #1664  

 

A WC használat során keletkező kellemetlen szagok megszüntetésére különböző megoldások léteznek. A WC berendezéssel szerelt helyiségből egyszerű szellőztetéssel, vagy központi elszívó rendszerrel és a népszerű kis ventilátoros megoldásokkal lehet a szagoktól megszabadulni. Léteznek azonban olyan innovatív fejlesztések is, mint a Geberit által kínált professzionális WC-csészéből történő komplett szagelszívási technológia vagy a Helios által forgalmazott WC-csészéhez csatlakoztatható ventilátorok. Ezek a berendezések közvetlenül a keletkezési helyről távolítják el a nem kívánt szagokat. Hogy pontosan hogyan? Ezt vesszük most górcső alá:

Elegáns fürdőszoba design falsík alatti WC tartály használatával

Kép forrása: geberit.hu

Szagelszívás közvetlenül a WC-csészéből

Mint minden problémára, erre az esetre is többféle kivitelezési mód/megoldás áll rendelkezésre a gyártók kínálatában.

 

Szagelszívás helyiségen belüli levegő áramoltatással

Ebben az esetben az elszívás magán az öblítőcsövön és az öblítőszelepen keresztül történik. Az elszívott levegőt a nyomólap mögött elhelyezett, falsík alatti tartályba épített kerámia méhsejtszűrő megtisztítja, majd a beépített ventilátor segítségével a szagmentes levegőt, a nyomólap mellett visszajuttatja a helyiségbe.

 

Szagok elvezetése ventilátorral a WC-ből

Ennél a megoldásnál az elszívás ilyenkor a WC tartály öblítőcsövének leágazásán keresztül történik. Az elszívott levegő ezután egy szellőztető ventilátor segítségével kerül kifúvásra a helyiségből.

 

Szagelszívás közvetlenül a WC-csészéből

Kép forrása: geberit.hu

Geberit DuoFresh szagelszívó modul

A Geberit DuoFresh szagelszívó modul professzionális megoldást kínál, közvetlenül a WC-csészéből szívja el ugyanis a kellemetlen szagokat, majd juttatja azt vissza megtisztított levegő formájában a helyiségbe. Nem probléma, ha nem azonnal jutott az eszünkbe a rendszerbe építeni. Valamennyi Geberit Sigma öblítő tartály és számos Sigma nyomólap könnyen felszerelhető ugyanis utólag is DuoFresh modullal, amennyiben a működtetéséhez szükséges elektromos csatlakozási lehetőség előkészítésre kerül a tartály telepítésekor.

 

Geberit DuoFresh szagelszívó berendezés

Kép forrása: geberit.hu

Geberit DuoFresh - intelligens funkciók a tökéletes kényelemért

A Geberit DuoFresh modul nem csak a szagelszívás terén jár élen, hanem odafigyel a vásárlók egyéni igényeire is:

  • Kézi működtetésű változatuk villanykapcsolóra, mozgásérzékelőre vagy egyéb hálózati kapcsolóra kötve aktiválódik, és kezdi el megtisztítani a levegőt.

  • Automata kivitelük pedig egy beépített szenzor által érzékeli, ha valaki a WC-hez közelít, majd bekapcsolja a szagelszívó ventilátort.

Az automata kivitel tartalmaz továbbá olyan extra funkciókat, mint a

  • Ledes éjszakai irányfény, mely segít, hogy a sötétben is könnyen odataláljon a WC-hez

  • Környezeti fényviszonyok érzékelése és ehhez igazított működési módok

  • A szagelszívó és az irányfény beállításait a Geberit Home App applikáción keresztül vezérelheti. Állítható a ventilátor sebessége és működési ideje, a mozgásérzékelő érzékenysége vagy az irányfény fényerőssége. Továbbá az applikáció jelez, ha szűrőcserére van szükség.

 

Éjszakai irányfény a nyomólapon

Kép forrása: geberit.hu

A kézi- és az automata kapcsolású modul egyaránt rendelkezik bedobónyílással a vízkezelő tabletta számára, mely lehetővé teszi, hogy a tabletta már az öblítőtartály belsejében feloldódjon. Az így "előkezelt" öblítővíz alaposabb tisztítóhatást fejt ki a kerámia WC-csészében, nem hagyva benne nyomot, mint ahogy sok esetben azt az akasztós típusok maradványai teszik.

 

Egyszerű vízkezelő tabletta és szűrőcsere

Kép forrása: geberit.hu

Hol alkalmazható a Geberit DuoFresh szagelszívó modul?

A Geberit DuoFresh rendszer új építésű épület esetén ugyanúgy beépíthető, mint felújítások alkalmával, a Sigma 12 cm és Sigma 8 cm tartályok alkalmazása esetén.

