DAB Evotron elektronikus keringetőszivattyúk

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #459  

 

A DAB Evotron egy alacsony energiafogyasztású fűtési és légkondicionáló berendezésekhez kifejlesztett elektronikus keringetőszivattyú, ami nyomás alatti zárt vagy nyitott rendszerekhez alkalmazható. A  szivattyúblokk acélöntvény, a motorház préselt alumínium, míg a járókerék technopolimer műanyag. A kerámia tengely grafit csapágyak között forog, a kenést a szivattyúzott folyadék biztosítja.

Saválló acélból készült forgórész- állórész burkolat, és zárófedél

Elektronikus keringetőszivattyúk fűtési- és légkondicionáló rendszerekhez

 A forgórész és az állórész burkolata, valamint a zárófedél saválló acélból készült. Kerámia axiális csapágy, ethylén-propylene tömítőgyűrűk, bronz légtelenítő szelep. A két pólusú szinkronmotort frekvencia váltó (inverter) működteti, ezért nincs szükség egyéb túlterhelési védelemre.

A DAB Evotron elektronikus keringetőszivattyú használatának előnyei:
A permanens mágnessel működő szinkronmotort és frekvencia átalakítót tartalmazó fejlett technológiának köszönhetően az új EVOTRON keringtetőszivattyú sorozat teljesíti a korábbi „A” energiafogyasztási kategória követelményeit. A szivattyú elektronika észleli a fűtési rendszerben bekövetkező paraméterváltozásokat, melynek megfelelően automatikusan megváltoztatja a szivattyú teljesítményét oly módon, hogy a hatásfoka a legkedvezőbb, energiafelhasználása pedig a lehető legalacsonyabb legyen. Egyszerű működésű vezérlőpanellel és jól áttekinthető kijelzővel rendelkezik, amely a működés során folyamatosan mutatja a működés aktuális értékeit.

Három különböző vezérlési mód:

 

DAB Evotron elektronikus keringetőszivattyú műszaki adatai:
-    Működési tartomány: 0,4 - 4,2m3/h ( 8m emelőmagasságig)
-    Hőmérséklet-tartomány: -10°C-tól +110°C-ig
-    Üzemi nyomás: 10 bar (1000 kPa)
-    2 év garancia
-    Védelmi fokozat: IP 44
-    Installáció: vízszintes motortengellyel
-    Tápfeszültség: egyfázis 230 V/50 Hz
-    Szivattyúzott folyadék: tiszta, szilárd anyagoktól és ásványi olajoktól mentes, nem viszkózus, kémiailag semleges, a vízhez hasonló tulajdonságokkal rendelkező legyen (glikol max.30%)

 

LOGO