Unidelta FlexAll többrétegű cső

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #222  

 

FlexAll egy PE-RT/Alumínium/PE-RT többrétegű speciálisan kifejlesztett cső, amely hideg és melegvíz vezetésre alkalmas. A Flex-All cső rendkívül rugalmas ezért különösen alkalmas sugárzó fűtési és hűtési rendszerekbe való telepítésre. Köszönhetően a nagy mechanikai szilárdságnak és toxikus anyag mentességnek, telepíthető használati melegvíz és radiátoros fűtési rendszerekbe is. Kínálatunkban megtalálható a natúr cső (1.1 ábra), és szigetelt cső (1.2 ábra) egyaránt.

Fűtési és melegvizes rendszerek kiépítéséhez

Az Unidelta FlexAll cső sajátossága, hogy kombinálja a műanyag és az alakítható fém előnyeit. Ez a különleges ötrétegű struktúrának köszönhető. A középső réteg magas folyáshatárú alumínium ötvözet, az úgynevezett Stark, amely teljes hosszában tompahegesztéssel van összezárva. Az alumínium két PE-RT réteg közé van zárva, melyeket két erős tartós ragasztó réted köt hozzá. A PE-RT-t használják mind a külső mind a belső rétegnek, amely II-típusú, vagyis megfelel a kiváló mechanikai tulajdonságokat meghatározó szabványoknak ISO 24033, ISO 22391 és DIN 16833.

FlexAll jellemzők:
-    Maximális hőmérséklet: 95OC
-    Maximális nyomás: 10 bar
-    Hővezetés: 0,43 W/mK
-    Hőtágulási együttható: 0,026 mm/mK
-    Belső érdesség: 0,007 mm
-    Ellenáll a kémiai és elektrokémiai korróziónak
-    Nagy kopásállóság nagy sebességű folyadék áramlásnál is
-    Könnyű szerelhetőség: rugalmasság és stabil hajlíthatóság
-    Alacsony hőtágulás
-    Oxigén diffúzió mentesség
-    Alacsony hővezető képesség
-    Alacsony nyomásveszteség értékek
-    Nem tartalmaz toxikus anyagokat
-    Alacsony zajszint
-    Kis súly
-    Hosszú élettartam

Az Unidelta FlexAll cső megfelel a EN ISO 21003 nemzetközi szabványnak. Amint azt szabvány meghatározza a FlexAll csövet használni lehet a következő alkalmazás osztályokban 1 és 2 (melegvíz hálózatok), 4 (sugárzó fűtési rendszerek és alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés) és 5 (magas hőmérsékletű radiátoros fűtés). Minden alkalmazási osztályban a maximális üzemi nyomás 10 bar.

 

FLEXALL-lSO ELŐSZIGETELT TÖBBRÉTEGŰ CSŐ:
Az Unidelta FlexAll cső szigetelt változatban is kapható. Ebben a változatban a többrétegű csövet egy kis sűrűségű zártcellás polietilén hab réteg borítja, melynek vastagsága a 10/91 szabály szerinti, a külső felületét egy extrudált kis sűrűségű polietilén fóliával (PE-LD) van bevonva, amely az esztétika mellet, mechanikai védelmet is nyújt a terméknek. A külső fólia fehér színű.

FlexAll-Iso jellemzők:
-    Kiválló szigetelő képesség
-    1. tűzoltósági osztályba tartozik (UNI 9177 szabvány)
-    Kiválló hajlékonyság és rugalmasság
-    Kivállóan ellenáll a pára diffúziónak
-    Hővezető képesség: 0,0397 W/mK
-    Sűrűség: 10,04 kg/dm3
-    Üzemi hőmérséklet: -30°C+95°CW/mK
-    Tűzvédelmi besorolás: 1. osztály => önoltó
-    Páradiffúziós ellenállási szám: 5482 mikron

A cső hajlíthatósága: Az Unidelta Flex All cső hajlítás után megtartja a formáját. A hajlítás végezhető kézzel, rugóval (belső vagy külső), vagy csőhajlító szerszámmal. Azonban a cső hajlításakor be kell tartani az alábbiakat:

NYOMÁSVESZTESÉG:
Amikor egy folyadék áramlik egy hidraulikus körben egy adott sebességgel, a bemeneti és kimeneti pontok között nyomás csökkenés lép fel. Ezt a jelenséget hívjuk nyomásveszteségnek. A nyomáskülönbség általában méterben megadott vízoszlop 100 méter csőre megadva. A hálózat fő vesztesége két féle lehet megosztott vagy lokális. A megosztott veszteség a cső fala mentén fellépő surlódásból, a lokális az örvények és turbulenciák okozzák a csőívek, keresztmetszet változások, fittingek és stb. miatt. A következő oldalon találhatók a különböző méretű FlexAll csövek nyomásveszteség diagramjai.

Mivel a FlexAll cső belső felületének érdessége rendkívül le van csökkentve a megosztott nyomásveszteség minimális.
A grafikonon lévő FlexAll cső nyomásveszteség görbék (méterben kifejezett vízoszlop 100 méter csőre vonatkoztatva) ahol a szállított folyadék hőmérséklet 10°C, 50°C és 80°C.

Tovább a termékhez

 

LOGO