Padlófűtési csövek és rendszerelemek

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #239  

 

Kényelmes és megbízható megoldás, ha FixTrend termékeket választ a padlófűtési rendszerének kiépítéséhez. A padlófűtés egy egészséges fűtési megoldás. Egyrészt a lehető legjobb rendszer az allergiától szenvedők számára, mert szinte egyáltalán nem okoz porképződést, másrészt a sugárzó hő közvetlenül hat a testre, anélkül, hogy először a helyiség levegőjét kellene felmelegíteni. Így ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2°C-kal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett.

Megújlt FixTrend padlófűtési rendszerelemek

A FixTrend PERT padlófűtéscsövek a még csak most épülő, illetve a felújítani kívánt otthonokba egyaránt kitűnő megoldást biztosítanak. A FixTrend padlófűtéscsövek gyártása és ellenőrzése

EN ISO 22 391 szerint zajlik. Max. üzemviszonyok:  6 bar,  ill. 70°C.

- Csomagolási egység: 200 m/tekercs
- Külső méret: 16 ill. 20 mm
- Falvastagság: 2 mm

A FixTrend rendszerlemezek ideális megoldást kínálnak felújításnál - ahol fontos a rendszer gyors reakcióideje - és új építésnél egyaránt. A rendszerlemez bővítése rendkívül egyszerű, mindössze át kell lapolni a paneleket és a szélső “pogácsasort” rá kell nyomni a szomszédos elem “pogácsáira”. Így akár egyetlen személy is képes könnyen és gyorsan elvégezni a padlófűtési rendszer kiépítését. A rendszerlemezek ilyen módon való illesztése minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására.

Felújításnál - FixTrend Duo 11:
A FixTrend Duo 11 rendszerlemezek 32 mm-es építési magassága lehetővé teszi azok felújításokhoz történő alkalmazását. A 10 mm-es szigeteléssel ellátott, 1.04 m2-es felülettel rendelkező táblák 16-os padlófűtési csövekhez alkalmazhatók.

További jellemzők:
- Osztásköz: 50 mm
- Szigetelés vastagság: 11 mm
- Építési magasság: 32 mm
- Csomagolási egység: 18db/csomag

Új építésnél - FixTrend Hard:
A FixTrend Hard rendszerlemezek 58 mm-es építési magassága elsősorban az újépítésű házakban, lakásokban teszi lehetővé a beépítést. A 33 mm-es szigeteléssel ellátott 0.79 m2-es felülettel rendelkező táblák 16-os és 20-as padlófűtési csövekhez egyaránt alkalmazhatók.

További jellemzők:
- Osztásköz: 75 mm
- Szigetelés vastagság: 33 mm
- Építési magasság: 58 mm
- Csomagolási egység: 13db/csomag

A FixTrend TECH rendszerlemez
A FixTrend TECH öntapadós rendszerlemez alacsony építési magasságával ideális megoldást kínál felújításhoz és új építésnél egyaránt.

Tulajdonságok:
- Felhasználható cső átmérő: 10-12 mm
- Tábla mérete: 0,6 m2
- Alacsony építési magasság: 16 mm 
- Osztásköz: 50 mm
- Csomag tartalma: 16 db
- Csomag tartalmának felülete: 9,6 m2 

 

Alacsony építési magasságú felületfűtési rendszer
A FixTrend 8 ill. 12 mm-es padlófűtés csőhöz használható rögzítő sínek építési magassága 10 ill. 14 mm, a 12 mm-es csőhöz alkalmazható FixTrend tech öntapadós rendszerlemez építési magassága 16 mm. A rögzítő sín illetve a rendszerlemez a padlófűtés csővel együtt az esztrich rétegbe kerül beágyazásra.

A beépítés során a padlófűtés cső felett minimum 10 mm esztrich réteg szükséges. A teljes esztrich réteg így csak egy kb. minimum 25 mm-es vastagsággal rendelkezik ami lehetővé teszi padlófűtési rendszer utólagos kialakítását egy meglévő radiátoros rendszerhez csatlakoztatva pl. fürdőszobában, konyhában. A beépítés során a padlófűtést határoló falak mellé FixTrend szegélyszigetelő csík beépítése szükséges a hő tágulásból adódó károk megakadályozása érdekében.

Amennyiben a kialakítandó padlófűtés felülete nem haladja meg az 5-10 m2-t egy FixTrend RTL szelepdobozzal a már meglévő radiátoros fűtési körhöz csatlakoztatható. Nagyobb méretű padlófűtés kialakítása esetén külön keringető szivattyú és padlófűtési osztó alkalmazása szükséges.

Előnyei:
- A FixTrend 8 mm-es  ill. 12 mm-es csővel kialakított padlófűtési rendszer új építésű és felújítandó lakásokba egyaránt alkalmazható
- A meglévő padló felbontása nélkül utólag, gyorsan, könnyen kialakítható padlófűtési rendszer
- Egyszerűen csatlakoztatható egy már meglévő radiátoros fűtési körhöz (pl.: konyha, fürdőszoba)
- Alacsony építési magasságának köszönhetően gyorsan felfűti a padlót

A FixTrend gondolt a teljes rendszer kiépítésre, termékkínálatukban megtalálhatók még az:
- Osztó és szabályzó eszközök
- Csövek
- Sínek, rendszerlemezek, szegélyszigetelők
- Menetes idomok 8, 12, 16, 20 mm-es csövekhez
- Push idomok 8mm-es csövekhez
melyek beépítésével könnyedén állíthatja össze padlófűtési rendszerét.

LOGO