Eglo - lakásunk ékköve

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #46  

Mint azt az Eglo is vallja, a lakásvilágítás alapvetően 2 célt szolgál: támogatnia kell minket a mindennapokban, ahol a világosságról gondoskodik és óvja szemünket a gyors kimerüléstől, valamint a megfelelő hangulatot kölcsönzi a helyiségeknek.

Csillárok, függesztékek, falikarok, lámpaernyők széles választéka

A mai fénytechnika megszámlálhatatlan lehetőséget és ötletet kínál. A kivitelezésnél azonban fontos az átgondolt tervezés, ami elegendő dugaszoló aljzattal és fali kiállással kezdődik.

A helyiség először egy jó alapvilágítást kap, ami egy kapcsolóval közvetlenül az ajtók mellett működtethető. Ezután foglalkozunk a kívánt atmoszférával: speciális fénybe borítjuk a műtárgyakat, olvasósarkokat, társalgókat és munkaterületeket és különböző világossági fokozatokkal kontúrokat kölcsönzünk a helyiségnek. Ez utóbbit tehetjük szpot- és fali lámpákkal, csillárokkal és halogén lámpával, asztali- és állólámpával.

Közvetlen és közvetett világítás
A közvetlen fény – mint például egy gyertya lángja – kellemes érzéseket vált ki, megvan azonban az a hátránya, hogy ernyő hiányában szűrés nélkül jut a szembe.

Ez okból kellene előnyben részesíteni a közvetett fényt, tehát egy ernyővel ellátott fényforrást, amely a falakról és a mennyezetről visszatükröződik.Ahhoz, hogy a fény a lehető legszélesebb kúpot vesse, a megvilágított felülettől megfelelő távolságba kell felszerelni a lámpát. A falikarokat ezenkívül 170 cm-től felfelé kell felszerelni, hogy a fényforrás szemmagasság fölött legyen. A falikarok kis alapterületű vagy belmagasságú helyiségekbe pontosan megtervezve használandók, másként nem fejtik ki a kívánt hatást.

Az EGLO-nál nagy választékban és természetesen szaktanácsadással együtt mindent megtalál, amire lakóhelyiségeinek tökéletes megvilágításához szüksége van: szpot- és fali lámpákat, csillárokat és halogén lámpákat, asztali- és állólámpákat.

 

Technológiáját tekinve az Eglo világítótest lehet: LED, halogén,  hagyományos, vagy kompakt fénycső.
LOGO