A LEGO csoport csak megújuló energiát használ

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #353  

 

Az elmúlt négy évben a LEGO csoport 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe (a megújuló energia szerepét is hangsúlyozva), amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a LEGO csoport megépítette az eddigi legnagyobb LEGO kocka szélturbina modellt, amely a Guinness Rekordok közé is bekerült, egyúttal világszerte felhívja a gyermekek figyelmét arra, hogy ők is alkossák meg a saját megújuló energia megoldásukat.

Ingyen energia 6 milliárd dán koronáért

2012 óta támogatja a LEGO csoport több mint 160 megawatt megújuló energia termeléséhez kapcsolódó fejlesztéseket. Legutóbbi befektetésük során a Burbo Bank Extension-ben – amely egy, az angliai Liverpool partjainál található szélfarm - szereztek 25%-os részesedést. A szélfarm több mint 230 000 brit háztartásnak az energiaellátását fogja biztosítani.

A LEGO csoport tulajdonában lévő megújuló energiaforrások teljesítménye meghaladja a LEGO gyárak, üzletek és irodák teljes energiafelhasználását. 2016-ban a több mint 75 milliárd LEGO kocka legyártásához és eladásához világszerte több mint 360 gigawattóra energiát használt a LEGO csoport.

A 7,5 méter magas építmény 146 000 LEGO kocka eredménye. 2017 nyarától az angliai LEGOLAND Windsor Resort területén lesz megtekinthető.
A gyermekek inspirálása és a környezeti problémák fontosságának hangsúlyozása érdekében a LEGO csoport több száz gyereket hívott meg Liverpool térségéből, és több milliót a LEGO Life oldalakon keresztül, hogy részt vegyenek a projektben. A gyerekeket arra biztatták, hogy építsenek egy szerkezetet, amely felfogja a szelet és a mindennapokban használható energiává alakítja a szélturbina.
„A gyermekek példaképek számunkra, és ahogyan lépéseket teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük a cég környezeti hatásait, úgy fogjuk a továbbiakban is inspirálni őket az egész világon, hogy részt vegyenek a környezeti és szociális problémák megoldásában.” mondta Bali Padda.


A tevékenység részeként a gyerekek a világ minden pontjáról tudnak csatlakozni a LEGO.com oldalon a LEGO Planet Crew csapatához, ahol részt vehetnek abban a küldetésben, amely a bolygó megvédését tűzi ki célul a következő nemzedékek számára. Valamint megoszthatják gondolataikat a számukra legfontosabb, társadalmi felelősségvállalásról szóló ügyekkel kapcsolatban.

A LEGO Planet Crew elérhető itt: https://www.lego.com/en-us/planetcrew/windpower

Forrás: zöldtech.hu

LOGO