Utólagos beszerelés is lehetséges, amennyiben a működtetésükhöz szükséges elektromos kiállás megoldott. Az elektromos kiállásra kétféle módszer létezik. Az egyik, ha a beépítő készletet a WC kerámia mögött rejtetten helyezzük el. A másik, ha a beépítő készletet a WC kerámia mellett egy csempeajtó mögé tesszük be, így könnyen hozzáférhető lesz.

 

Geberit Sigma falsík alatti tartály

Kép forrása: geberit.hu

Geberit Monolith Plus WC-szerelőmodul

A Geberit Monolith Plus WC-szerelőmodul igazán sokoldalú. A beépített szívás, az intelligens érzékelőtechnológia és a rendkívül kényelmes öblítőtartály-működtetés csak három a számtalan erénye közül.

  • Szenzoros működtetésű bekapcsolási funkció Soft-Touch gombbal

  • Beépített szagelszívás – kerámia-méhsejtszűrős technológiával

  • Diszkrét LED-világítás, fokozatmentes állítás

  • Halk ventilátor a szagelszíváshoz - hatékony szagelszívást biztosít a WC-kerámiából, és azt lüktető fény jelzi.

  • Felhasználóérzékelő: A felhasználóérzékelő azonnal aktiválja a szagelszívást, ha valaki ráül a WC-re

 

Monolith Plus WC-szerelőmodul

Kép forrása: geberit.hu

Geberit AquaClean higiéniai berendezések

Ennél a típusnál a szagok már közvetlenül a kerámiában eltávolításra kerülnek, semlegesítésükről egy integrált, hosszú élettartamú kerámia-méhsejtszűrő gondoskodik. A szagelszívó egység WC-használat utáni, kétperces működésével az utólagos szellőztetés feleslegessé válik.

Az AquaClean higiéniai berendezéssel roppant egyszerűen, gombnyomásra élheti át a víz által megvalósuló gyengéd és természetes higiéniát, valamint a frissesség és a tisztaság merőben új érzését.

 

AquaClean Mera higiéniai berendezés

Kép forrása: geberit.hu

Helios ELS ventilátorok a szagok professzionális eltávolításához

A Helios ELS elszívó ventilátorok közvetlenül a WC-csészéből távolítják el a kellemetlen szagokat, így kimondottan ajánlottak például fürdőszobában elhelyezett WC-khez, ahol a nagyobb légtér miatt hosszadalmasabb lenne szellőztetni.

Az Helios ELS ventilátorok süllyesztett házára a WC-csésze elszíváshoz egy oldalcsatlakozó (ELS-WCS) könnyedén felszerelhető. A ventilátort a csatlakozóból egy NÁ40 vagy 50-es csővel lefelé indulva összeköthetjük az öblítő cső leágazásával vagy a rendszer típusától függően a tartállyal. Ezt követően a ventilátor például villanykapcsolóval együtt kapcsolva automatikusan indul, és már szívja is el a WC-csészéből, azaz a keletkezési helyről a kellemetlen szagokat. Az elszívott levegő ezt követően nem kerül vissza a helyiségbe, hanem elvezetésre kerül a ventilátor kifújó ágán keresztül.

Hagyományos (fal tartályos) rendszernél az elszívó rendszerhez egy az öblítőcsőbe épített Y-idom segítségével csatlakozhatunk, az úgynevezett előfalas, rejtett tartályos megoldásoknál pedig olyan öblítőtartály megvásárlására van szükség, melyet már előre felkészítettek a csészeelszívás csatlakoztatására.

 

WC-csésze elszívás Geberit öblítőívről leágaztatott Helios ELS segítségével

 

A szagelszívó rendszerekkel szemben a szellőztetés ablakon kidobott pénz

A hagyományos szellőztetéssel a téli időszakban rengeteg energiát elpazarlunk. Ezzel szemben a Helios és a Geberit rendszereinek használatával éves szinten csak 2-3 kWh energiát használunk el, ami töredék része az ablaknyitással történő légcsere energiaveszteségének.

 

Magasabb komfort otthonunkban

A szagelszívás kiépítésével új szintre emeljük otthonunk kényelmét. Nincs többé kellemetlen kiszivárgó szag. Talán nem kell részletesen elemezni a kellemetlen szituációkat. Ezek mind elkerülhetők. Szerencsére számtalan jobbnál jobb megoldás létezik már a problémára. Nézzen szét szagelszívós WC megoldásaink között és tegye otthonát komfortosabbá.

 

 

 

Webáruházunk ajánlata

 

 

Geberit Sigma falsík alatti tartály Egyszerű vízkezelő tabletta és szűrőcsere Éjszakai irányfény a nyomólapon

Geberit AquaClean higiénia berendezés

Geberit szagelszívós WC tartályok

Geberit DuoFresh
modul

Geberit Sigma
működtetőlapok

Helios ELS
ventilátorok

LOGO