FixTrend osztó-gyűjtők

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #297  

A FixTrend osztó-gyűjtő egységek lehetővé teszik, hogy a magas (pl.: radiátoros fűtés) és az alacsony hőmérsékleten (pl. padlófűtés) üzemelő rendszerek egy közös fűtési rendszer részeként tudjanak működni.

Gyárilag beépített áramlásmérő, termoelektromos szelepállítóval való felszerelhetőség

Az Inox AISI 304 rozsdamentes acélból készült FixTrend osztó-gyűjtők különböző gyártmányú radiátorokhoz, fan-coilokhoz, vízüzemű konvektorokhoz, sugárzó fűtési rendszerekhez, fal-, padlófűtéshez, valamint mennyezet fűtési ill. hűtési rendszerekhez egyaránt alkalmazhatók. Csatlakozási méretek / mód: 1"x3/4" / eurokónuszos csonk. A gyűjtők termoelektromos szelepállítóval szerelhetőek fel, az osztók gyárilag beépített áramlásmérővel rendelkeznek.

A FixTrend osztó-gyűjtő szett a következő alkatrészeket tartalmazza:
- körönként elzárható szelepek
- légtelenítők
- töltő-ürítő csapok
- rögzítő bilincsek
- végdugó

Szükség esetén (padlófűtés / felületfűtési rendszer) kiegészíthető állandó hőmérsékletű keverőegységgel (711, 712), valamint egy bypass egységgel (714), ami egy biztonsági termosztátot (50°C), valamint egy visszatérő szabályzó (fojtó) szelepet is tartalmaz.


 

A FixTrend keverőegységei az alábbi két féle változata szivattyú nélküli összeállításban érhető el:
- keverőegység merülő érzékelős termosztatikus fejjel 711 (20-60°C közötti beállítási lehetőséggel) (Kvs 3,5)
- keverőegység ESBE termosztatikus szeleppel 712 (20-43°C közötti beállítási lehetőséggel) (Kvs 3,2)


A beépíthető szivattyú DN25 (6/4" külső menetű) 130 mm-es kötéstávolságú legyen.

Keverőegység nélküli működtetésnél a gyárilag csomagolt állapotban kell beépíteni az osztó-gyűjtőt. A (711 / 712) keverőegység alkalmazása esetén, a keverőegység kialakításából adódó áramlási iránynak megfelelően, az osztó-gyűjtőt alsó váza lesz az osztó, a felső váza pedig a gyűjtő. Ennek megfelelően az áramlásmérővel szerelt egységet alulra (osztónak) a szeleppel ellátott egységet felülre (gyűjtőnek) kell beépíteni. A beépítéshez szükséges tartóbilincs a 711 / 712 -es keverőegység tartozéka.

 

LOGO