Wilo szivattyúk a hatékony szerelők szolgálatában

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #443  

 

Olyan nehéz ma jó szerelőt találni, mint néhány évvel ezelőtt a szerelőknek, kivitelezőknek jó munkát. Az építőipari piac 180 fokos fordulatot vett, úgy tűnik ma a szerelők „diktálnak”. Az elmúlt években sokan külföldre vándoroltak a jobb megélhetés reményében, akik pedig itthon maradtak, tele vannak munkával. Itt a fűtési szezon, aki mostanában szeretne valamilyen épületgépészeti kivitelezést, átalakítást, annak legalább heteket kell várnia egy jó szerelőre.

Új generációs fűtési-, hűtési és HMV cirkulációs szivattyúk

A szakemberek szempontjából nagyon fontos, hogy hatékonyan dolgozhassanak, hiszen így nemcsak minőségi munkát adnak ki a kezük közül, hanem hamarabb el tudják kezdeni a következőt. A Wilo német szivattyúgyártó vállalat megoldásai abban próbálnak segíteni, hogy a kivitelezés gyorsan, magas minőségben készüljön el. Egy mai modern épületgépészeti rendszerrel felszerelt családi házban jónéhány szivattyú található, hiszen a kazán a primer körben hidraulikus váltóra dolgozik, ahonnan a szekunder körben osztón keresztül ágaznak le a további fűtési körök, mint például a radiátoros fűtés, a felületfűtés, vagy a HMV tároló fűtése, melyek mindegyike saját szivattyúval szerelt. Ezenkívül egy HMV cirkulációs szivattyú és esetenként a kondenzációs kazánhoz csatlakoztatott kondenzátemelő egység is beszerelésre kerül. Nem mindegy azonban, hogy milyen megoldásokat választunk a fent említett feladatokra. A Wilo mindig is igyekezett fejlesztéseivel az élen járni, és termékeivel a kivitelezésben dolgozó kollégák napi munkáját segíteni.

A fejlesztések egyik legújabb eredménye az új generációs fűtési és hűtési keringtető szivattyú, az új Wilo Yonos Pico. Megtartva az előző sorozat funkcióit és előnyeit, mint például a Dp-c és Dp-v szabályozást, tizedméteres pontossággal beállítható munkapontot, és a légtelenítő programot, további fejlesztések teszik kényelmesebbé a munkát: a két Dp szabályozás mellett elérhető az állandó fordulatszámú üzem is, a légtelenítő program egy külön gombon kapott helyet, így annak elindításakor nem kell megvárni a program végét, hogy a szivattyút visszaállítsuk szabályozási módba, ez már automatikusan történik. A Wilo Yonos Pico szivattyúk további új funkciója a maximális nyomatékú indítás, amely a fűtési szezon kezdetén egy esetleges szivattyú letapadás esetén segít elkerülni a forgórész kiszerelését. A Yonos Pico szivattyún található kijelző mutatja a beállított emelőmagasságot (tizedméteres pontossággal), az aktuálisan felvett villamos teljesítményt és a hibakódot, amelynek leírása a kezelési útmutatóból kiolvasható, így könnyen eldönthető, hogy szükséges szakszervizt hívni, vagy a hibaelhárítás megoldható azonnal, helyben. Természetesen a legkorszerűbb, alacsony energiafogyasztású EC motor és a fordulatszám-szabályozás biztosítja a gazdaságos üzemeltetést.

Szintén nagyhatásfokú EC motorral szereltek a Star-Z NOVA és Star-Z NOVA A HMV cirkulációs szivattyúk is, amelyek maximális energiafogyasztása a LED izzókéval vetekszik, legfeljebb 5 W. A Star-Z NOVA A nagyban segíti a szerelők munkáját azzal, hogy a szivattyú egybe van építve egy elzáróval és egy kis ellenállású, a szivattyú teljesítményéhez méretezett visszacsapó szeleppel, és beszerelése pontosan annyi időt vesz igénybe, mint ha „csak” egy szivattyút építenénk be a csővezetékbe: gyorsabb szerelés, minőségi, gyári anyagokkal és kiegészítőkkel azoknak, akik a gyors és pontos munka hívei.

A kondenzációs kazánok gazdaságos üzeme sokakat ösztönöz kazáncserére, azonban a keletkező kondenzvíz elvezetése bizonyos esetekben gondot okozhat. Ez egy új feladat, amire ma még kevesen gondolnak, hiszen az elmúlt évtizedekben erre nem kellett felkészülni. A Wilo Plavis kondenzátemelő egység kiváló megoldást nyújt azokban a beépítési helyzetekben, ahol a kondenzvizet nem lehet gravitációsan a csatornába vezetni. A mellékelt csavarokkal könnyen falra szerelhető, a befolyás és a nyomóoldal felcserélhető, továbbá tartozékként jár hozzá 5m mipolán cső. Az üzembiztonságot a Plavis szivattyú tetején lévő LED fényjelzés és egy külön vezetékpáron kivezetett feszültségmentes hibajel adja, ami kazánba vagy riasztóba is beköthető. A Wilo Plavis használható kondenzációs kazánokhoz, klíma berendezésekhez és villanybojlerek tágulási vizéhez is.

Szeretnénk partnereink bizalmát megköszönni Wilo-Active hűségprogramunkkal: Szivattyúk a házban és a ház körül prospektusunkban szereplő termékek vásárlása után pontok gyűjthetők, amelyeket értékes ajándékokra lehet beváltani.

A hűségprogram részleteit keresse a www.wilo-active.hu honlapon!

 

LOGO