RDS110 okostermosztát a Siemenstől

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #442  

 

Manapság igen divatosak az úgynevezett okostermosztátok, melyet jól mutat, hogy számos – addig a szabályozástechnikai piacon jelen sem lévő – cégnek is piacra kerültek ilyen készülékei.

Egyszerű hőmérséklettartás intelligens szabályozással

Felhasználható lakó- illetve középületek fűtésének szabályozására
A filozófia általában egyszerű: végy egy szobatermosztátot, valamilyen internetes gateway-t, készíts ezekhez megnyerő külsőt és kész az okostermosztát. Ugyanakkor, hogy szabályozási tudásban, pontosságban, kiegészítő funkciókban és szolgáltatásokban még mire is lenne szükség, az a legtöbb esetben sokadrangú kérdés. Ezen termékek piacán jelent etalont, és állít követendő példát a Siemens új RDS110 okostermosztát.

Intelligens szabályozás, magas komfort és energiahatékonyság
Az RDS110 a helyiséghőmérséklet szabályozást fejlett intelligenciával, hatékony öntanuló algoritmus alkalmazásával végzi, így tökéletesen pontosan képes biztosítani bármilyen hőtehetetlenségű rendszernél (padlófűtés vagy radiátoros, kicsi vagy nagy rendszer) a kívánt hőfokot. A professzionális épületfelügyeleti rendszerekből átvett "Zöld levél" funkciónak köszönhetően az energiatakarékos üzemmódra való visszatérés egyetlen mozdulattal bármikor elérhető.

Az intelligens szabályozásnak és kivételesen pontos hőmérséklettartásnak köszönhetően az EU minősítési rendszerén belül ez a termosztát A-osztályú, ErP4-es besorolású szabályozóként szerepel.

Légminőség érzékelés, páratartalom szabályozás, intuitív kezelőfelület
A kellemes helyiségklímához a megfelelő hőmérsékleten kívül a levegő további alapvető fizikai jellemzőit is kontrollálni kell. Egy igazán okos termosztát - és a Siemens RDS110 okostermosztát ilyen - a hőmérséklet szabályozásán kívül, méri a légminőség állapotát is, valamint kontrollálja a páratartalmat. A készülék két multifunkcionális bemenetére pedig további érzékelők vagy kontaktusok köthetők, biztosítva extra funkciók kiszolgálását.

Egy nagy tudású készüléknél felértékelődik a kezelhetőség és az átláthatóság kérdése. A Siemens RDS110 okostermosztát kezelőfelülete mind a készülék 3,5"-os színes érintőképernyőjén, mind a mobil alkalmazásban átgondoltan felépített, a lényeges információkra koncentrált. Ennek köszönhetően a készülék kezelése és beállítása kivételesen egyszerű, az üzembehelyezést pedig beállítás varázsló segíti.

A fentieken kívül, a termosztát funkciók és jellemzők széles körét kínálja, mint pl.:
- "Hőmérséklet beállítás korlátozása " a közösségi helyeken történő felhasználáshoz
- "Képernyő zárolási lehetőség" az illetéktelen hozzáférés megakadályozására
- "Jelenlét érzékelés " a beépített mozgásérzékelő (PIR) jele alapján
- "Hőmérséklet átlagolás" több érzékelő egyidejű csatlakoztatása esetére
- "Padlóhőmérséklet korlátozás" az elektromos padlófűtési alkalmazásokhoz

A fenti termosztát funkciók, egyéb funkció és a részletes termékjellemzők az RDS 110 termosztát adatlapjában találhatók meg, melyet a termék honlapjáról: www.siemens.hu/rds is letölthet. Ez az oldal egyben a termék saját magyar nyelvű weboldalaként is üzemel, így a termosztáthoz tartozó dokumentációkat és egyéb információs anyagokat folyamatosan frissülő formában érheti el.

Mivel egy igazán sokoldalú készülékről van szó, ezért számos funkció és jellemző van a termékkel kapcsolatban, amit célszerű megismerni. Ehhez nyújtanak segítséget a Siemens magyar nyelvű felirattal ellátott oktató videói.

A videók megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:


 

Siemens Zrt.

LOGO