Bosch Power Tools akkus fúrókalapáccsal az élen

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #446  

 

A hegymászónak mindig elővigyázatosnak kell lennie, tiszteletben kell tartania a természet törvényeit, és megfelelően kell viselkednie ahhoz, hogy biztonságban tehesse meg a csúcsig vezető utat. Bosch - Tökéletes biztonságérzet az életre szóló élményt nyújtó hegymászás során.

Hosszabb üzemidő egyetlen akkutöltéssel

A hegyekben megtapasztalható intenzív érzés egy szempillantás alatt rabul ejti a mászót, aki aztán egészen élete végéig, újra és újra át akarja élni azt.

Ahhoz, hogy valaki még járatlan úton elsőként másszon meg egy hegyet, a fel-felé vezető úton a horgonyzáskor be kell tartania bizonyos biztonsági óvintézkedéseket, ill. a hegymászók etikai normáit, mint például a horgonyok közötti távolság, a horgonyok száma, típusa stb. A horgonyzás rendkívül fontos a biztonságos mászáshoz, és egyben megtiszteltetés a hegymászó számára. Nagy erőfeszítést és gyakorlottságot igényel, hogy valaki elsőként nyithasson meg egy új utat egy éles sziklán. Minden bizonnyal nagy segítséget jelent a mászónak ezen a nehéz, de különleges küldetésen egy strapabíró, ugyanakkor könnyű, akkus Bosch elektromos kéziszerszám.

Uğur Yılmaz már öt éve profi hegymászó, és korábban is próbált új utat megnyitni egy „könnyebb” szikla peremén. Sajnos azonban sem jártassága, sem felszereltsége nem volt elegendő a feladathoz, és a mászócsapat vezetőinek tanácsára a nála tapasztaltabbakra bízta a horgonyzást. Tudta, hogy nem kellett volna ilyen könnyen feladnia az álmát, ha rendelkezett volna a megfelelő szerszámokkal. Tudta ugyanis azt is, hogy mindegy, milyen eltökélt valaki, akkor is „tiszteletben kell tartania bizonyos szabályokat a hegyekben, és akkor minden rendben lesz, és az ember biztonságban lesz”.

Ezért a hegyvidék ezen legfontosabb szabályát és korábbi kudarcát figyelembe véve egy Bosch GBH 18 V-EC Professional akkus fúrókalapácsot vitt magával az Aladağlar tetejére. Mivel nem akart újabb hibát elkövetni, gondosan utána nézett, hogy milyen szerszámra lesz szüksége, mielőtt belekezdett volna élete legnagyobb kalandjába.

A hatékony Bosch EC motorral felszerelt GBH 18 V-EC akkus fúrókalapács hosszabb ideig üzemeltethető egyetlen akkutöltéssel. Több mint 100 db - 6 x 40 mm méretű - furatot képes fúrni betontömbökbe, és kompakt kialakításának köszönhetően tömege csak 2,6 kg. Így aztán nem nehéz cipelni a magasba vezető úton!

A vezeték nélküli Bosch EC motor kompakt, por ellen védett, nagyon könnyű, és egyáltalán nem igényel karbantartást! Az innovatív CoolPack akku optimálisan visszaveri a hőt, ami akár 100 százalékkal növeli az élettartamot a CoolPack technológia nélküli lítium-ion akkukhoz képest. Továbbá a kéziszerszám akkuját elektronikus cellavédelem (ECP) óvja túltöltéssel, hővel és kisüléssel szemben; az elektronikus motorbiztonság funkció pedig túlterheléskor leállítja a motort, amelynek köszönhetően a kéziszerszám rendkívül tartós. Akár 2 méter magasból is leejtheti és mégis tovább működik! Végezetül egyáltalán nincs memória effektus. Az akku mindig töltésszinttől függetlenül, a cellák károsodása nélkül töltődik.

Az okos ember a saját hibájából tanul, és Uğur Yılmaz bizonyította, hogy megtanulta a leckét, amikor az általa megnyitott új úton jutott el az Aladağlar tetejére.

Sokat tett azért, hogy ezt elérje: el kellett szánnia magát, le kellett győznie a fájdalmat és a fáradtságot, és türelmesen kellett várnia. S a jutalom nem maradt el: a hegyvidéki táj szépsége, a szabadság szele, ill. a további felfedezések és csúcsok meghódítása iránti vágy.

A Bosch GBH 18 V-EC fúrókalapács végigkísérte útján, és növelte magabiztosságát.

LOGO