Hálózatfüggetlen élet hordozható napelemekkel

  • MEGÚJULÓ ENERGIA,

      
  •   #445  

 

Az új SolPad Mobile az első olyan személyi hordozható napenergia-generátor, amely bárhol képes áramot biztosítani. A 11 kilogrammos találmány beépített akkumulátorral rendelkezik és kimeneti teljesítménnyel, amely meghaladja bármely más hordozható napelem kapacitását ebben a kategóriában.

SolPad Mobile hordozható napenergia-generátor

Képes tiszta energia biztosítására a lakásbérlők "kiaknázatlan piaca" számára, beleértve a kisméretű házakban és a lakóautókban élőket is. Egy eszköz, amely tiszta, megbízható áramellátást biztosít mindenkinek, amely a napenergia összegyűjtéséhez, tárolásához, átalakításához és kezeléséhez szükséges eszközöket is magában foglalja.

A SolPad-et 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy "megtörjék a fenntartható energia hagyományos piacának látképét" azáltal, hogy olyan hálózat nélküli környezetet és fenntartható otthonokat kínáljanak, amelyek hozzáférnek a minőségi és költséghatékony megújuló energiaforrásokhoz.

A vállalat felismerte, hogy a napenergia ipar átlagosan 68%-os éves növekedési ütemet produkál, de a fogyasztók a gazdasági kihívások miatt nem fogadják el tömegesen. Ezen felismerésnek köszönhetően a kaliforniai székhelyű vállalat mögött álló szakemberek úgy döntöttek, hogy kifejlesztik az első teljesen integrált rendszert, amely egy megújuló energiaforrással működő megoldást kínál.

„A SolPad valójában teljesen megváltoztatja az energia paradigmát, és átfogó menedzsmentet és kontrollt biztosít a napi energiafelhasználás számára." - mondta Christopher Estes, a SolPad vezérigazgatója.

 

A rendszer annyi energiát termel, amennyire az embernek szüksége van, és minimális energiát veszít, miközben növeli a rendelkezésre álló váltakozó áramot. Mivel egy szoftver integrálja a napenergia előállítását és az energiatárolást, az energiagazdálkodás automatizált folyamattá válik.

Egy telefonos alkalmazás segítségével nyomon követhető, kezelhető és automatizálható az energiafelhasználás. A SolControl azt is kiemelten kezeli, hogy mely készülékek és tárgyak kapjanak saját napenergiát azon szokásra alapozva, hogy be- és kikapcsolják őket.

A SolPad panelek napelemes és hálózati energiát is képesek tárolni.

Mindenki felelős a környezetre gyakorolt hatásáért. A SolPad Mobile lehetővé teszi az emberek számára, hogy a saját kezükbe vegyék az energiagazdálkodást, csökkentve a szén-dioxid lábnyomot, hogy hozzáférjenek a váltakozó áramhoz bárhol.

Függetlenül attól, hogy egy iparosodott országban próbáljuk csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, vagy egy olyan fejlődő országban, amely pénzt spórol meg a fosszilis üzemanyagokkal szemben, ez a hordozható panel páratlan hozzáférést biztosít a tiszta és könnyen használható energiához.

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu

LOGO