Tökéletes a higiénia Schell Xeris csaptelepekkel

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #441  

 

A Schell új „Xeris“ mosdócsaptelep szériája tökéletes megoldás, ha egy minőségi szaniterhelyiségben felmerül a tetszetős megjelenés és a tartósan megbízható működés iránti igény. A „Xeris E-T“ egy termosztátos változat, mely megfelel a legmagasabb komfortigényeknek és emellett biztonságot nyújt az érzékeny felhasználási területeken.

Szenzor és termosztát egyesítve

A mosdócsaptelepek a nyilvános és ipari helyiségekben extrém feltételeknek vannak kitéve. A robosztus anyagoknak és a kiforrott technikának meg kell felelniük a speciális követelményeknek, ezen kívül az innovatív designnak hozzá kell járulnia a szaniterhelyiség tartósságához és értékéhez.  
A Schell új „Xeris“ szériája mindezt önmagában egyesíti – és figyelemreméltóan sok változatot kínál. Továbbá a Schell a „Xeris E-T“ megalkotásával először fejlesztett ki elektronikus, termosztátos álló mosdócsaptelepet.

A lágyan lekerekített vonalak és a tiszta geometriai formák a kölni design-csapat, Uwe Spannagel, által tervezett „Xeris“ csapszériájának karakteres megjelenést kölcsönöznek. Ezzel a „Xeris” széria kiválóan illeszkedik a Schell programjába, de külleméről mégis jól felismerhető. A csap elegáns felső felülete, a víz kifolyásának irányába hajlik. A sima króm felületek a vízkő vagy a kosz számára kevés tapadási felület biztosít és hangsúlyossá válik az egyszerű, puha és filigrán formavilág. A tartós anyagok, a könnyen használható működtető elemek és a bőséges mennyiségben, lágyan buzgó vízsugár által a magas minőség megélhetővé válik.

Szintén újdonság a széria rendkívüli mélysége, mellyel a „Xeris” a piacra lép. A mosdószerelvények kínálata 32 különböző kivitelt foglal magában – önelzáró és elektronikus csaptelepeket az érintés nélküli működtetéshez, illetve hideg vizes, meleg vizes és termosztátos kiviteleket három méretben: kicsi, közepes és nagy.

Ennek köszönhetően a „Xeris” minden szaniterhelyiségbe jól illeszkedik és a megfelelő méret kiválasztásával higiénikus kézmosást biztosít. 

Szenzor és termosztát egyesítve
A „Xeris E-T“ infravörös érzékelős csaptelepe egy igazi különlegesség, mely termosztáttal és forrázás elleni védelemmel van ellátva. A csaptelep jobb oldalán egy kis ergonomikus és nagyon könnyeden működtethető termosztátkar található.

Ezen keresztül a kívánt hőmérséklet pontosan beállítható, és ezt követően stabil marad. A termosztátot a motorikus mozgásukban korlátozott emberek is jól meg tudják fogni és jól tudják kezelni. Ennek segítségével a beépített forrázás elleni védelem (38°C) védelmet nyújt a túl magas vízhőmérsékletből eredő veszélyek ellen. Utólag más maximális hőmérséklet is beállítható. Ezen kívül a hideg vízellátás kimaradása esetén az automatikus biztonsági funkció egy másodperc alatt lezárja a forró vizet.

A „Xeris E-T“ innovatív elektronikus technológiával gondoskodik a higiéniáról, a biztonságról és a lehető legnagyobb komfortról, valamint a víz és az energia tudatos használatáról. A víz nyitása és zárása érintés nélkül zajlik. A működési idő és a zárási idő másodpercre pontos beállításával egy csepp víz sem megy kárba. A nyilvános és ipari épületekben a pangó víz elleni öblítés gondoskodik az ivóvíz kifogástalan higiéniájáról. Ehhez az öblítések közötti időt 1 és 240 mp között, ill. az öblítés idejét 5 és 600 mp között az egyéni igényeknek megfelelően lehet állítani. Ezen felül termikus fertőtlenítésre is van lehetőség – az öblítési időt előzetesen be kell állítani és a fertőtlenítés ideje 15 és 600 mp között programozható. Végül az energiatakarékos üzemmód és a takarítási stop funkciók teszik teljessé a választható funkciók kínálatát.

Hozzáadott érték a szerelvények közötti kapcsolatteremtésnek köszönhetően
Minden infravörös vezérlésű – termosztátos és termosztát nélküli „Xeris E“- típus – már most a jövő technikájával van ellátva. Ez azt jelenti, hogy a Schell szaniterszerelvények legújabb generációjához tartoznak, melyek digitálisan hálózatba köthetőek, hogy egy adott épületen belül a vízmenedzsment rendszerét átláthatóbbá és hatékonyabbá tegyék. Hálózati szinten a központi vezér-lés és felügyelet ebben az esetben a Schell eSchell elnevezésű vízmenedzsment rendszerén keresztül valósul meg. Ezért a „Xeris E“ és a Xeris E-T“ szerelvények elektronikus modullal vannak felszerelve, mely a software-es programozás mellett számos vezérlőfunkció beállítását teszi lehetővé. Ilyenek például az idővezérlésű higiéniai öblítések és – amennyiben szükséges – az egyes szerelvénycsoportok automatikus termikus fertőtlenítési funkciója, a maximális teljesítmény optimalizálása és a működési naplók mentése.

További információkért forduljon a Schell Hungaria Kft. munkatársaihoz a következő elérhetőségeken:

 info@schell.hu / www.schell.hu

LOGO