Uponor Uni Pipe Plus varratnélküli csővezeték

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #361  

 

Amikor az Uponor továbbfejleszti a saját ötrétegű csővezetékgyártó technológiáját, egyetlen elsődleges célt tart szem előtt: hogy megkönnyítse a tervezők és a szerelők munkájának minden egyes lépését. A pontosság és a gyorsaság elengedhetetlen szempont minden épületgépészeti szerelés esetén, akár vízellátási, padlófűtési, vagy radiátor bekötési feladatról van szó.

A 40%-kal jobban hajlítható ötrétegű cső

 

Az eredmény: az Uponor Uni Pipe PLUS akár 40%-kal jobb hajlíthatóságot biztosít, mivel hajlítási sugara akár 40%-kal kisebb a hagyományos ötrétegű csővezetékekhez képest. A csővezeték irányváltásai megvalósíthatók a csövek meghajlításával, idomok alkalmazása nélkül, valamint a szerelési idő is jelentősen lecsökken.

 

Az Uponor Uni Pipe PLUS varratnélküli ötrétegű cső / varratnélküli csővezeték tartalmaz egy varratnélküli alumínium réteget, amely egyrészt megakadályozza az oxigén bejutását, ellenáll a hőmérsékletváltozás által okozott kiegyenesítő erőknek és hosszirányú tágulásnak. Ennek érdekében az alumínium vastagságát a szükséges nyomásviszonyoknak és hajlíthatóságnak megfelelően optimalizáltuk. Az alumínium réteget kívül és belül egy-egy réteg magas hőmérsékletnek ellenálló polietilén ragasztóréteg fedi, (a német DIN 16833 szabvány alapján).

 

Legfontosabb termékjellemzők:
40%-kal jobb hajlíthatóság / Falon kívüli szerelésre is alkalmas (a szálas kivitel merevebb) / Oxigéndiffúzió-mentes és korrózióálló / Kismértékű a hosszirányú tágulása / Alkalmas vízellátás szereléséhez is


Megelőzzük a technológiát: A varrat nélküliség új minőségi szintet képvisel
Az Uponor Uni Pipe PLUS két változatban is elérhető: szálas, valamint tekercses kivitelben. A tekercses Uni Pipe PLUS jelentősen hajlékonyabb és hajlíthatóbb, mint a jelenlegi ötrétegű csővezetékek. Ennek köszönhetően egyrészt csökken a szerelés ideje, másrészt kevesebb idomra van szükség. Ezzel szemben a szálas Uni Pipe PLUS sokkal merevebb alumínium réteggel rendelkezik, mint a hagyományos többrétegű csővezetékek. Így esztétikus, a modern szerelési technológiákhoz optimálisan illeszkedő, szabadon szerelt megoldást biztosít. Bármelyik változatot használja, minden esetben a biztonságot választotta.

Könnyű szerelés, bizonyított technológiával
Valamennyi Uponor Uni Pipe PLUS csővezeték könnyen, gyorsan és biztonságosan szerelhető az Uponor kipróbált és tesztelt préskötéses technológiájával, valamint kompatibilis minden jelenlegi Uponor rendszerrel és megoldással.

Varrat nélküli jövő
Az Uponornál tudjuk, hogy az alumíniumréteg vastagsága nem csökkenthető a végtelenségig a többrétegű csővezetékek hajlíthatóságának növeléséért. A vékony réteg ára, hogy csökken a nyomásállóság, a csővezeték hajlamosabb lesz a horpadásra és hajlításkor nagyobb lesz a visszahajlító rugóerő. Ezért döntöttünk a gyártási technológia teljes újragondolása mellett. Saját fejlesztésű technológiával és folyamatainkkal gyorsan tudunk alkalmazkodni a piaci igényekhez, ezáltal hatékonyabban tudjuk kiaknázni a lehetőségeket.

 

Gyakorlati előnyök:
- 16 - 32 mm mérettartomány
- 40%-kal jobb hajlíthatóság
- Rugalmas és hajlékony a csővezetékek gyors, egyszerű, falon belüli szereléséhez
- Kompatibilis a meglévő idomrendszerrel    
- Esztétikus szerelés falon kívül
- Megbízhatóbb minden korábbi változatnál a varrat nélküli technológiának köszönhetően
- Magasabb profit a szerelési idők és költségek csökkenésének köszönhetően

Az Uni Pipe PLUS termékcsaláddal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.uponor.hu honlapra.

LOGO