Kreatív radiátor elrejtés

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #352  

 

Átalakítások, felújítások során sokszor dilemma, hogy cseréljük-e le a régi, kopott radiátorainkat egy stílusosabb, modern változatra. Ha funkcionalitásban elégedettek vagyunk radiátorunkkal, csak a dizájn idejétmúlt rengeteg kreatív ötlet van, mellyel feldobhatjuk ezeket a tárgyakat.

Dobja fel otthonát kreatív radiátor elrejtéssel!

A szépen berendezett helyiségben minden tárgynak és elemnek megvan a maga feladata, összhangban vannak egymással és így alkotnak egységes stílust. Ebben az esetben a radiátorok sem képeznek kivételt. A fűtőtesteket is úgy szükséges dekorálni, hogy semmiképpen ne rontsák a lakberendezés stílusát, sőt annak tökéletes kiegészítőjévé váljanak. Ezért még a fűtésszezon beállta előtt érdemes időt szánni a radiátorok kreatív elrejtésére.

Az előlapok készítéséhez használandó alapanyagokat gondosan kell kiválasztani. Először is, a kiválasztott anyag ellenállóképes kell legyen a magas hőmérséklettel szemben.
Ma ezek a válaszfalak fémből, fából, plexiüvegből, műanyagból és rétegelt furnérlemezből készülnek. A legmegbízhatóbb és legnépszerűbb ezek közül a fémből és a rétegelt furnérlemezből készült lapok. A fa drága és idővel deformálódhat, a műanyagot főleg irodák és nem állandó lakásra szolgáló helyiségekben szokták alkalmazni, az üveg gátolhatja a fűtés hőkapacitását.

Az előlap kiválasztásánál felmerül még egy kérdés: mi legyen az előny, a szép küllem (dizájn) vagy első sorban a maximális fűtőképesség. Ehhez elsősorban figyelembe kell venni, mennyire hideg vagy meleg maga a lakóhelyiség. Ha a lakásban télen is meleg van, és csökkenteni szeretnénk a hősugárzást, akkor válasszunk minél zártabb előlapot, ha pedig a fűtésszámla csökkentése van előnyben, akkor érdemes a minél nyitottabb, könnyebb előlapokat választani.

A radiátorok elrejtése sokféle lehet, sőt nem csak szép de hasznos is, főleg kis lakásokban, hisz a burkolat lehet rakodó asztal, polc vagy pad. Ezzel egyszerre többfunkciós megoldás valósul meg: stílusos, kreatív dekorációt is kapunk és a praktikus funkció is megmarad.
A klasszikus változatban helyt állnak az elegáns stílusban készült világos árnya-latú előlapok – bézs, fehér, krém színű.
A skandináv vagy a modern stílusban kialakított helyiségekben jól mutat a tömör fa, különösebb dekorációk nélkül.
De a radiátorunk átfestésével is különleges eredményt érhetünk el.

Forrás: hobbibol.com

LOGO