Hogyan válasszunk vízlágyító berendezést?

  • VÍZELLÁTÁS,

      
  •   #456  

 

A keményvíz csökkenti a vízzel érintkező háztartási berendezések hatékonyságát, így működtetésük többlet energiát igényel, a háztartási kiadások jelentősen növekedhetnek. Megoldást a háztartási vízlágyító beépítése nyújthat.

 

Az ivóvíz élvezeti értékét és a mosáshoz használt víz hatékonyságát részben annak kalcium-karbonát tartalma, magyarul keménysége határozza meg. Általánosságban elmondható, hogy minél keményebb a víz, annál zamatosabb, de annál kevésbé hatékony mosáskor, hiszen a vízkőlerakódás károsíthatja a mosó- és mosogatógépet, ráadásul több mosószerre van szükségünk.
Kutatások igazolják, hogy a keményvíz csökkenti a vízzel érintkező háztartási berendezések hatékonyságát. Működtetésük többlet energiát igényel, ezzel jelentősen növelhetik a háztartási kiadásokat. Érdemes tehát háztartási vízlágyítót beépíttetni, amely egyszeri beruházás és hosszú távon elősegíti a háztartási gépek hatékony, energiatakarékos és gazdaságos működését.

Ha vízlágyító berendezés vásárlása mellett döntünk, ezt a 3 szabályt tartsuk szem előtt:

Nem az ár számít!
Azokra a vízkezelő termékekre, ahol az alacsony áron és nem a kényelmi, biztonsági és higiéniai funkciókon van a hangsúly, joggal gyanakodhatunk. Valószínű, hogy ezek a legolcsóbb, nem megfelelő minőségű alkatrészekből készültek, így előfordulhat, hogy a kötelezően előírt 12 hónapos garanciális időt sem élik túl. Szerviz és terméktámogatás nélkül pedig nagyon nehéz a készülék meghibásodását kijavíttatni.

Nézzünk utána a márkának!
Gondoljunk arra, hogy vízkezelő berendezést nem csak 1 évre vásárolunk! Mindenképpen tájékozódjunk arról, milyen márka mellett tesszük le a voksunkat.
Győződjünk meg arról is, hogy az adott berendezést milyen szabványok szerint gyártották és milyen teszteknek vetették alá. Ma már az európai gyártók ISO minőségirányítási rendszer szerint, a HACCP higiénia előírásokat betartva dolgoznak.

Az ivóvízre, mint élelmiszerre tekintsünk!
Magyarul nem mindegy, hogy milyen vízkezelő berendezést építünk be a vízhálózatba.

Tájékozódjunk a karbantartásról!
Vegyük szemügyre az apró, ám roppant fontos részleteket! Ma már nem csupán az alap funkcionalitás számít, vagyis ne érjük be azzal, hogy a berendezés lágy vizet biztosít. Fontos az is, hogy a működéséhez mennyi sótablettát, vagy vizet használ fel.


Az innovációban élenjáró gyártók olyan kényelmi, higiéniai és környezettudatos funkciókkal látják el a berendezéseket, amelyek gazdaságossá, felhasználó- és környezetbaráttá teszik a használatot. Ilyen például a SMART Metering funkció, mely biztosítja a gazdaságos üzemeltetést és az alacsony só felhasználást.


Itt is érvényes tehát az alapigazság, miszerint a minőség és a megbízhatóság hosszútávon olcsóbb megoldást kínál!

LOGO