Kondenzátum eltávolítás felsőfokon

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #174  

 

Ha a megbízhatóság elengedhetetlen, az új generációs Grundfos Conlift kondenzátum átemelő szivattyú a megfelelő választás.

A motor/szivattyú 180°-ban elforgatható

Az Európai Unió egyik fontos feladata a környezet védelme, ezért számos olyan szabályt vezet be folyamatosan, amelyek ezt segítik elő. Jelentős változások előtt áll a hazai kazánpiac is - a változás oka pedig az ErP direktíva. A rendelet értelmében 2015. szeptemberétől csak kondenzációs gázkazánok hozhatók forgalomba az EU teljes területén. A kazánban keletkező kondenzátumot el kell vezetni. Ebben nyújt segítséget a Grundfos Conlift kondenzátum átemelő szivattyúcsalád.

Típusok és alkalmazásaik
- Grundfos Conlift1 – kondenzátum szállítására alkalmas (kondenzvíz szivattyú) csatornaszint alatti összegyűjtés esetén, illetve olyan beépítési helyzetekben, ahol az egyszerű gravitációs elvezetés nem megoldható.
- Grundfos Conlift2 – nagyobb gyűjtőtartállyal rendelkezik, mint a Conlift1 kondenzátum átemelő.  A beépített vészjelző hangjelzéssel figyelmeztet magas kondenzvíz-szint esetén, illetve felfüggeszti a kazán működését a javítás időtartamára.
- Grundfos Conlift2 pH+  - ez a típusú kondenzvíz szivattyú egy semlegesítő egységgel van kibővítve, mely az agresszív, 2,5 pH alatti kondenzátum pH értékét semleges szintre emeli.  A berendezést olajkazánokhoz, illetve gázkazánokhoz 200 kW felett javasoljuk.

Általános termékjellemzők
- Egyszerű telepítés
- Földre és falra is telepíthető
- Beépített visszacsapószelep bajonettzárral
- A motor/szivattyú 180°-ban elforgatható
- Négy szimmetrikus bemeneti csatlakozó
- 6 m leeresztő cső és különböző csatlakozók a csomagban
- 8 és 10 mm-es tömlőt is rá lehet csatlakoztatni
- Vészjelző csatlakozó 1,7 m kábellel
- Gyors ellenőrzés kézi teszt gombbal

Megbízhatóság
- Korrózióálló kivitel, dupla bevonatú tengellyel és a csatlakozótól elzárt gyűjtőtartállyal, a motor és a csapágyak speciális tömítéssel
- A vízzáró (szifon) belső tartály meggátolja a kazánból a gáz beszivárgását
- A motor óránkénti 60 indítást tesz lehetővé
- Jól bevált és robosztus szintkapcsoló, mely független az érzékeny elektronikától
- IP24 védelem
- Maximális komfort - alacsony zajszintű üzemelés.

LOGO