Energetikai korszerűsítésre Honeywell

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #414  

 

Csökkentse fűtési- és használati melegvíz-előállítási energiaköltségét (össz. energiafogyasztás 82%-a) a Honeywell-el! Evohome – professzionális megoldás fűtési rendszere vezérléséhez. Az evohome segítségével távolról felülbírálhatja (szabályozhatja) fűtési rendszere időprogramját. Így egy hosszú, munkával töltött napon, nem probléma ha később ér haza.

Evohome wi-fi fűtési zónaszabályozó központ

A Honeywell szabályozói a kialakítható fűtési rendszerek széles skálájához megfelelnek. A pályázat során súlyozottan figyelik a korszerűsítés segítségével elérhető CO2 megtakarítás mértékét, ezért a megfelelő hőforrás mellett fontos, a megfelelő Erp besorolással rendelkező szabályozó kiválasztása is. Az Európai Unió által bevezetett Erp direktíva a hőmérséklet szabályozókat nyolc osztályba sorolja. A különböző osztályokba sorolt eszközök különböző mértékben járulnak hozzá a rendszer energiahatékonyságához.

A Honeywell termékpalettáján megtalálhatók az I-VIII. besorolású különféle hőmérséklet szabályozók. A rendszert a nagyobb energiahatékonyság elérése érdekében ajánlott korszerű zónaszabályozással kiépíteni (mint a Honeywell evohome rendszer), amivel akár a maximum 5% hatásfok hozzájárulást is megkaphatjuk. Érdemes szem előtt tartani, hogy egy energiahatékony ’A’ vagy ’A+’ osztály feletti rendszernél nem elég jó minőségű hőforrást választani, ehhez a megfelelő hőmérséklet szabályozó kiválasztása, vagy akár a rendszerünk több zónára való osztása is szükséges az elvárt energiahatékonyság eléréséhez.

Vezeték nélküli okostermosztát

Egyszerűen beállítható okostermosztát nagy méretű kijelzővel. A termosztát vezeték nélküli kapcsolattal köthető a kazánt kapcsoló relé modulhoz, és ugyancsak vezeték nélküli kapcsolattal csatlakoztatható egy internetes hálózati modulhoz, mely segítségével fűtési időprogramot lehet létrehozni, valamint a fűtés vezérlés interneten keresztül okostelefonnal vagy táblagéppel is elérhetővé válik.

A kazánt kapcsoló relé modulhoz és az internetes hálózati modulhoz 2 darab okostermosztát is csatlakoztatható, így ezzel a készülékkel két zónás fűtésvezérlési rendszer is kiépíthető. Akár Erp V. +3%.

Egyszerű, letisztult forma, könnyű elhelyezés. A vezeték nélküli rádiófrekvenciás technológiának köszönhetően termosztátot lakásában bárhol elhelyezheti, különösebb átalakítást a rendszer telepítése nem igényel. Ennyi. Egyszerűbb nem is lehetne.

evohome wi-fi fűtési zónaszabályozó központ

A több zónás evohome wi-fi szabályozó legfeljebb 12 fűtési zóna, valamint – igény szerint – egy háztartási melegvíz ellátás hőmérsékletének időprogram alapú szabályozására használható radiátoros- és/vagy felületfűtés szabályozására is alkalmas. Minden zóna egymástól független idő- és hőmérséklet-szabályozással rendelkezik. A készülék színes, LCD kijelzője háttérvilágítással ellátott. Az egységet külső áramellátás biztosítása mellett fali szerelőkeretre lehet szerelni, vagy asztali állványra helyezni. A fűtés vezérlés interneten keresztül okostelefonnal vagy táblagéppel is elérhető. Akár Erp VIII. +5%.

Az evohome öntanuló rendszere pontosan tudja, ingatlanának mennyi időre van szüksége, hogy elérje az Ön által beállított, megfelelő hőmérsékletet. Így mindig időben kezd fűteni, és a fürdővíz is meleg lesz, pont amikor szüksége van rá. Önnek a kényelem, vagy az energiatakarékosság a fontos? Az evohome rendszerrel és a kapcsolódó okostelefon alkalmazásokkal, nem kell döntenie. Szabadon eldöntheti, hogy mikor, hol, hány fok legyen, a család szokásos napi ritmusához igazított időprogramot felülbírálhatja bármikor, bárhol is jár.

SMILE kazánházi szabályozó

A SMILE SDC/DHC komplex kazánházi rendszerek szabályozásában nyújt segítséget. Az alkalmazások széles skálájára könnyen telepíthető és üzemeltethető: úgy, mint a radiátoros- vagy felületfűtés és -hűtés, használati melegvíz-előállítás, kazánok léptetése, vegyes tüzelésű kazánok, szoláris rendszerek, hőszivattyúk, direkt fűtési és/vagy keverőszelepes fűtési körök vagy ezek kombinációja.

A SMILE szabályozó gyárilag előtelepített alkalmazási példákat és előbeállításokat is tartalmaz. Rugalmasan paraméterezhető a könnyen kezelhető menürendszerben található 15 paraméter csoport beállítá-saival. A SMILE Connect készlet segítsé-gével interneten keresztül okostelefonnal vagy táblagéppel is elérhető. Akár Erp VIII. +5%.

A Smile szabályozók használatának előnyei:
- Különböző hőtermelővel rendelkező rendszerek és távfűtéses alkalmazások szabályozása valósítható meg
- Kisebb hotelek, panziók teljes gépé-szeti rendszere (hőtermelői és fogyasz-tói oldal egyaránt) táveléréssel üzemeltethető
- A helyiséghőmérséklet szabályozók és érzékelők integrálásával a legmaga-sabb energiahatékonysági érték érhető el (VII. osztály)
- Meglévő Smile kazánházi szabályozó kibővíthető távvezérléssel (SW verzió minimum > 3.0, max. 5 db SDC-ig)
- A rendszer 16 zóna kezelésére alkalmas
- A Smile App alkalmazással egyszerűen elérhetőek az időprogramok és a paraméterek, valamint riasztási üzenetek továbbíthatók a mobileszközre

Honeywell Szabályozástechnikai Kft.

LOGO