Helios lakásszellőztető rendszerek

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #176  

 

Az emelkedő energiatakarékossági követelmények miatt új építéseknél és felújításoknál is egyre tömörebb épületszerkezeteket építenek. A következmény: a helyiségekben nincs természetes légcsere, a pára és az elhasznált levegő benn reked.

HELIOS KWL EC 45 hővisszanyerős szellőztető

A nedvesség általi épületkárok és a velük járó reklamációk elkerülésére a szükséges légcserét tartósan, a felhasználótól függetlenül biztosítani kell.

Az ellenőrzött, hővisszanyeréses lakótér szellőztetés (KWL) a szabványoknak megfelelően tejeskörűen biztosítja, hogy a légtechnikai ráfordításokból ne csak a lakótér-komfort, de az energiamérleg is profitáljon. A decentrális hővisszanyeréses megoldás elsősorban a felújításoknál mutat kimagasló előnyöket, a gazdaságos, egyszerűen megvalósítható helyiségszellőztetésre. Az optimális üzem érdekében már a tervezés keretében érdemes vele számolni.

A decentrális szellőztető berendezésnél két fontos szempontot kell figyelembe venni:
- egyrészről a magas hatásfokú készülékek alapfeltételei a gazdaságos üzemeltetésnek
- másfelől, hogy az egyes szellőztetők egymással tökéletes összhangban, egy egységes rendszert képezzenek.

A Helios EcoVent Verso mindkét szempontból a kategória legjobbjai közé tartozik, tökéletes szellőztetést és légellátást biztosít a felhasználók számára. Az előre összeállított rendelési készletek és a gyors és egyszerű szerelhetőség által a Helios EcoVent Verso gazdaságos megoldást nyújt mindenféle helyiség szellőztetésére. A kerámia hőtároló, az áramlás egyenirányító és az EC ventilátor tökéletes kombinációja teszi a Helios EcoVent Versot magas hatásfokúvá és kiemelkedően csendessé. Az előzetes tervezés biztosítja a kívánt komfortot a felhasználó számára. Legalább két, ellentétes ütemben működő készülék alkot egy működő szellőztető rendszert, de a levegő igény alapján akár több készülék is telepíthető. Az intelligens vezérlés lehetővé teszi az egyedi légmennyiségek optimális beállítását akár páratlan számú készülék esetén is. Ezen felül elsőként oldotta meg a Helios, hogy kisventilátorokkal együtt, - mint pl. az ultraSilence® ELS, vagy a MiniVent® M1 - igazi hibridszellőztetést lehessen megvalósítani. Az üzembe helyezés is rendkívül egyszerű: az ügyes beállító szoftver által, PC vagy notebook segítségével elvégezhető a konfigurálás. Gyorsan és egyszerűen. Ezáltal a lakónak csak egy dolga marad: nyugodtan hátradőlni és fellélegezni!

Miért az EcoVent Verso?
- Kompakt méretek, külső fali beépítés, minimális helyigénnyel
- Takarékos EC-ventilátorok a maximális energiahatékonysághoz
- Hőmérséklet-rendelkezésreállás akár 88% (az új DIBt mérési előírások szerint)
- Komfortos vezérlés, kombinálható elszívó rendszerekkel hibrid szellőzetéshez
- Egyszerű üzembe helyezés, a kezelő-elem PC-re, vagy notebookra csatlakoztatható
- A belső előlap a többszörösen díjnyertes design-t követi, és harmonikusan illeszkedik a Helios ultraSilence®
- ELS és MiniVent® M1 elszívó ventilátoraihoz

Kiemelkedő EcoVent Verso tulajdonságok:
- Takarékos és csendes EC-axiálventilátor
- Elegáns és időtálló design
- Légtechnikailag optimalizált előlap (tökéletes légellátás)
- A komponensek szerszámmentes, egyszerű be- és kiszerelése 
- Magas hatásfokú áramlásegyenirányító a csendes és hatásos üzemért
- Integrált hangcsillapítás G3-légszűrő, könnyen hozzáférhető, szerszám nélkül cserélhető

A szellőztető berendezés felépítése:

Intelligens vezérlés
A nyomógombokkal öt szellőztetési fokozat, és három üzemmód közül választhatunk (hővisszanyerés, átszellőztetés, befúvás). A letisztult kijelzőfelületről egy pillantással leolvasható a fokozat és az üzemmód. A LED-ek segítségével a készülék aktuális állapotára vonatkozó jelzéseket is kapunk, például a szűrőcsere szükségességéről.

A „ HELIOS EcoVent Verso ” szoftver segítségével csatlakoztatni lehet a kezelőelemet egy PC-vel, vagy egy notebookkal USB csatolón keresztül. A kezelőgombok alternatívájaként ezen a módon is lehetséges a vezérlés beállításaihoz egyszerűen hozzáférni. Az üzembe helyezés és a szükséges értékek megadása (pl. szűrőcsere intervallum, minimum szellőzőfokozat, stb.) ezáltal a legrövidebb idő alatt elvégezhető. 

 

ÚJ: Rejtett homlokzati beépítés
Az új EPP (expandált polipropilén) anyagú beépítő elemmel a hőszigetelésen belül a légáram 90°-kal eltérítve jut az ablaknyílásba, így a homlokzaton semmi sem látszik, a kifúvórács a külső ablakkávába kerül, így szemből gyakorlatilag láthatatlan és mégis tökéletes légellátást biztosít.

Fali átvezető hüvely és terelőelem beszerelése
Miután a fali átvezetés a magfuratban rögzítve lett, a külső oldalon felszereljük a terelőelemet.

A terelőelem rögzítése, majd a szigetelésbe történő integrálása
A szerelés lehet jobbos vagy balos, az esetleges átszerelés többletmunkát nem igényel. A beépített kondenzátum kifolyónak köszönhetően pedig extra szerelési idő takarítható meg.

A homlokzat bevakolása, a külső rács felszerelése
A túlnyúló vakolókeret eltávolítása után felcsavarozzuk a külső rácsot. Amint az építési, felújítási munkák lezárultak, a szellőztető egység egyszerűen becsúsztatható és csatlakoztatható.

Kamleithner–Budapest Kft.
www.helios.hu/ecovent

 

LOGO