Kludi szenzoros csaptelepek

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #447  

 

A szenzoros csaptelepeket hosszú évekig kizárólag közintézményekben láthattunk. A technológia elegáns alternatívát nyújt az önelzárós kivitelekkel szemben, sőt, gyakorlati szempontból előnyösebb is – talán ennek is köszönhető, hogy mára a magánháztartásokban is megjelenhetett.

Víztakarékos megoldás a mindennapokra

Az sem akadály, ha a vízcsatlakozás közelében nem található kiépített hálózati aljzat, hiszen a legtöbb szenzoros csaptelep esetében létezik elemről üzemeltethető kivitel is.

Esztétikum
A korai változatokhoz képest egyértelműen nagyobb szerephez jut ma a design. Ennek köszönhetően – a hagyományos technológiát képviselő társaihoz hasonlóan – már nem csak és kizárólag a funkcióját látja el, hanem szerves részét képzi az enteriőrnek, legyen szó formáról, vagy színről.
Mindez lehetővé tette, hogy a mai trendeket követő magánházak enteriőrjébe is illeszkedjen.

Higiénia
A szenzoros változat talán a leghigiénikusabban üzemeltethető csaptelep, hiszen érintés nélkül működtethető. Az egykaros csaptelepek esetén a csaptelep elzárásakor a kezünkre kerülhetnek azok a szennyeződések, melyeket a kézmosás előtt, a víz megnyitásakor vittünk fel a működtető karra. A szenzoros kivitel esetében ez eleve kizárt. Ilyen szintű higiéniára nem csak egészségügyi intézményekben, de kisgyermekes családi otthonok esetében is szükség lehet!
A csaptelep tisztítása is könnyebb, hiszen a kézmosás befejeztekor nem kell vizes kézzel hozzányúlni a csaphoz, így annak felületén kisebb valószínűséggel jelennek meg vízkőfoltok. Különösen igaz ez a fali kivitelre, amely kialakításának köszönhetően még inkább csökkenti a fröcskölés lehetőségét.

Víztakarékosság
Talán felesleges bővebben kifejteni, miért is olyan víztakarékos a szenzoros csaptelep, mely akkor nyitja meg a vizet, mikor a kezünk az érzékelő tartományába kerül. Az elzárás késleltetési ideje beállítható, így akár abban a pillanatban elzárhat a csap, mikor a kezünk kikerül a szenzor zónájából: ez azt jelenti, hogy egy csepp vizet sem pazarolunk, mivel a víz megnyitását és elzárását egy intelligens elektronika vezérli.

Az energiatakarékosság másik összetevője a melegvíz-használat: annak csökkentése vagy minimalizálása. Éppen ezért a szenzoros működésű csaptelepek hőfokszabályozó karos, előre beállítható keverőegységes, illetve hideg- vagy előkevert-vizes bekötésű változatban is kaphatóak.

Kludi Szerelvények Kft.

Kludi szenzoros csaptelep kínálatunkat az alábbi linken tekintheti meg:

 

LOGO