Új porszívó-szabályozást hozott a szeptember

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #384  

 

Második fázisába lépett a porszívó szabályozás, amelynek egyik leginkább lényeges eleme, hogy szeptembertől maximum 900 Watt teljesítményű porszívókat lehet gyártani az EU rendeletnek megfelelően. A szabályozás első lépcsőjében, 2014 szeptemberétől az 1600 Wattnál erősebb porszívókat söpörték ki a piacról.

900 Watt lehet a maximális elektromos teljesítmény a háztartási porszívóknál

De lesznek még más változások is a porszívó-szablyozás területén:
- Az éves elektromos energiafelhasználás 62 kWh/év helyett szeptembertől maximum 43 kWh/év lehet. (Az éves energiafelhasználást úgy határozzák meg, hogy megvizsgálják, hogy egy 87m2 méretű lakást évente 50 alkalommal kitakarítva mennyi elektromos energiát fogyaszt el az adott készülék.)
- A porszívó szűrőrendszeréből kiáramló, tehát a szobába visszafújt levegő tisztaságának is a korábbi szintnél magasabbnak kell majd lennie; a porszívó egészen pontosan maximum 1% port engedhet majd vissza a levegőbe.
- A 80 decibelnél hangosabb porszívókat kizárják a piacról.
- Szigorodik a minimálisan elvárt kemény- és szőnyegpadló tisztítási hatékonyság.
- A gégecsőnek (már amelyik modellben van) legalább 40 000 hajlítást ki kell bírnia anélkül, hogy megtörne.

A változások ( 1600 Watt-ról max. 900 Watt teljesítményre történő csökkentés) az alábbi porszívókat érinti:
- Háztartási és professzionális (pl. szállodai) felhasználásra szánt általános (keménypadló és szőnyeg tisztítására egyaránt alkalmas) álló porszívók és hagyományos felépítésű padlóporszívók.
- Hibrid porszívók (melyek akkumulátorról és hálózatról egyaránt üzemeltethetők).
- Azok a porszívók, amelyek csak szőnyeg tisztítására alkalmasak.
- Azok a porszívók, amelyek csak keménypadló tisztítására alkalmasak.
- Vízszűrős porszívók (nem tévesztendők össze a nedves porszívókkal).

Az alábbiakat pedig nem:
- Nedves porszívók,
- Száraz-nedves porszívók,
- Csak akkumulátorról üzemeltethető porszívók,
- Robotporszívók,
- Ipari porszívók,
- Központi porszívók,
- Padlópolírozók,
- Kültéri felhasználásra szánt porszívók.

A fenti porszívó szabályozás (EU rendelet) természetesen a gyártókra vonatkozik. A kereskedők tehát 2017. szeptember 1. után is eladhatják a készleten levő termékeiket, vagyis nem tűnnek el rögtön az üzletekből a régebbi modellek. De amint ezek a készülékek elfogynak, a gyártóktól már csak az új direktíváknak megfelelő készülékeket fognak tudni beszerezni.

A szigorítást környezetvédelmi okokból rendelték el és a szabályok nyilvánvalóan a vevők érdekeit is szolgálják.

Forrás: 24.hu

 

Mivel a hagyományos porszívók a pornak csak egy részét távolítják el, a többit a kifúvott levegővel együtt a porszívózott helyiségbe juttatják, így a Gépész ajánlata az újonnan épülő otthonoknál mindenképp a központi porszívók beépítése. Mely berendezéshez társított nagy szívóerő a legapróbb porszemeket és az atkákat is eltávolítja. Működése rendkívül csendes, a lakótérben csak a szívás által keltett légáramlás zaja hallatszik.


A Gépész álatl is forjalmazott Sistem Air központi porszívók használatának legfontosabb előnyei:

- Egészségbarát: Hagyományos háztartási porszívók alkalmazásával nem lehet tökéletesen higiénikus az otthonunk. Ezek használata visszajuttatja lakásunkba az allergikus, asztmatikus megbetegedésekért felelős poratkákat, polleneket, különféle mikoorganizmusokat, ugyanakkor állandó légkeverés okoznak. A központi porszívózás során a beszívott levegő a kültérbe jut, azaz 100%-os légszűrést garantál. Nincs visszafújt levegő, azaz megszűnik az állandó légkeverés és a porlerakódás a berendezési tárgyainkon.
- Halk: A takarítás végre nem zavarja az ott tartózkodók nyugalmát! A lakótértől távolabb, egy másodlagos helyiségekben (pince, garázs, gépház...) elhelyezett központi porszívó működésének zaja kevésbé hallható és technológiai újdonságainknak köszönhetően a berendezéseink hangkibocsátását is minimálisra csökkentettük.
- Kényelmes: Felejtse el a súlyos, nehezen kezelhető porszívókat, a vezeték okozta bonyodalmakat! A takarításhoz kizárólag egy könnyű, rugalmas gégecsövet kell használni és egyetlen fali csatlakozóról több helyiség is kényelmesen takaríthatóvá válik. A takarításra fordított idő lerövidül. Töltse kedve szerint a megspórolt időt.
- Hatékony: Működésüknek köszönhetően a központi porszívók teljesítménye egyrészt felülmúlja a hagyományos háztartási porszívókét, ezzel növekszik a takarítás hatékonysága, nagyobb a tisztaság otthonainkban. Másrészt állandó szívóerőt garantálnak, nem csökken idővel a használat során.
- Energiatakarékos: Manapság már nincs szükség sok áramot fogyasztó, nagy villamos teljesítményű motorokra a megfelelő szívóerő biztosítása érdekében! A modern technológiák következetes alkalmazásával a Sistem Air mindig is élen járt az energia megtakarítás területén.

Sistem Air porszívó kínálatunkat az alábbi linken keresztül érhetik el:

 

LOGO