Energiamegtakarítás okostermosztáttal

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #410  

 

Hamarosan indul a fűtési szezon, és mivel otthonunk energiafogyasztásának jelentős részét a fűtés és meleg víz előállítása adja, a szokásos őszi kazánkarbantartás mellett fontos azon is elgondolkodnunk, hogyan tudnánk csökkenteni havi költségeinket úgy, hogy kényelmünket közben ne kelljen feladnunk. Sőt okostelefonunk segítségével bármikor lássuk, mi is történik otthon.

Akár 12 zóna vezérlésére

Több szobás lakás vagy családi ház esetében a leginkább energiatakarékos és komfortos fűtési megoldás, ha zónaszabályozást alakítunk ki. A hagyományos időprogram nélküli vagy heti időprogrammal rendelkező termosztátok használatához képest, a Honeywell evohome rendszer segítségével akár jelentős megtakarítást is elérhetünk a tudatos fűtés szabályozás és ez által a kevesebb energiafogyasztás segítségével.

A központi egység segítségével nem csak ki- vagy bekapcsolhatjuk a fűtést, hanem külön beállíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet minden egyes zónára (zónaszabályozás. akár 12 zóna esetén) – például: nappali, hálószoba, fürdőszoba, gyerekszoba – sőt olyan fűtési időprogramot készíthetünk, amely életstílusunkhoz a legjobban illik (intelligens fűtés szabályozás). Az evohome öntanuló rendszere pontosan tudja, mennyi időre van szükség, hogy elérje a beállított hőmérsékletet. Így mindig időben kezd fűteni, és a fürdővíz is pont akkor lesz meleg, amikor szükségünk van rá. De persze egy okostelefon segítségével igény szerint bármikor be is avatkozhatunk az előre programozott rendszer működésébe.

Az akár 12 zóna kezelésére is képes Honeywell evohome központtal és a rendszer további elemeinek segítségével – például: radiátorműködtető szelepek, kazánszabályozó modul, padlófűtés szabályozó - annyi zónát alakíthatunk ki, amennyit szeretnénk, legyen szó radiátoros vagy padló-, felületfűtésről, melegvíztárolóról vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető, telepítése különösebb átalakítást nem igényel, mivel a rendszerelemek egymással vezeték nélkül kommunikálnak.

A fűtési zónaszabályozás mellett, az extra kényelmet és a rugalmasságot a Honeywell Total Connect Comfort szolgáltatás nyújtja. Az okostelefon alkalmazás segítségével interneten keresztül vezérelhetjük fűtési rendszerünket, bármikor, bárhol is járunk. Láthatjuk, mi történik otthonunkban, melyik szobában hány fok van. A független fejlesztésű „IFTTT” alkalmazás segítségével, szinte már hozzá sem kell nyúlnunk az okostelefonunkhoz a rendszer működésének automatizálásához. Beállíthatjuk például, hogy amikor elhagyjuk otthonunk egy előre meghatározott körzetét, a fűtés kapcsoljon ki (ezzel is minimalizálva a felesleges energiafogyasztást). Vagy éppen ellenkezőleg, ha hazafelé tartunk, és közeledünk otthonunkhoz, a fűtés kapcsoljon be, hogy minket a már számunkra komfortos hőmérséklet fogadjon.

Forrás: https://getconnected.honeywell.com/hu/

 

LOGO