FixTrend padlófűtési rendszerrel könnyű a kiépítés

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #346  

 

Miért válasszon a Fixtrend padlófűtési rendszert? Egyrészt, mert utólag is könnyen és gyorsan csatlakoztatható a már meglévő radiátoros fűtési rendszerhez! Ezen kívül alacsony építési magassággal, könnyű szerelhetőséggel biztosít kényelmes megoldást otthona fűtésére. A FixTrend padlófűtési rendszerek segítségével ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2°C-kal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett. A padlófűtés (felületfűtés) a lehető legjobb fűtési/hűtési mód az allergiától szenvedők számára is.

Már meglévő radiátoros rendszerekhez is

A legtöbb felújításnál és újjáépítésnél, ahol utólag padlófűtést alakítanak ki már régóta meg van az aljzat (padló) ezért gyakran szinte megoldhatatlan feladat az optimális hőszigetelés vastagság beépítése. A mennyezet padlótól való megfelelő távolságának csökkenése és az emelet kialakítása is gyakran jelenthet  problémákat. Ilyen esetekben azonban, még mindig jobb, ha van egy minimális hőszigetelés mint ha egyáltalán nem lenne, ez még akkor is igaz, hogyha nem elegendő a szigetelőanyag vastagsága.

8 mm-es Fixtrend padlófűtési rendszer (padlófűtéscső) rögzítő sínnel
A jelenlegi EU építési szabályok szerint a padló hőmérséklete nem haladhatja meg a 26°C-t. Ez azt jelenti, hogy a padló fűtés maximális teljesítménye max. 65-70 W / m2.
Csőigény kb. 8,5m / m2 , 120 mm padlófűtéscső osztás esetén, de maximum 45 m  8 mm-es cső mehet egy fűtési körbe, ami kb. 5m2 felületre elegendő! A 8 mm-es padlófűtéscső csatlakozása az osztóhoz, vagy az RTL boxhoz  az alábbi Push idomokkal vagy roppantógyűrűs csatlakozókkal történhet

 

2 mm-es Fixtrend padlófűtési rendszer Fixtrend Tech rendszerlemezzel, vagy rögzítősínnel
Csőigény kb. 7m / m2 , 150 mm csőosztás esetén, de maximum 70 m cső mehet egy fűtési körbe, ami kb. 10 m2 felületre elegendő és ilyen esetekben közvetlenül a fűtési osztóra kell csatlakoztatni!

Max 5m2 padlófűtés esetén és maximum 35 m  12 mm-es cső RTL boxon keresztül meglévő radiátoros körhöz is csatlakoztatható! A 12 mm-es cső csatlakozása az osztóhoz, vagy az RTL boxhoz eurokónuszos csavarzattal történik. A cső rögzítése a padlóhoz történhet a hagyományos 12 mm-es rögzítősínekkel, vagy az öntapadós pogácsás Fixtrend Tech 10-12 mm-es rendszerlemezzel egyaránt!

A FixTrend Tech padlóf. rendszerlemez (10-12mm csőhöz, 0.6m2, 50mm o. 1050x650mm) termékkínálatunkban a FIX_RENDSZ-10-12-06 -os cikkszámon érhető el.

Fontos betartani, hogy a 8 ill. 12 mm-es cső és RTL box együttes alkalmazása maximum 5m2 felületig lehetséges!
A padlófűtési körben áramló víz hőmérséklete nem haladhatja meg az 55°C-t! Ennek érdekében az RTL box szelepen lévő vízhőmérséklet korlátozó termosztátot max. 40°C-ra szabad állítani!

 

Alkalmazásának előnyei
- Utólag is könnyen gyorsan csatlakoztatható a már meglévő radiátoros fűtési rendszerhez
- Ideális kis területeken, például konyhákban, fürdőszobákban, előszobákban és mosókonyhákban
- Alacsony beépítési magasság: 20 ill. 24 mm

 

Csatlakozás egy meglévő fűtési rendszerhez Fixtrend RTL box-al

Megújlt FixTrend  padlófűtési rendszerelemek

Az Fixtrend RTL box csatlakoztatását meglévő fűtési rendszerhez, szakembernek kell elvégeznie a radiátor kör előremenő és visszatérő vezetékéhez 2db T-idommal, valamint a 2db  műanyagcső csatlakozóval kell csatlakoztatni. A csatlakoztatási pontokat a már meglévő radiátoros fűtési rendszerhez a helyszínen kell kialakítani a padlófűtés cső lefektetése előtt. Fixtrend RTL box amennyire csak lehetséges a lehető legközelebb legyen a radiátorok csővezetékéhez, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük csővezetékek hosszát a radiátor csővezetékei és az RTL box között. A doboz helyének kialakításához ki kell kijelölni azt a helyet ahol a padlófűtés mező előremenő csövezetéke hol fog kezdődni és a visszatérő csővezetéke hol fog végződni.
 

Tömörség tesztelés, nyomáspróba
Mielőtt a csöveket lefednék esztrichhel , a  cső csatlakozásokat ellenőrizni kell annak érdekében, hogy kiderüljön van-e valahol szivárgás. A lefektetett Fixtrend padlófűtés csövet  szintén meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy meggyőződjünk  arról, hogy biztosan nem sérült meg a telepítés során.
Amikor már minden Fixtrend csatlakozón és a padlófűtés csövön elvégezték a nyomáspróbát fel lehet tölteni folyékony esztrichhel a padlót.
Annak érdekében, hogy a padló  szilárdsága illetve felületi hőmérséklete megfelelő legyen, a padlófűtési csövek felett még legalább 10 -14 mm vastag esztrich réteget kell kialakítani.
Így összesen legalább kb.20- 24 mm vastag esztrich rétegre van szükség  (lásd alábbi ábra)

Amikor a padlóba  hőszigetelés is kerül, általában  ettől vastagabb esztrich réteg szükséges. Az  ilyenkor szükséges esztrich réteg vastagságát az esztrich gyártójával konzultálva kell méretezni. Gondosan olvassa el az esztrich gyártó utasítását az esztrich feltöltés megkezdése előtt.

Padlófűtés beindítása
- Mielőtt a padlófűtés az első alkalommal elindul,győződjön meg arról, hogy a folyékony esztrich  töltőanyag már megszáradt, és minden csatlakozási pont száraz. Lásd az esztrich gyártó által ajánlott száradási időre vonatkozó előírásokat.
- Kerámia padlóburkolat esetén a padlófűtést leghamarabb csak a 28. nap után célszerű elindítani, akkor amikor már minden kivitelezési, burkolási  művelet befejeződött.
- Az első felfűtés során a padló hőmérsékletét 24 óránként 5°C-al növeljük amíg a kívánt hőmérsékletet el nem érjük.

 

LOGO