Spóroljon komfortosan fűtésén

  • MINDEN MÁS,

      
  •   #485  

 

Az otthon elfogyasztott energia közel 80%-át a fűtés és a meleg-víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségeinek csökkentésével érheti el. Ha fontos Önnek a spórolás, de nem szeretne lemondani a kényelméről, olvasson tovább és megmutatjuk, hogyan lehet Önnek is energiatakarékos és komfortos fűtése egyszerre.

Honeywell zónaszabályzás egyszerűen, könnyedén

Energiatakarékosságra ma már szinte mindenki törekszik, hiszen tudjuk, hogy minden 1 °C hőmérséklet csökkentés közel 6% energiamegtakarítást eredményez, de senki sem szeret otthon a fürdőszobában vagy a nappaliban dideregni, csak azért, hogy spóroljon.

Ha több szobás lakása vagy családi háza van, a leginkább energiatakarékos és komfortos megoldás, ha időprogrammal ellátott zónaszabályozást alakít ki. Ossza otthonát zónákra – például: nappali, hálószoba, fürdőszoba, gyerekszoba – és életritmusának megfelelően alakítson ki időprogramot, hogy melyik helyiségben, milyen időpontban, hány fok legyen. A Honeywell evohome központi egység segítségével tehát nem csak ki vagy be kapcsolhatja a fűtést, hanem külön beállíthatja a megfelelő hőmérsékletet minden egyes zónára, sőt olyan fűtési időprogramot készíthet, amely életstílusához a legjobban illik. Ha hagyományos termosztátját és radiátorfejeit az evohome rendszerre és elemeire cseréli, energiát és pénzt takaríthat meg!

A vezeték nélkül kommunikáló, 12 zónát kezelő evohome központ és a rendszer további elemeinek segítségével annyi zónát alakíthat ki, amennyit szeretne, legyen szó radiátoros vagy padló-, felület fűtésről, melegvíztárolóról vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető.

Ha nyaralóval vagy kisebb lakással rendelkezik tökéletes megoldás az optimális szabályozásra az egy vagy két zónát időprogrammal kezelhető, vezeték nélküli Honeywell okostermosztát. Könnyen telepíthető, okostelefonról elérhető és programozható.

A spórolás persze nem csak a Honeywell öntanuló rendszereinek köszönhető, hanem a mögötte álló felhőszolgáltatásnak és okostelefon alkalmazásnak is. A független fejlesztésű IFTTT alkalmazás segítségével fűtési rendszerét akár automatizálhatja is:

- Beállíthatja, hogy amennyiben elhagyja a lakóingatlan meghatározott körzetét, a fűtés kapcsoljon ki. Vagy ha munkából hazafelé tartva közeledik otthonához, kapcsoljon be a kazán.

- Amennyiben családtagjaival együtt regisztrál a szintén független fejlesztésű „Life360” szolgáltatásra, az “IFTTT” alkalmazás segítségével beállíthatja, hogy ha az utolsó családtag is elhagyja az ingatlant, a fűtés automatikusan kapcsoljon ki.

- Mivel telefonja az interneten rendelkezésre álló időjárás előrejelzést is figyelheti, egy recept segítségével bekapcsolhatja nyaralójának fűtését, ha a hőmérséklet fagyponthoz közelít, ezzel védve rendszerét.

Evohome szettünket az alábbi linkre kattintva találja:

LOGO