Itt a napelemes festék!

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #420  

 

Napról napra jelennek meg az egyre innovatívabb megoldások, hogy miként lehetne a természet által nyújtott eszméletlen mennyiségű, megújuló energia, tiszta energiát hasznosítanunk. Most éppen valaki olyan ötlettel állt elő, hogy a festékben használ olyan technológiát, amivel energia állítható elő.

A technológia vegyíthető a jelenleg is forgalomban lévő festékekkel

A SolarPaint-tel valódi energia állomássá alakíthatjuk a házunkat. A festékben ugyanis olyan elemek vannak, melyek elnyelik a levegőben lévő párát, majd azokat molekuláikra bontják: hidrogénre és oxigénre. Ezt követően a a hidrogént üzemanyagként használja fel, kvázi napelemként.
A SolarPaint valami rendkívülit alkotott ezzel. Ráadásul semmi extra erőfeszítésre nincs szükség, a technológia vegyíthető a jelenleg is forgalomban lévő festékekkel.
A jövőben könnyen elképzelhető, hogy minden falfestéket így fognak árulni, ezzel tovább csökkentve a festés költségeit, valamint a felhasznált energia mennyiségét.
A legszebb az egészben, hogy a reakció papíron bárhol működik, a lényeg hogy magas páratartalomra van szükség.
Jelenleg azon dolgoznak, hogy más festékekben is elérhető legyen ez a technológia, így például autók fényezésébe is implementálni lehetne ezt a megoldást.
A keverék mindezek mellett egyébként rendkívül olcsó, a gyártása sem igényel sok újdonságot, de a tervek szerint csak 5 év múlva lesz elérhető formában.

Forrás: tiszajovo.hu

LOGO