Uponor padlófűtési rendszer

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #49  

 

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha a rendszer egyben költségkímélő is. Az Uponor Minitec rendszer alacsony hőmérsékletű felületfűtés, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál és új építéseknél egyaránt alkalmazható, nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért költségkímélő. Az Uponor öntapadó rendszerlemezei egyszerű és gyors kiépítést szavatolnak.

Uponor alacsony építési magasságú padlófűtési rendszerek

A modern családi házakat olyan minőségi és megbízható vízellátási rendszerekkel kell ellátni, amelyek a legkomolyabb higiéniai követelményeknek is megfelelnek. Innovatív technológiát, csúcsminőségű és könnyen szerelhető rendszereket kínálunk, amelyekkel gyorsan lehet szerelni, melynek eredményeképpen a szerelők és a végfelhasználók számára egyaránt idő és költség takarítható meg.

Az Uponor padlófűtési rendszer láthatatlan kényelmet, ugyanakkor maximálisan jó közérzetet nyújt. A felületfűtési- és hűtési rendszer a családi házak számára kiváló hőkomfortot és energiahatékonyságot jelent. Alkalmazása különösen előnyös hőszivattyúval kombinált kiépítés esetén.

A megbízható és fenntartható megoldások kialakításához az Uponor teljeskörű, korszerű rendszert biztosít.

Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha a rendszer egyben költségkímélő is.  Az Uponor Minitec rendszer alacsony hőmérsékletű felületfűtés, amely köztudottan energiahatékony, felújításoknál és új építéseknél egyaránt alkalmazható, nem igényel bontást, gyorsan telepíthető, ezért költségkímélő.

Alacsony rétegvastagság, egyszerű telepítés
Az Uponor Minitec 1 cm-es minimális mélységének köszönhetően a felújítások ideális rendszere, ahol fontos a minimális rétegvastagság. Az Uponor Minitec rendszerlemez a 9,9 x 1,1 mm-es Uponor PE-Xa csövekkel könnyen lefektethető meglévő betonra, faszerkezetre, vagy járólapra. A lap hátoldalának ragasztórétege garantálja a biztos kötést lerakáskor.

Az Uponor Minitec rendszerlemez speciális felületi kialakításának köszönhetően nincs szükség külön rögzítő elemekre, a rendszerlemez tökéletesen rögzíti a csővezetéket. A szintezőanyagot közvetlenül a pogácsák közé kell teríteni, így a szerkezet padlószintnövekedése csupán minimum 15 mm. A lemezek speciális kialakítása biztosítja a szintezőanyag megfelelő folyását és a közvetlen kötést a beágyazó anyaggal. Ez a vékony padlófűtés rendszer lehetővé teszi, hogy olyan helyen is alkalmazzunk felületfűtést, ahol egyébként a szintemelkedés nehezen megoldható problémákat jelentene.

Az Uponor Minitec termékcsalád előnyei
- A meglévő, szilárd burkolatra tehető
- A padlószint csekély, kb. egy centiméteres emelkedése (járólappal kb. 2,5 cm)
- Felújítások során minimális szerelési ráfordítás
- Gyors felmelegedés és hatékony szabályozhatóság
- Bevált Uponor PE-Xa-minőség
- Alacsony rendszerhőmérsékletek
- Hűtésre is alkalmazható

A rendszerlemezek kis felületi egysége és egyszerű csatlakoztatása minimális vágási hulladékkal jár, ami lehetőséget nyújt akár kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására. A burkoló anyag lehet hideg kerámia burkolat, szalagparketta vagy padlószőnyeg is.

Műszaki jellemzők
- Minimális rendszermagasság: 15 mm
- Kiváló tulajdonságú 9,9x1,1 mm-es Uponor PE-Xa csővezeték

Az így kialakított kistehetetlenségű padlófűtés nagyon jól szabályozható és jól illeszthető a meglévő hagyományos fűtési rendszerekhez is. Míg a magas hőmérsékletű rendszerek esetében gondoskodni kell az alacsony hőmérsékletű kör keveréséről, addig a megújuló energiát hasznosító alacsony hőmérsékletű rendszereknél közvetlenül csatlakoztatható.

A Minitec rendszer gazdaságos, magas hatékonyságú padlófűtési rendszer, mely tökéletesen alkalmazható felújítások és új építések esetében is.

LOGO