BWT Rondomat Duo S vízlágyító

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #278  

 

A nagy teljesítményű Rondomat Duo S vízlágyító berendezéseket épületekben és az iparban a vízellátó rendszerekben, valamint a hozzájuk csatlakozó készülékekben, berendezésekben kialakuló vízkőlerakódások és az annak következtében felmerülő károk elkerülésére használják.

Óvja meg rendszerét a vízkőlerakódásoktól!

A modern, kompakt külső megjelenés mellett a BWT Rondomat Duo vízlágyító sorozata a legkorszerűbb technológiát és legmagasabb szintű biztonságot, higiéniát és egészséget nyújtja a vízzel való mindennapi kapcsolat során. A berendezés kiemelkedő tulajdonsága a hatékony, felhasználóbarát üzemelés.

A „SMART Metering” az a vízlágyító intelligens belső vízórája méri és figyeli az átfolyt, lágyított vízmennyiséget és ennek ismeretében intelligens módon optimális időben végzi el a részlegregenerálást a merült, üzemen kívüli gyantaoszlopon. Így biztosítja a folyamatos lágy vízellátást.

Jól beállított vízlágyítóval és a mennyiség-vezérelt regenerálással elérhető a gazdaságos üzemeltetés, az optimális regeneráló só - és vízfelhasználás.

A felhasználónak lehetősége van a higiénia funkció aktiválására is, hogy az állás-idők minél rövidebbek legyenek.

A szabadon beállítható, maximális tolerálható állásidőt egy előre meghatározott higiénikus öblítés teszi lehetővé.

Ezen kívül az Aqua Watch funkciót is lehet működtetni, mely vészjelzést ad, amennyiben 10 perces időszakon belül a tér-fogatáram 60 liter/óra alá esik. Az elektronikus vezérléshez közvetlenül csatlakoztathatók a mennyiségarányos adagolást végző BWT-adagolószivattyúk a korrózió elleni védelem és egy higiéniai készlet, illetve adagolószivattyú a sóléfelszívás alatt történő klór-dioxid utántöltés érdekében.

A Rondomat Duo S természetesen rendelkezik automata bekeverő szeleppel és energiahatékony elektronikus transzformátorral is, továbbá bármely épületfelügyeleti rendszerre csatlakoztatható.

A BWT Rondomat Duo S1-S3 vízlágyító minden üzemi adatot a jól látható grafikus érintőképernyőn jelenít meg. Az adatok USB interfészen keresztül olvashatók ki. A megelőző 24 óra térfogatáram-adatait is kijelzi könnyen értelmezhető grafikonok segítségével.

Előnyök:
- Üzemi hatékonyság: A regenerálási folyamat vezérlése a belépőnyomáson keresztül történik, ami akár 30%-kal is lerövidíti a folyamat időtartamát és a vízfogyasztást. A pontos sóléfelszívás és az intelligens üzemeltetés jelentősen csökkentik a regeneráló só- és az öblítővíz-felhasználást.
- Optimális kapacitás beállítása: A vezérlés figyeli a regenerálási időközöket és addig növeli a kapacitást, amíg a berendezés el nem éri az optimális regenerálási szintet, vagy a 150 százalékos névleges kapacitási küszöbértéket. Az optimális időközt a hatékonyságra és higiéniára vonatkozó előírások alapján a regenerálási igény határozza meg.
- Alkalmazkodó átkapcsolás: Vezérelt áramlás a nyomáskülönbség-optimalizált víz-lágyító oszlopokban.
- SMART Metering: A kommunikációs hálózathoz csatlakozó intelligens mérőműszer.
- Higiénikus öblítés: Beállítható és a fogyasztáson alapuló öblítés a pangás elkerülésére.
- A berendezés kapható BWT Rondomat Duo S-i kivitelben, de ipari vízkezelő verzió is rendelhető.
- Ipari felhasználásra is alkalmas

Fő tulajdonságok:
- Kompakt, mennyiségarányos rengeneráló sófelhasználást végző vízlágyító berendezés, ivó- és üzemi víz lágyításához, illetve részleges lágyításához
- Gyors beszerelés és egyszerű beüzemelés
- Mikroprocesszoros vezérlés, grafikus érintőképernyővel
- Az üzemi hatékonyságot intelligens alkalmazkodó folyamat biztosítja
- A berendezés része a DIN EN14743 és DIN 19636-100 szabványnak megfelelő gyantafertőtlenítő egység
- SMART Metering és „soft control” érintővezérlés
- a legnagyobb fokú higiénia érdekében külön gyantatartó oszlopokkal és sóoldó tartállyal szerelt
- a berendezés része az elektrolitikus cella

A DVGW által tanúsított Rondomat Duo S vízlágyító berendezéseket ingadozó térfogatáramokra optimalizáltuk, ezért használatuk kiváló megoldást jelent a lakossági és az ipari vízlágyítás területén. Hatékonyan megóvhatjuk berendezéseinket a kirakodó vízkőtől. A különböző gyantamennyiségek, illetve tartályméretek minimális nyomás-veszteséget biztosítanak. Az automata bekeverő szelepet az igény szerinti kilépő vízkeménységre külön be lehet állítani.
 

A Rondomat Duo S berendezés 3 méretben kapható:
- S1: Névleges térfogatáram, <0,1 nk° mellett: 1,5 m³/h
- S2: Névleges térfogatáram, <0,1 nk° mellett: 2 m³/h
- S3: Névleges térfogatáram, <0,1 nk° mellett: 3 m³/h
LOGO