Tiszta fűtés/ hűtés hőszivattyúval

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #237  

 

Ha a megújuló és korlátlanul elérhető technológiákban hiszünk, akkor aligha mehetünk el szó nélkül a hőszivattyús megoldás mellett. Noha a tiszta energia már a szolár technológiában is képviselteti magát a fűtési megoldások között, de mégis a hőszivattyú az, amely egy hosszú távú, környezetbarát és energiatakarékos alternatívát jelenthet az otthonok fűtésében és hűtésében egyaránt.

Bosch Compress 6000 levegő hőszivattyú

A Bosch Compress 6000 levegő hőszivattyú fűtési üzemmódban a környező levegőtől von el energiát és hatékonyan átalakítja azt hővé, miközben a kültéri levegő kissé lehűl. Rendkívüli hatékonyságának köszönhetően a Bosch levegő hőszivattyú még fagyos, -20°C-os külső hőmérsékletnél is szállít hőt.

A Bosch Compress 6000 hőszivattyúknál az inverter technológia is komolyan közrejátszik az energiahatékonyság maximalizálásában. A beépített inverter ugyanis a külső hőmérséklethez igazítja a teljesítményt. Télen, hideg időben teljes teljesítményen működik, de ősszel, tavasszal, melegebb kinti hőmérséklet mellett részterheléses üzemben biztosítja a ház fűtését. Így még több energiát tud megspórolni.

Bosch Compress 6000 hőszivattyú termékjellemzők

- Hatféle kültéri egység 5-17kW fűtési teljesítménnyel (EN 14511 szabvány maximális teljesítmény), teljes egészében Svédországban tervezve és gyártva.
- Reverzibilis technológiájának köszönhetően alapkialakításban hűtésre is alkalmas.
- Négyféle beltéri egységgel kombinálható, akár beépített tárolós kivitelben.
- Kompakt technológia: a beltéri és kültéri egység között víz kering. Hűtőközeg csak a kültéri egységben található, ezáltal könnyen és gyorsan felszerelhető.
- A beltéri egységben beépített HPC400 szabályzó található, mely kompatbilis a Bosch EMS 2 szabályzó családdal.
- Forradalmian új külső borítás, mely expandált polipropilénből (EPP) készült, kiemelkedően alacsony zajkibocsátást, kicsi súlyt és robosztusságot eredményez.
- A fűtési rendszer távvezérlése okostelefonnal vagy tablettel.
- Beépített fűtött csepptálcájának köszönhetően elkerülhető a jégképződés a téli időszakban.

A Bosch Compress 6000 nyáron sem tétlenkedik, akár a lakás hűtésére is használható, így még nagyobb komfortot nyújt.

A hőszivattyúk kültéri és beltéri egységgel rendelkeznek, amelyeknek hangos működése megzavarhatja a házban élők nyugalmát. A Compress 6000 AW esetében az egyébként is halk működést, még egy éjszakai funkció is kiegészíti, amellyel további 3 dB-el halkabb működésre képes, ezzel nagyjából egy modern mosogatógép zajszintének felel meg.

A távvezérlésről sem kell lemondanunk, ha a hőszivattyús megoldás mellett döntünk. A beépített IP modulnak köszönhetően a Bosch kondenzációs kazánjához hasonlóan ez a fűtési rendszer is vezérelhető okostelefonnal, interneten keresztül. Egy téli, vagy nyári szabadságról hazaérkezve is kellemes klímával fogad minket az otthonunk.

További termékjellemzők:

LOGO