Barkácsolók a focipályán

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #329  

 

Elsőre úgy tűnhet, hogy a sport és a barkácsolók tevékenysége között nincs sok hasonlóság. Azonban a sport lényege a kitartás, a kemény munka és a folyamatos fejlődés – mindez igaz a mesteremberekre is, akik megfelelő koncentrációval, precizitással és töretlen elkötelezettséggel érik el céljaikat, ebben segít a Bosch GKS 235 körfűrész is.

Bosch GKS 235 a körfűrészek királya

A mesterember egy adott szakmára, találmányra vagy fejlesztésre összpontosít, és odaadó elhivatottsággal dolgozik a legjobb termékekhez vezető gyártási folyamaton. Mindez egybevág a sport szellemiségével: a sportolók hosszas, kimerítő edzésekkel készülnek a versenyekre, a rekordok megdöntésére.

A németországi Stuttgartban nemrégiben zajlott a „Handwerker Cup” (Barkácsolók kupája), ahol a barkácsolás és a sport szellemisége egyaránt megjelent. A versenyt barkácsolóknak rendezik azzal a céllal, hogy tudásukat sportversenyen mutathassák meg. Az egyedülálló rendezvény a kapcsolódó ágazatok figyelmét is felkeltette: a szervezők a Bosch PT-vel közösen kerestek résztvevőket egy hatalmas focilabda készítéséhez, amely egyben sikeres Guinness-rekordkísérlet is volt.

A feladat szerint 2623 db hatszöget vágtak ki Bosch körfű-résszel, melyekből mozaikszerűen egy hatalmas focilabdát raktak ki. A Bosch 480 versenyzőt és több tucat saját alkalmazottat és ügyfelet hívott meg a rekordkísérletre. Így összesen 529-en serénykedtek a világ legnagyobb, hatszögekből álló focilabdájának elkészítésén.

A mesteremberekre jellemző pontosságot és a sportolók szellemiségét követve a Bosch rendben elvégzett minden előkészítő munkát, így a kampány nagy sikerrel indult.

A verseny résztvevői a Bosch PT sátrában próbálhatták ki a GKS 235 körfűrészt, és fadarabokat készíthettek a Bosch szakembereinek felügyelete alatt.

Az eligazítás után a résztvevők megkapták a hatszögű laminált lapokat, melyeket Bosch körfűrésszel készítettek. Ezután közösen lerakták a lapokat a megfelelő sorrendben, elkészítve a focilabdát ábrázoló hatalmas mozaikot.

A projekt során használt Bosch GKS 235 egyértelműen a körfűrészek királya. A rendkívül ügyes szerszám kialakításának köszönhetően kényelmesen vágható vele a fa. A szerszám pontosan vág, az erős fűrész pedig egyszerűbb munkát biztosít. Nemcsak egyenes vágásokra alkalmas: a szög módosításával gérvágóként is használható. Ezzel a szerszámmal kiaknázhatja tehetségét, és kisebb darabokat készíthet kiváló minőségben.

A résztvevők közös erőfeszítéseinek köszönhetően a gigantikus focilabda elkészült, ráadásul Guinness-világrekordot döntött! A rendkívül precíz Bosch körfűrésznek köszönhetően a hatszögek pontosan illeszkedtek a keretet biztosító panelekhez, így tökéletes formájú focilabda készült.

A szakértő hozzáállás a sportversenyeken és az ipari fejlesztések során is elengedhetetlen – nem véletlen, hogy ez a Bosch PT egyik fő vállalati értéke.

LOGO