Gépész Expo 2017.

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #244  

 

2017.04.25-27. között került megrendezésre a 9. Gépész Expo, mely méltán nevezhető Magyarország egyik legrangosabb épületgépészeti kiállításának. Sőt egy kicsit több, egy kicsit más. Több, mert nem csupán egy kiállítás funkcióját tölti be, ahol a partnerek megismerkednek az új termékekkel, trendekkel, eljárásokkal, fejlesztésekkel, hiszen egyéni- és csapatjátékok, szakmai előadások is színesítik a partnertalálkozót.

Neves gyártók, VIP Partnerkör - Gépész

A kapcsolatápolásra egy kiváló környezetben kerül sor, ahol vendégül is láttuk a kiállításra látogatókat. A Gépész Expo célközönsége – mint mindig – a Gépész viszonteladó, kivitelező és szerviz partnerei, akik száma a három nap alatt eléri az 1500 főt.

Az egész napos programot a reggeli elfogyasztását követően Sziládi Sándor – tulajdonos – nyitotta meg. Beszédében szó esett az épületgépészeti iparágat is érintő gazdasági változásokról, az építőipar jelenlegi helyzetéről. Beszélt a cégcsoportot közvetlenül érintő fejlesztésekről, úgymint a négy legnagyobb raktárban bevezetésre került a VMS raktárkezelő rendszer, melynek köszönhetően minimalizálta a raktárból hibásan kiadott termékek száma, vagy épp a gepesz.hu oldalon a szakmai partnereknek elindított webes rendelés lehetőségéről, mely jelentősen megkönnyíti a felhasználók mindennapi életét.

Sziládi Úr beszédét Kovács Ferenc – tulajdonostárs – követte, aki a Gépész múzeumba felajánlott tárgyak tulajdonosainak okleveleket adott át. Szavait idézve: "Kiemelten fontos megőrizni, megbecsülni a szakmai múltat, tisztességes, korrekt jelenlét kell a piacon, a jövőt illetően pedig határozott elképzeléssel, stratégiával, tervezett szakmai munkával kell rendelkezni. Egy kiállítás mindig értékeket őriz meg, és a cég tevékenysége is érték-teremtésről, értékmegőrzésről, és az értékek tovább viteléről szól. Többek között ezért kezdtük meg közel 10 éve azt a gyűjtőmunkát, mely segít megismertetni az elmúlt évtizedekben műszaki csodának számító eszközöket a mai modernkor emberével és a jövő generációjával.” A Gépész múzeum a kecskeméti szakáruházban kapott otthont, a tárlat a Múzeumok Éjszakája programkínálatán belül is megtekinthető.

A beszédeket követően a partnertalálkozón lehetőség nyílt egész nap az épületgépészet legnagyobb kiállítóinak meglátogatására, ahol felkészült gyártói partnerek és kollégák várták a szakma iránt érdeklődőket. Természetesen elengedhetetlen volt az idén is az egyéni- és csapatjátékok megrendezése, amik mind arra ösztönözték a résztvevőket, hogy egy kicsit jobban megismerjék a gyártókat és termékeiket, mindezt persze tették értékes nyereményekkel motiváltan.

Délelőtt folyamán előadások is színesítették a Gépész Expo programkínálatát. Először a Bosch és Baxi márka képviselői beszéltek az egyszerűsített gázkészülék cseréről, illetve a fűtési rendszerek és az ERP szabályozás kapcsolatáról az épületgépészetben. Tekintettel arra, hogy jelentős megújult a gepesz.hu weboldal, egy további előadás témája ennek kapcsán a site feltérképezése volt. Az Uponor a közel zéró energiaigényű épületekre vonatkozó követelmények várható hatásáról tartott előadást. Záró előadásként a Gépész égisze alatt tartott előadást Korda László, aki a napelemekről és a pályázati lehetőségekről beszélt.

Az egész napos program végén Szilágyi Tamás vezényletével a várva várt nyereménysorsolás zárta mindhárom napot, ahol sok elégedett nyertes távozhatott a lajosmizsei Geréby Kúriából.

2018-ban jubileumi év lesz, a 10. Gépész Expóra készülődnek majd a szervezők. Bizton állítható, hogy extra programokban gazdag, és az egyedülálló szakmai eseményhez méltó ünneplésre lehet számítani jövőre a szokásokhoz híven nagyszabású partnertalálkozón.

LOGO